S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Vysoký potenciál a nízká cena: Tyto 3 kryptoměny je vhodné nakoupit při aktuálních cenách a propadech

Krach kryptoměn, který začal na začátku roku 2022, není v kryptosvětě ničím neobvyklým. Tento působivý tlak na pokles, který jsme zaznamenali napříč celým sektorem, však pokračoval i ve druhém čtvrtletí. Tak jako u akcií, kde jsem hledal právě ty akcie, které mají lákavou cenu a vysoký potenciál, tak stejně tak vám chci předvést i kryptoměny s potenciálem růstu a lákavou cenou.

Nakupujete kryptoměny při poklesu?

Jsem toho názoru, že tento nedávný výprodej může investorům poskytnout několik skvělých nákupních příležitostí. Přesto by se v tomto prostředí měli investoři zaměřit na kvalitu. Stejně jako na akciovém trhu je důležité vybírat investice, za kterými stojí něco skutečného, co tyto tokeny podporuje. Není čas na spekulace, ale na budování skvělého dlouhodobého portfolia, když ceny prudce klesají.

To se snáze řekne, než udělá. S rostoucími úrokovými sazbami a rostoucím rizikem, které investoři stále častěji vyřazují ze hry, se totiž kryptoměny hromadně prodávají. Dokud se to nezmění, nejsou krátkodobé vyhlídky nijak skvělé.

Samozřejmě pro ty, kteří investují do nejlepších kryptoměn, se tato bolest nakonec opět změní v radost. Jak dlouho to bude trvat, můžeme jen hádat. Ale v duchu hledání těch nejlepších kryptoměn, které lze právě teď koupit, zde jsou tři z mých top tipů.

1. Cardano $ADAUSD-5.3% 

Tato kryptoměna by mohla prudce zvýšit svou hodnotu s tím, jak poroste počet vývojářů v oblasti blockchainu.

Cardano $ADAUSD-5.3% je jedním z největších blockchainů, který úspěšně prokázal, že mechanismus proof-of-stake konsensu může fungovat. Na rozdíl od Bitcoinu a Etherea (i když Ethereum se tímto směrem posouvá) Cardano používá sázky jako primární metodu validace a zabezpečení na tomto blockchainu. Tím se výrazně snižuje dopad na životní prostředí, který poskytují jiné proof-of-work (těžební) sítě.

Nyní je Cardano přibližně pět let staré a oficiálně patří mezi "starou gardu" v kryptosvětě. V současné době patří mezi top 10 tokenů podle tržní kapitalizace a Cardano se zaměřuje na poskytování silné a stabilní platformy pro decentralizované aplikace využívající chytré smlouvy a rychlé transakce.

Zajímavé je, že zájem vývojářů o Cardano prudce roste - 100 až 150 aktivních vývojářů prosazuje téměř 700 commitů týdně. Laicky řečeno to znamená, že Cardano je jedním z nejrozvinutějších blockchainů na světě. V souladu s tím mnozí naznačují, že by Cardano mohlo časem i nadále snižovat masivní náskok Etherea na trhu.

Tato teze se mi líbí. V souladu s tím může Cardano pro ty, kteří uvažují v dlouhodobém horizontu, vypadat atraktivně, vezmeme-li v úvahu více než 80% propad od svého vrcholu, který tento token zaznamenal.

  • Já osobně neváhám a Cardano přikupuju při poklesech, kterých nebylo v poslední době zrovna málo.

2. Algorand $ALGOUSD+11.4% 

Jeho nedávné partnerství s FIFA a další adopční trendy vzbuzují značný optimismus.

Algorand $ALGOUSD+11.4% je open source decentralizovaná blockchainová síť využívající dvouúrovňovou strukturu. Mince byla vydána téměř nedávno v roce 2019 a vyšplhala se mezi 30 nejlepších kryptoměn podle tržní kapitalizace.

Stejně jako pro většinu tokenů byl rok 2021 pro tuto kryptoměnu pravděpodobně nejlepším rokem. Algorand vzrostl o více než 300 %, protože se investoři o tomto projektu dozvěděli více. Vyhledávání Algorandu na Googlu dosáhlo historického maxima, protože tento projekt získal značné nové pokrytí.

Algorand se nazývá Blockchain 3.0, protože rozšiřuje řešení týkající se problémů, kterým čelí jak Ethereum, tak Bitcoin. Hlavním prodejním argumentem Algorandu je okamžité schvalování transakcí a vysoká rychlost. To uživatelům umožňuje levně a rychle převádět finanční prostředky prostřednictvím této blockchainové sítě.

Celkově, pokud jde o soběstačné blockchainové projekty, je Algorand projektem, o kterém si myslím, že má obrovský dlouhodobý potenciál. Ti, kteří chtějí nakoupit při tomto poklesu trhu, by si tento token mohli zařadit na svůj seznam sledovaných.

  • Tuto kryptoměnu jsem prozatím nenakupoval, přesto v ní vidím značný potenciál pro růst.

Zde na videu je podrobněji rozebírána spolupráce s FIFOU: (199) Algorand Partners with FIFA | ALGO Sentiment Analysis - YouTube

3. Near Protocol $NEARUSD-2.4% 

Růst sítě této kryptoměny spolu s chystaným stablecoinem by jí mohl umožnit další růst.

Near Protocol $NEARUSD-2.4%  je projekt, který byl vytvořen, aby se stal rychlejší a efektivnější alternativou k Ethereu. Stejně jako ostatní "zabijáci Etherea" zaznamenal Near v poslední době působivý zájem. A to navzdory tomu, co mnozí považují za klíčový nadcházející okamžik, kdy dojde ke sloučení Etherea.

Near Protocol používá k zabezpečení své sítě mechanismus konsensu proof of stake variation zvaný Doomslug. Tento projekt také využívá technologii Nightshade, což je varianta shardingu.

Pro vysvětlení těchto pojmů: Zlepšuje to škálovatelnost jeho transakcí a mohlo by být klíčem k odblokování vážného růstu v dlouhodobém horizontu. 

  • Vyhlídky jsou optimistické 👇

Ještě zajímavější je, že Near plánuje vytvořit decentralizovaný a bezoprávněný "otevřený web". To by znamenalo, že jej žádná vláda, společnost ani jednotlivý subjekt nebude moci vypnout.

Samozřejmě, že u projektů, jako je Near, vždy existuje spousta rizik. Zda tato síť dokáže dosáhnout svých cílů, se nakonec ukáže až časem. Pro investory, kteří hledají dlouhodobý nadstandardní potenciál, se však jedná o klíčový token, který je třeba sledovat v době, kdy se trh s kryptoměnami snaží stabilizovat.

Otázky pro čtenáře:

  1. Znáte některou z těchto kryptoměn?
  2. Investujete do zmíněných kryptoměn?
  3. Koho favorizujete vy? Samozřejmě mimo základ Bitcoin, ETH.
  4. Jaký očekáváte další vývoj pro kryptoměny v roce 2022?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 904 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

@sooskristian by nám mohl povědět víc jakožto milovník krypta. Jedná se o dobré volby?😎

s $ADAUSD-5.3% nesuhlasim popravde...akože ta orientacia na Afriku okey ale neviem či to stači...

ale zasa človek nikdy nevie ved ada v minulom bullrune vyletela takmer na 3USD sa mi zda...

Near a vlastní web? To by mohl být pokrok pro vývoj...

Algorand a FIFA tohle spojení mě zajímá🤔

Near neznám, ale $ADAUSD-5.3% přikupuju také. O algorand jsem se zatím moc nezajímal, mé portfolio obsahuje pár základních kryptoměn.

To chápu. Mám to dost podobně, zaměřuji se především na akcie. Ale i v kryptu mám nějaké pozice.