S&P 500 ^GSPC 4,994.62 -1.52%
Meta META $428.24 -13.22%
Microsoft MSFT $392.33 -4.09%
Alphabet GOOG $154.98 -3.80%
Amazon AMZN $171.14 -3.09%
Nvidia NVDA $811.03 +1.79%
Tesla TSLA $162.34 +0.13%
Apple AAPL $169.19 +0.10%

Zakladateľ Etherea Vitalik Buterin podporuje plán záchrany TerraUSD a uprednostnenie malých investorov

Zakladateľ Etherea Vitalik Buterin hovorí, že podporuje návrh, ako vrátiť držiteľom TerraUSD po masívnom kolapse ekosystému Terra Luna $LUNAUSD-0.6% minulý týždeň.

Vitalik Buterin vyslovil podporenie tejto myšlienky voči najmenším investorom.

Tento návrh, ktorý pôvodne predložil účet na Twitteri s názvom PersianCapital, zahŕňa uprednostňovanie najmenších držiteľov, aby boli 100% celiství po tom, čo stratili svoje prostriedky v prospech stakingu v Anchor protokole spoločnosti Terra

„Jedným zo spôsobov by bolo vrátiť, povedzme, 0,30 dolára z každého investovaného UST do každej peňaženky. 

Ale týmto spôsobom by prostriedky Terra neúmerne prúdili k bohatým veľrybám, ktoré v čase depegu držali väčšinu UST. A urobili by ste každému len 30 % celku. V skutočnosti by sa väčšina ľudí stále cítila zatrpknutá. Poďme teda preskúmať inú cestu.

Druhým spôsobom je uprednostniť menšie peňaženky. Ľudia, ktorí mali v Anchore uložených niekoľko tisíc alebo viac UST. Ak by sa Terra zamerala len na „najchudobnejších“ 99,6 % peňaženiek, potom by mohli túto gigantickú skupinu urobiť 100 % celistvou.“ 

PersianCapital hovorí, že výhodou uprednostňovania menších peňaženiek by bolo, že viacerým ľuďom by sa ich straty 100% uhradili, čo je podľa neho „spravodlivejšie“ a zlepšilo by to náladu komunity. Hovorí tiež, že po rokovaní s retailovými investormi by bolo jednoduchšie spravovať zostávajúcu skupinu bohatých veľrýb.

Buterin hovorí , že precedensy pre tieto typy ozdravných plánov už existujú, vrátane noriem Federálnej korporácie pre poistenie vkladov (FDIC), ktorá má limit na sumu, ktorú si subjekt môže nárokovať. "Dôrazne to podporte. Koordinované sympatie a úľava pre priemerného investora s UST, ktorému ovplyvňovač povedal niečo hlúpe o 20% úrokových sadzbách na americký dolár“. 

Bude to ešte zaujímavé sledovať pretože, ak sa pustia do toho takéto veľké mená, tak možno existuje šanca pre refundáciu malých investorov.

Zdroj: Dailyhodl.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

whalesom to až tak neuškodi ale je veľa pripadov retailu, ktorí prišli o uspory...

mohli by s tym nejak pohnut, lebo ozaj to vrhá zlý tieň na krypto

99% penaženiek malí hráči, ktorí asi prišli o veľké % penazi