S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Tyhle 3 akcie si v aktuálním propadu vyloženě říkají o nákup

Hele, asi takhle. Nikdo z nás nemá rád korekce trhu. Jenomže přesně takové situace nabízejí skvělé příležitosti k dlouhodobému doplnění portfolia o solidní akcie. Vzhledem k tomu, že index Nasdaq Composite klesl v letošním roce zhruba o 27 %, není se čemu divit, že v podobně velké korekci se aktuálně nacházejí tři akcie, které se dle analytiků nyní vyplatí nakoupit!

Když trhy padají, chytří investoři nakupují

ChargePoint $CHPT-1.4% 

Akcie předního poskytovatele nabíjení elektromobilů ChargePoint se od začátku roku propadly zhruba o 50 %. ChargePoint je největším veřejným poskytovatelem nabíjení pro elektromobily v Severní Americe a zaujímá zhruba 70 % trhu.

Díky svému modelu "land-and-expand" a různorodým zdrojům příjmů dokázala společnost ChargePoint v posledních čtvrtletích výrazně zvýšit své tržby. Jako přední hráč v odvětví s dlouhodobou růstovou perspektivou má ChargePoint dobré předpoklady k růstu. Celoroční pokles ceny akcií poskytuje atraktivnější vstupní bod pro dlouhodobé investory.

To už se dá považovat za slevu...

Tesla $TSLA-1.9% 

Velká část investorů lituje, že nekoupila akcie společnosti Tesla před třemi lety, kdy se obchodovaly kolem 35 USD. Člověk by si za tři roky svoji investici zhodnotil 15 x. To je docela hezká představa 😂 Pokud jste to ale neudělali tehdy, tak nemá cenu už teď plakat na rozlitým mlékem a konat. Oproti ATH je Tesla nyní ve slevě.

Od začátku roku téměř - 40 %. To taky nevypadá věru zle

Akcie společnosti Tesla letos klesly zhruba o 40 %, přestože v prvním čtvrtletí vykázaly solidní výkonnost. Jak ukazuje výše uvedený graf, poměr ceny akcie k zisku (P/E) ve výši téměř 100 je hluboko pod její historickou průměrnou úrovní. Její forward poměr P/E, který vychází z očekávaných zisků v roce 2022, rovněž klesl na atraktivnější úroveň.

Forward P/E společnosti Tesla kleslo z 86 na začátku roku na přibližně 58. Celkově akcie Tesla nyní vypadají mnohem atraktivněji než v lednu.

Nvidia $NVDA-10.0% 

Po grafických kartách společnosti Nvidia je stále větší poptávka díky jejich širokému využití, a to i v nových oblastech, jako je umělá inteligence, autonomní vozidla, robotika a virtuální realita. Navíc se očekává, že poptávka z těchto segmentů v příštích letech poroste. Společnost Nvidia se domnívá, že v rámci svých různých nabídek má příležitost v hodnotě 1 bilionu dolarů.

Nvidia se od začátku roku propadla ještě víc než Tesla

Akcie společnosti Nvidia se v letošním roce propadly o 43 %, částečně kvůli obavám z nadhodnocení. P/E akcie ve výši 45 je výrazně pod pětiletým průměrným poměrem P/E, který činí téměř 69. Její forward násobek P/E ve výši téměř 29 vypadá velmi atraktivně ve srovnání s poměrem 68 na začátku roku. Stručně řečeno, nyní by mohl být skvělý čas přidat společnost Nvidia do svého portfolia.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn akcií na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 464 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

O chargepoint jsem už v minulosti také psal, jasná volba do budoucna👌

Taky se mi docela líbí. EV je budoucnost a každá společnost, která už do toho vlaku naskočila má nespornou výhodu

Můžu poprosit odkaz na článek? Docela rád bych na to mrknul :)

Ty slevy na $TSLA-1.9% a $NVDA-10.0% nevypadají úplně blbě. Chvilku jsem to nesledoval a tohle mě překvapilo

Ono to šlo tak nějak plíživě. Žádný brutální propady o desítky procent během jednoho dne, ale nasčítá se to

Yes, ale asi ještě chvilku počkám. Podle mě tohle dno trhu není

Jako ač jsem $TSLA-1.9% fanboy, tak se pokusím být maximálně objektivní a řeknu, že teď se mi vážně ale ocenění líbí. Elon ukázal, že úplný přestřel nebyly ani úrovně kolem 1000$, tak proč ne za 750?

No jako úplně čistě je to pořád extrémně nad rozumný hodnoty, ale na podobná ocenění už jsem si asi zvyknul. Každopádně jsme docela daleko pod podzimní cenou, takže to láká...

Záleží, jestli jednou bude Tesla za 10k nebo ne 😂