@igorivanov

Акциите на китайската компания за електрически автомобили Nio $NIO отбелязаха значителен спад през тази година, подобно на много други акции. Само от началото на годината акциите са поевтинели с над 55% и все още търсят дъното си. Но има признаци, че най-лошото може би е зад гърба на компанията. Нещо повече, ръководството подсказа за изключително амбициозната стратегия, която иска да предприеме сега.

Електрическият автомобил Nio

Амбициозната стратегия на компанията

Nio$NIO намекна, че ще стане по-достъпен и ще може да се използва от по-широка аудитория. На китайския пазар, където маржовете са тънки като бръснач, а конкуренцията - ожесточена, компанията трябва да се конкурира с конкуренти във всеки сегмент.

Nio се стреми да навлезе в сегмента на автомобилите от по-нисък и среден клас. Ръководството на компанията заяви, че иска да създаде нова марка, която да помогне за постигането на тази цел възможно най-скоро. Китайският автомобилен производител обяви, че местните власти и компанията, която произвежда автомобилите в Хефей, най-накрая са се споразумели за план за изграждане на пристройка за производство на тези достъпни автомобили.

Като цяло компанията очаква да пусне на пазара три нови модела през тази година. Едно от най-вълнуващите обявления е Nio ES7. Това е третият SUV на Nio, което е наистина вълнуващо, тъй като невероятният дизайн и характеристики съответстват на другите версии на Nio. Освен това той е базиран на технологичната платформа от второ поколение NIO NT2.0. Пускането на автомобила на пазара ще стане през септември, ако не възникнат проблеми във веригата за доставки.

https://youtu.be/xawsbPjWARg

Научаваме и за нещата в регулаторната сфера. Nio обяви, че ще се листне на публичните пазари на Сингапур, еквивалент на фондовата борса в САЩ, на 20 май. Това внася така необходимата яснота за инвеститорите, които бяха обезпокоени от бъдещето на компанията.

Заключение

Китай е най-големият пазар на електрически превозни средства в света и на този пазар NIO е един от най-големите играчи. Ето защо инвеститорите не могат да си позволят да го пренебрегнат. Освен това производителят на електромобили агресивно пуска нови модели, което ще помогне за възобновяване на продажбите на вътрешния пазар. NIO разширява дейността си и в други страни като Германия, Нидерландия, Швеция и Дания. Тя вече има присъствие в Норвегия.

Всички тези фактори предполагат, че компанията може да отскочи от дъното през тази година и да възобнови траекторията си на растеж. Това обаче не е инвестиционна препоръка и винаги правете собствен анализ. Анализаторът Файзан Фарук съобщи за новините относно Nio.

Libí se vám po vzhledové stránce elektromobily Nio?

Vote to see the results! 0 answers already!

Прочетете цялата статия безплатно? Продължете 👇

Имате ли акаунт? Влезте в профила си или създайте нов.
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇