S&P 500 ^GSPC
5,056.64
-0.10%
Apple AAPL
$168.66
-2.34%
Tesla TSLA
$157.92
-2.20%
Nvidia NVDA
$872.02
+1.40%
Microsoft MSFT
$416.35
+0.66%
Meta META
$501.74
+0.30%
Amazon AMZN
$183.93
+0.17%
Alphabet GOOG
$156.10
-0.14%

Další důvod, proč investovat do akcií Nio. Společnost nastínila ambiciózní strategii, jak prodat více aut

Akcie čínské společnosti vyrábějící elektromobily Nio $NIO-2.1% letos stejně jako mnoho jiných akcií zažívají značný propad. Akcie jen od začátku roku odepsaly přes 55 % a stále hledají své dno. Existují však náznaky, že to nejhorší by mohla mít společnost za sebou. Vedení navíc naznačilo značně ambiciosní strategii, kterou se chce nyní vydat.  

Elektromobil Nio  

Ambiciózní strategie společnosti 

Společnost Nio $NIO-2.1% naznačila, že se stane cenově dostupnější a bude moci být využívána širším publikem. Na čínském trhu, kde jsou marže tenké jako břitva a konkurence tvrdá, musí společnost soupeřit s rivaly v každém segmentu.

Nio se snaží přejít na vozy nižší a střední cenové kategorie. Vedení společnosti uvedlo, že chce vytvořit novou značku, která by pomohla tohoto cíle co nejdříve dosáhnout. Čínská automobilka oznámila, že místní úřady a společnost, která vyrábí vozidla v Hefei, se konečně dohodly na plánu vybudovat přístavbu, která by tyto cenově dostupné vozy vyráběla.

Celkově společnost očekává, že v letošním roce uvede na trh tři nové modely. Jedním z nejzajímavějších oznámení je model Nio ES7. Jedná se o třetí SUV Nio, které je vážně vzrušující, protože neuvěřitelný design a vlastnosti odpovídají ostatním verzím Nio. Navíc je založen na technologické platformě NIO NT2.0 druhé generace. K uvedení vozu na trh dojde v září, pokud nenastanou problémy v dodavatelském řetězci.

https://youtu.be/xawsbPjWARg

Rovněž se dozvídáme o věcech na regulační frontě. Společnost Nio oznámila, že 20. května vstoupí na singapurské veřejné trhy, které budou ekvivalentem americké burzy. To přináší tolik potřebnou jasnost pro investory, kteří měli obavy ohledně budoucnosti společnosti.

Závěr 

Čína je celosvětově největším trhem s elektromobily a v rámci tohoto trhu je NIO jedním z větších hráčů. Proto si investoři nemohou dovolit ji ignorovat. Výrobce elektromobilů navíc agresivně uvádí na trh nové modely, což pomůže znovu nastartovat prodeje na domácím trhu. NIO zároveň expanduje do dalších zemí, jako je Německo, Nizozemsko, Švédsko a Dánsko. V Norsku již má své zastoupení. 

Všechny tyto faktory nasvědčují tomu, že by se společnost mohla v letošním roce odrazit ode dna a opět se vydat růstovou trajektorií. Nejedná se však o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. O novinkách ohledně Nio informoval analytik Faizan Farooque.  

Libí se vám po vzhledové stránce elektromobily Nio?

Vote to see the results! 43 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 636 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$NIO-2.1% bude skvělá společnost jednoho dne. Jen musíme přečkat aktuální situaci ve světě a hlavně přímo v Číně :)

jednoznačně, zde je důležité mít dlouhodobý investiční horizont

společnost jde očividně tím správným směrem

Musím uznat, že $NIO-2.1% vyrábí opravdu pěkná auta :DD

souhlasím, těž si mi libí