S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Delnice SoFi so se v petek podražile za skoraj 20 %: sem se motil glede podjetja?

Petkovo trgovanje na borzah je bilo pozitivno, saj so borzni indeksi odpravili večino izgub iz prejšnjih dni. Tudi delnice ameriškega podjetja za osebno financiranje in spletne banke SoFi so dosegle dobre rezultate in v enem trgovalnem dnevu dodale skoraj 20 %. Med drugim sem o SoFi pisal v članku, ki sem ga objavil pred nekaj dnevi in v katerem sem nakazal, da bi lahko delnica kratkoročno še naprej padala. Zdaj se je izkazalo, da sem se morda motil.

Platforma SoFi

Najprej pa naj povem, da sem v tem članku zajel delnice SoFi: Prodajte, preden bo prepozno: Zelo verjetno je, da bo delnica SoFi kratkoročno še naprej padala.

Finančno-tehnološke(fintech) delnice so v petkovem opoldanskem trgovanju doživele velik vzpon. Ta rast je bila dovolj močna, da je obrnila nekatere nedavne izgube, ki jih je sektor utrpel. Ena od najmočnejših delnic v tem rallyju je SoFi technologies $SOFI-0.8%. Ne pozabite pa, da je delnica SOFI že več tednov v uničujočem padajočem trendu. Od začetka leta je delnica SOFI izgubila skoraj 57 % svoje vrednosti.

Dolgoročni (letni) graf delnice SoFi, Vir .

Težko je reči, ali bomo pri tej delnici videli nižjo vrednost. Vendar je podjetje s temeljnega vidika dolgoročno zelo trdno. Številni analitiki delnice SOFI ocenjujejo višje od konkurence. Prednost je, da je podjetje bolj usmerjeno v zaračunavanje provizij in da so njihova posojila na področju študentskih in osebnih posojil zelo ugodna. Večina ključnih kazalnikov družbe SOFI se je povečala, družba pa je nedavno izboljšala svoje napovedi. Družba pričakuje, da bo v drugem četrtletju čista prodaja znašala med 330 in 340 milijoni dolarjev. V tem pogledu bi moralo povečanje obsega osebnih posojil pomagati družbi SoFi.

Še vedno obstaja možnost padca cene delnice. Kljub temu tveganju se zdi, da je zgodba SoFi kot dolgoročno rastoče podjetje v sektorju fintech še vedno nedotaknjena.

Kratkoročno napovedovanje cen delnic je zelo zahtevna disciplina. Zato bom, tako kot v prvem članku, ponovil, da bi se morali veliko bolj osredotočiti na dolgoročno časovno obdobje in analizirati podjetje iz nečesa.

To ni naložbeno priporočilo in odločitev o naložbi je v celoti v vaših rokah. Informacije o družbi SoFi sem dobil od analitika z imenom Joseph Nograles.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet