S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Še en razlog za naložbo v delnice družbe Nio. Podjetje je začrtalo ambiciozno strategijo za prodajo več avtomobilov

Delnice kitajskega podjetja za električne avtomobile Nio $NIO+0.2% so letos, tako kot številne druge delnice, doživele velik padec. Samo od začetka leta je delnica padla za več kot 55 % in še vedno išče dno. Vendar se pojavljajo znaki, da je najhujše morda že za podjetjem. Poleg tega je vodstvo nakazalo zelo ambiciozno strategijo, ki jo želi zdaj uvesti.

Električni avtomobil Nio

Ambiciozna strategija podjetja

Nio$NIO+0.2% je namignil, da bo postal cenovno dostopnejši in ga bo lahko uporabljalo širše občinstvo. Na kitajskem trgu, kjer so marže zelo nizke, konkurenca pa huda, mora podjetje tekmovati s tekmeci v vseh segmentih.

Družba Nio želi prodreti na področje avtomobilov nižjega in srednjega cenovnega razreda. Vodstvo podjetja je sporočilo, da želi ustvariti novo blagovno znamko, ki bo pomagala čim prej doseči ta cilj. Kitajski proizvajalec avtomobilov je sporočil, da so se lokalne oblasti in podjetje, ki izdeluje ta vozila v mestu Hefei, končno dogovorili o načrtu za izgradnjo prizidka za proizvodnjo teh cenovno dostopnih avtomobilov.

Podjetje namerava letos predstaviti tri nove modele. Ena izmed najbolj vznemirljivih napovedi je Nio ES7. To je tretji SUV znamke Nio, kar je zelo zanimivo, saj se neverjetna zasnova in funkcije ujemajo z drugimi različicami modela Nio. Poleg tega temelji na drugi generaciji tehnološke platforme NIO NT2.0. Če ne bo težav v dobavni verigi, bo avtomobil predstavljen septembra.

https://youtu.be/xawsbPjWARg

Učimo se tudi o zadevah na zakonodajnem področju. Družba Nio je napovedala, da bo 20. maja vstopila na singapurske javne trge, ki so enakovredni ameriški borzi. To prinaša prepotrebno jasnost za vlagatelje, ki so bili zaskrbljeni glede prihodnosti podjetja.

Zaključek

Kitajska je največji svetovni trg električnih vozil in na tem trgu je NIO eden večjih igralcev. Zato si vlagatelji ne morejo privoščiti, da bi ga prezrli. Poleg tega proizvajalec električnih avtomobilov agresivno uvaja nove modele, kar bo pripomoglo k ponovnemu zagonu prodaje na domačem trgu. Podjetje NIO se širi tudi v druge države, kot so Nemčija, Nizozemska, Švedska in Danska. Podjetje je že prisotno na Norveškem.

Vsi ti dejavniki kažejo, da bi se lahko podjetje letos odlepilo od dna in nadaljevalo svojo pot rasti. Vendar to ni priporočilo za naložbe, zato vedno opravite lastno analizo. Analitik Faizan Farooque je poročal o novicah v zvezi z Nio.

Libí se vám po vzhledové stránce elektromobily Nio?

Vote to see the results! 0 answers already!

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet