S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Acțiunile SoFi au crescut vineri cu aproape 20%: M-am înșelat în privința companiei?

Tranzacțiile de vineri pe piețele bursiere au fost pozitive, indicii bursieri ștergând majoritatea pierderilor din zilele precedente. Acțiunile companiei americane de finanțe personale și ale băncii online SoFi au avut, de asemenea, o evoluție puternică, înregistrând o creștere de aproape 20% într-o singură zi de tranzacționare. Printre altele, am scris despre SoFi într-un articol publicat în urmă cu doar câteva zile, care sugera că acțiunile ar putea continua să scadă pe termen scurt. Acum se pare că s-ar putea să mă fi înșelat.

Platforma SoFi

Dar, mai întâi de toate, am acoperit acțiunile SoFi în acel articol: Vindeți înainte de a fi prea târziu:Este foarte probabil ca acțiunile SoFi să înregistreze noi scăderi pe termen scurt.

Acțiunile din domeniul tehnologiei financiare(fintech) înregistrează o revenire masivă în timpul tranzacțiilor de la mijlocul zilei de vineri. Această revenire a fost suficient de puternică pentru a inversa unele dintre pierderile recente suferite de acest sector. Una dintre cele mai puternice acțiuni din acest raliu este SoFi technologies $SOFI-0.8%. Rețineți, totuși, că acțiunile SOFI se află într-o tendință descendentă zdrobitoare de câteva săptămâni. De la începutul anului, acțiunile SOFI au pierdut aproape 57% din valoare.

Graficul pe termen lung (anual) al acțiunilor SoFi, Sursa.

Este greu de spus dacă vom vedea un minim mai mic la acest titlu. Cu toate acestea, din punct de vedere fundamental, compania se află pe o bază foarte solidă pe termen lung. Într-adevăr, mulți analiști clasifică acțiunile SOFI mai bine decât cele ale concurenței. Avantajul este că această companie este mai mult orientată spre comisioane, iar originile lor de împrumuturi sunt foarte bune, atât în ceea ce privește împrumuturile pentru studenți, cât și cele personale. Majoritatea indicatorilor cheie ai SOFI au crescut, iar compania și-a îmbunătățit recent perspectivele. Compania se așteaptă ca în al doilea trimestru vânzările nete să se situeze între 330 și 340 de milioane de dolari. În acest sens, o creștere a volumului de împrumuturi personale ar trebui să ajute SoFi.

Există în continuare posibilitatea unei scăderi a prețului acțiunilor. În ciuda acestui risc, povestea SoFi ca joc de creștere pe termen lung în sectorul fintech pare încă intactă.

Predicția prețurilor acțiunilor pe termen scurt este o disciplină foarte dificilă. Prin urmare, ca și în cazul primului articol, voi reitera faptul că ar trebui să ne concentrăm mult mai mult pe un orizont de timp pe termen lung și să analizăm compania din ceva.

Aceasta nu este o recomandare de investiții și orice decizie de investiție este în întregime în mâinile dumneavoastră. Am obținut informațiile despre SoFi de la un analist pe nume Joseph Nograles.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet