S&P 500 ^GSPC 5,029.1 -0.84%
Meta META $435.69 -11.71%
Microsoft MSFT $395.00 -3.44%
Nvidia NVDA $819.08 +2.80%
Amazon AMZN $172.36 -2.40%
Alphabet GOOG $157.54 -2.21%
Tesla TSLA $163.10 +0.60%
Apple AAPL $169.36 +0.20%

Ez a 4 10% feletti osztalékhozamú részvény az elemzők szerint jelentősen alulértékelt. A passzív jövedelem ideális…

A szakértők arra számítanak, hogy az osztalékfizetések idén elérik az 1,4 billió dollárt. Ez bizonyára elég nagy összeg ahhoz, hogy sok befektető jól beleharapjon. 2022 elején a makrogazdasági tényezők bizonytalanságba taszították a részvénypiacot. Ez pedig a részvényárak esését okozta, ami lehetőséget teremtett a befektetők számára, hogy egy kicsit többet vegyenek ki az osztalékos tortából.

Az osztalékbefektetés még mindig az egyik legnépszerűbb módja a passzív jövedelemszerzésnek.

Térjünk rögtön a tárgyra. Íme 4 olyan 10% feletti osztalékrészvény, amelyek az elemzők szerint jelentősen alulértékeltek.

AFC Gamma, Inc.

Az$AFCG-0.8% egy floridai székhelyű vállalat, amely hiteleket és hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat vállal és fektet be a legalizált kannabisziparban.

Az AFC Gamma az első negyedévben 0,62 dolláros nem-GAAP részvényenkénti eredményt jelentett, ami felülmúlta a 0,08 dolláros piaci becsléseket. A 16,9 millió dolláros nettó kamatbevétel 259,6%-kal nőtt az előző évhez képest, ami 0,71 millió dollárral verte az elemzői becsléseket.

A vállalat májusban azt is bejelentette, hogy 60 millió dolláros rulírozó hitelkeretet kötött. A vállalat a hitelkeretet 100 millió dollárig meghosszabbíthatja. Ezt a pénzt a következő lépések finanszírozására fogják felhasználni a népszerű zöld növényhez kapcsolódó stratégiák szerint 🍀.

🤔🤔

A vállalat részvényenként 0,55 dolláros negyedéves osztalékot hirdetett, ami 10%-os növekedést jelent az előző, 0,50 dolláros osztalékhoz képest. Az osztalékot április 15-én fizették ki a részvényeseknek. Ezzel az AFC Gamma jelenlegi osztalékhozama 13%-ra emelkedett. Szilárd.

Nagy Ajax $AJX-3.5%

Az AJX egy amerikai ingatlanbefektetési társaság, amely lakossági és kereskedelmi jelzáloghitelekből álló portfóliót kezel. A Great Ajax Corp. negyedévente 0,26 dolláros részvényenkénti osztalékot fizetett, ami összhangban van az előzővel. Lehet, hogy az osztalék nem emelkedett, de nem kell kétségbeesni. A 11,7%-os osztalék önmagában is brutális.

Érdekes megfigyelni a fedezeti alapok tevékenységét is e vállalatok körül. Az Insider Monkey oldal szerint 2021 negyedik negyedévének végén 9 alapnak volt long pozíciója a Great Ajax Corp-ban. 2021-ben összesen 17,2 millió dollárt tartottak. Ez szép növekedés. A harmadik negyedévben ugyanennyi alap mintegy 13 millió dollár értékű részvényt birtokolt a vállalatból. Érdekes lehet megjegyezni, hogy Michael Platt és William Reeves a BlueCrest Capital jelentős részvényesei.

Az AJX hosszú távon csökkenő tendenciát mutat. Ezért jelenleg lényegesen kedvezőbb áron vásárolható meg

Grindrod Shipping Holdings $GRIN-0.1%

A GRIN egy szingapúri székhelyű nemzetközi hajózási vállalat, amely ömlesztett és folyékony árut szállító hajók flottáját birtokolja és üzemelteti világszerte. A Grindrod Shipping Holdings május 13-án 11,94%-os osztalékhozamot ért el.

Március 9-én a Grindrod Shipping Holdings részvényenként 0,72 dolláros negyedéves osztalékot hirdetett. Így nincs növekedés. A közel 12 százalékos arány azonban valószínűleg nem olyan jelentős.

De itt, ellentétben a tavalyi társaival, brutális növekedés volt. Semmi szokatlan a szállításban

A hajózás jövőjének kilátásai továbbra is pozitívak. A hajózási flották gyors erősödése ellenére még mindig sokkal nagyobb a kereslet, amelyet nem lesz könnyű kielégíteni.

Az Insider Monkey negyedik negyedévre vonatkozó adatbázisa szerint 5 fedezeti alap nak volt hosszú pozíciója a Grindrod Shipping Holdingsban, és mintegy 11 millió dollár értékben tartottak részvényeket a vállalatban.

Ready Capital Corporation $RC-1.0%

Az utolsó a listámon a $RC-1.0% egy New York-i székhelyű ingatlanfinanszírozási vállalat. A vállalat 151,2 millió dolláros első negyedéves bevétele 35,5%-kal nőtt az előző évhez képest, és 10,29 millió dollárral felülmúlta az elemzői becsléseket.

Mi a helyzet az osztalékkal?

A Ready Capital Corporation nemrégiben részvényenként 0,42 dolláros osztalékot fizetett, ami 11,5%-os jelenlegi osztalékhozamot jelent.

Viszonylag monoton fejlődés a korábbi vállalatokhoz képest

Az Insider Monkey által követett fedezeti alapok közül 13 alapnak, amelyek összesen 50,25 millió dollár értékben tartanak részvényeket, 2021. december végén hosszú pozíciója volt a Ready Capital Corporationben.

Tetszik valamelyik viszonylag ismeretlen osztalékrészvény? Vagy van egyáltalán sajátja? Oszd meg a hozzászólásokban! 👇

És ha tetszenek a cikkeim, nyugodtan kövessetek, köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat:Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én amatőr összefoglalóm a részvényekről, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet