@mladenrudonja

Na borzi lahko vlagate na več načinov. Če pa iščete naložbo z nizkim tveganjem in visokim donosom, boste tu morda našli, kar potrebujete.

Družba Southwest Airlines

Trenutni padec trga nam med drugim ponuja veliko priložnosti za nakup zelo kakovostnih podjetij po zelo ugodni ceni, ki lahko ob zgodnji investiciji v prihodnosti ustvarijo spodoben dobiček.

5. Dick's Sporting Goods $DKS

Dick's Sporting Goods ponuja široko paleto izdelkov za lov, ribolov, golf, kampiranje, dejavnosti na prostem in še veliko več.

https://www.youtube.com/watch?v=aV1005n5VZU

Ko je svet tekmovalnega športa zaprla pandemija, se je DKS odločil, da se bo vključil v igro. V zadnjih dveh letih je bilo poslovanje odlično.

  • Finančni rezultati kažejo, da gredo stvari v pravo smer.
  • Dobiček na delnico družbe za celotno leto 2021 je znašal 13,87 USD, kar je 142 % več kot leta 2020.
  • To kaže, da je njegova uspešnost daleč nad pričakovanji in konkurira drugim velikim podjetjem.

Poleg tega je podjetje Dick's Sporting Goods dobro nagradilo vlagatelje. Podjetje je samo za 750 milijonov dolarjev napovedalo odkup delnic in za 11 % povečalo četrtletno dividendo.

6. Marriott International $MAR

Marriott International je ena največjih hotelskih verig na svetu. Ima dolgo zgodovino in je pionir na področju gostinstva.

https://twitter.com/MarriottIntl/status/1523727486860894208

Marriott International je tudi eno najbolj inovativnih podjetij na področju uporabe tehnologije v svojih hotelih in nepremičninah. Z uvajanjem novih tehnologij in orodij, kot so digitalna prijava, digitalne ključne kartice in mobilne aplikacije, nenehno izboljšujejo uporabniško izkušnjo.

  • Delnica se je zvišala za slabih 2,13 %.
  • Podatki s kontrolnih točk TSA kažejo, da se število potnikov vrača na raven pred pandemijo.
  • Z več potniki lahko nastanitvena podjetja uživajo v uspehu in naraščajočih številkah.

7. Letalska družba Southwest Airlines $LUV

DružbaSouthwest Airlines je ena najbolj znanih letalskih družb na svetu. Podjetje deluje že skoraj 50 let in je pomembno vplivalo na oblikovanje industrije.

  • Družba Southwest Airlines je v prvem četrtletju zabeležila izgubo v višini 278 milijonov dolarjev.
  • Vendar so se trgi na poročilo o dobičku odzvali pozitivno.
  • Število zaposlenih v družbi United Airlines se je letos znatno povečalo.

https://www.youtube.com/watch?v=SjTOVR339Ck

Prevoznik se je strinjal z drugimi letalskimi prevozniki, ki so dejali, da se stvari premikajo v pravo smer. To podjetje se je iz več razlogov tako razširilo prav zato, ker zdaj zaposluje več delavcev.

Pred začetkom živahne poletne sezone je zdaj morda pravi čas za naložbe.

Pri teh podjetjih sem se osredotočil na analizo okolja, v katerem delujejo, in ne na finančne izkaze in podobno. Menim, da imajo ta podjetja na dolgi rok dobre možnosti za izkazovanje dobička in rast poslovanja. Zato jih navajam tukaj.

Preberite celoten članek brezplačno? Pojdi naprej 👇

Imate račun? Nato se prijavite . Ali pa ustvarite novo .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇