@jesperjensen

Fredagens handel på aktiemarkederne var positiv, og aktieindeksene slettede de fleste af tabene fra de foregående dage. Aktierne i det amerikanske privatfinansieringsselskab og netbank SoFi klarede sig også godt og steg med næsten 20 % på en enkelt handelsdag. Jeg skrev bl.a. om SoFi i en artikel, som jeg offentliggjorde for blot et par dage siden, og som antydede, at aktien kunne fortsætte med at falde på kort sigt. Nu viser det sig, at jeg måske har taget fejl.

SoFi-platformen

Men først og fremmest dækkede jeg SoFi-aktier i denne artikel: Sælg, før det er for sent: SoFi-aktien vil højst sandsynligt opleve yderligere fald på kort sigt.

Aktier inden for finansiel teknologi(fintech) oplever et massivt rally i løbet af fredagens middagshandel. Opsvinget var stærkt nok til at vende nogle af de seneste tab, som sektoren har lidt. En af de stærkeste aktier i dette rally er SoFi technologies $SOFI. Husk dog på, at SOFI-aktien har været i en nedadgående tendens i flere uger nu. Siden begyndelsen af året har SOFI-aktien mistet næsten 57 % af sin værdi.

Langsigtet (årligt) diagram over SoFi-aktien, Kilde .

Det er svært at sige, om vi vil se et lavere lavpunkt på denne aktie. Set ud fra et grundlæggende synspunkt står virksomheden imidlertid på et meget solidt grundlag på lang sigt. Mange analytikere vurderer SOFI-aktien højere end konkurrenterne. Fordelen er, at selskabet er mere gebyrorienteret, og at deres låneoptagelser er super prime inden for både studenter- og privatlån. De fleste af SOFI's nøgletal er steget, og selskabet har for nylig hævet sine udsigter. Virksomheden forventer, at nettoomsætningen i andet kvartal vil ligge mellem 330 og 340 millioner dollars. I denne henseende bør en stigning i mængden af personlige lån hjælpe SoFi.

Der er stadig en mulighed for et fald i aktiekursen. På trods af denne risiko synes SoFis historie som et langsigtet vækstspil i fintech-sektoren stadig intakt.

At forudsige aktiekurser på kort sigt er en meget vanskelig disciplin. Derfor vil jeg ligesom i den første artikel gentage, at vi bør være langt mere fokuseret på den langsigtede tidshorisont og analysere virksomheden ud fra noget.

Dette er ikke en investeringsanbefaling, og enhver investeringsbeslutning er helt og holdent op til dig selv. Jeg fik mine oplysninger om SoFi fra en analytiker ved navn Joseph Nograles.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇