@mladenrudonja

Petkovo trgovanje na borzah je bilo pozitivno, saj so borzni indeksi odpravili večino izgub iz prejšnjih dni. Tudi delnice ameriškega podjetja za osebno financiranje in spletne banke SoFi so dosegle dobre rezultate in v enem trgovalnem dnevu dodale skoraj 20 %. Med drugim sem o SoFi pisal v članku, ki sem ga objavil pred nekaj dnevi in v katerem sem nakazal, da bi lahko delnica kratkoročno še naprej padala. Zdaj se je izkazalo, da sem se morda motil.

Platforma SoFi

Najprej pa naj povem, da sem v tem članku zajel delnice SoFi: Prodajte, preden bo prepozno: Zelo verjetno je, da bo delnica SoFi kratkoročno še naprej padala.

Finančno-tehnološke(fintech) delnice so v petkovem opoldanskem trgovanju doživele velik vzpon. Ta rast je bila dovolj močna, da je obrnila nekatere nedavne izgube, ki jih je sektor utrpel. Ena od najmočnejših delnic v tem rallyju je SoFi technologies $SOFI. Ne pozabite pa, da je delnica SOFI že več tednov v uničujočem padajočem trendu. Od začetka leta je delnica SOFI izgubila skoraj 57 % svoje vrednosti.

Dolgoročni (letni) graf delnice SoFi, Vir .

Težko je reči, ali bomo pri tej delnici videli nižjo vrednost. Vendar je podjetje s temeljnega vidika dolgoročno zelo trdno. Številni analitiki delnice SOFI ocenjujejo višje od konkurence. Prednost je, da je podjetje bolj usmerjeno v zaračunavanje provizij in da so njihova posojila na področju študentskih in osebnih posojil zelo ugodna. Večina ključnih kazalnikov družbe SOFI se je povečala, družba pa je nedavno izboljšala svoje napovedi. Družba pričakuje, da bo v drugem četrtletju čista prodaja znašala med 330 in 340 milijoni dolarjev. V tem pogledu bi moralo povečanje obsega osebnih posojil pomagati družbi SoFi.

Še vedno obstaja možnost padca cene delnice. Kljub temu tveganju se zdi, da je zgodba SoFi kot dolgoročno rastoče podjetje v sektorju fintech še vedno nedotaknjena.

Kratkoročno napovedovanje cen delnic je zelo zahtevna disciplina. Zato bom, tako kot v prvem članku, ponovil, da bi se morali veliko bolj osredotočiti na dolgoročno časovno obdobje in analizirati podjetje iz nečesa.

To ni naložbeno priporočilo in odločitev o naložbi je v celoti v vaših rokah. Informacije o družbi SoFi sem dobil od analitika z imenom Joseph Nograles.

Preberite celoten članek brezplačno? Pojdi naprej 👇

Imate račun? Nato se prijavite . Ali pa ustvarite novo .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇