@igorivanov

Търговията на фондовите пазари в петък беше положителна, като борсовите индекси заличиха по-голямата част от загубите от предходните дни. Акциите на американската компания за лично финансиране и онлайн банка SoFi също се представиха силно, като добавиха близо 20% в рамките на един ден на търговия. Наред с други неща, писах за SoFi в статия, която публикувах само преди няколко дни, в която се предполагаше, че акциите могат да продължат да падат в краткосрочен план. Сега се оказва, че може би съм грешал.

Платформата SoFi

Но първо, в тази статия обхванах акциите на SoFi: Продавайте, преди да е станало твърде късно: Много е вероятно акциите на SoFi да продължат да се понижават в краткосрочен план.

Акциите в областта на финансовите технологии(fintech) бележат масирано рали по време на обедната търговия в петък. Ралито беше достатъчно силно, за да обърне част от загубите, които секторът претърпя в последно време. Една от най-силните акции в това рали е SoFi technologies $SOFI. Имайте предвид обаче, че акциите на SOFI са в съкрушителен низходящ тренд от няколко седмици насам. От началото на годината акциите на SOFI са загубили близо 57% от стойността си.

Дългосрочна (годишна) графика на акциите на SoFi, Източник .

Трудно е да се каже дали ще видим по-ниско дъно при тази акция. От фундаментална гледна точка обаче компанията е с много стабилна основа в дългосрочен план. Всъщност много анализатори оценяват акциите на SOFI по-високо от тези на конкуренцията. Предимството е, че компанията е по-ориентирана към таксите, а отпусканите от нея заеми са свръхвисоко качество както при студентските, така и при личните заеми. Повечето от ключовите показатели на SOFI са се повишили, като компанията наскоро повиши прогнозата си. Компанията очаква нетните продажби за второто тримесечие да бъдат между 330 и 340 млн. долара. В това отношение увеличаването на обема на личните заеми би трябвало да помогне на SoFi.

Все още има вероятност от спад в цената на акциите. Въпреки този риск, историята на SoFi като дългосрочна игра за растеж в сектора на финтех все още изглежда непокътната.

Прогнозирането на цените на акциите в краткосрочен план е много трудна дисциплина. Ето защо, както и в първата статия, ще повторя, че трябва да сме много по-фокусирани върху дългосрочния времеви хоризонт и да анализираме компанията от нещо.

Това не е инвестиционна препоръка и всяко инвестиционно решение е изцяло във вашите ръце. Получих информация за SoFi от анализатор на име Джоузеф Ногралес.

Прочетете цялата статия безплатно? Продължете 👇

Имате ли акаунт? Влезте в профила си или създайте нов.
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇