S&P 500 ^GSPC
5,253.17
+0.09%
Tesla TSLA
$176.32
-1.95%
Apple AAPL
$170.83
-1.43%
Meta META
$488.13
-1.16%
Amazon AMZN
$180.54
+0.40%
Nvidia NVDA
$905.86
+0.37%
Alphabet GOOG
$151.69
-0.16%
Microsoft MSFT
$420.89
-0.13%

Walgreens a další 2 dividendové akcie s výnosem v rozmezí 4,33 až 11,72 %

Na finančních trzích se dá vydělávat spousta peněz a to mnoha způsoby. Jen několik málo strategií se však dlouhodobě ukazuje jako ziskových. Jednou z ověřených strategií je právě investovaní do dividendových akcií s vysokým výnosem, ty navíc nyní mohou poskytnou poměrně dobrou ochranu v době zvýšené volatility. Zde jsou 3 akcie s výnosem 4,33 % a více.   

3 dividendové akcie s výnosem v rozmezí 4,33 - 11,72 %.

AGNC Investment Corp

První vysoce výnosnou výnosovou akcií je hypoteční realitní investiční trust (REIT) AGNC Investment Corp $AGNC+0.8%. Dividenda společnosti dosahuje dvouciferného výnosu 11,72 %

Ačkoli cenné papíry, které AGNC nakupuje, mohou být poněkud komplikované, provozní model společnosti je poměrně snadno pochopitelný. Hypoteční REIT se obvykle snaží půjčit si peníze za nízké krátkodobé sazby a poté tento kapitál použít k nákupu dlouhodobých aktiv s vyšším výnosem, jako jsou cenné papíry kryté hypotékami. Čím větší je rozdíl (tzv. čistá úroková marže) mezi průměrným výnosem z vlastněných aktiv minus průměrná výpůjční sazba, tím je hypoteční REIT často ziskovější.

AGNC Investment Corp

Dalším opravdu důležitým dílem skládačky je složení investičního portfolia společnosti AGNC. Společnost ukončila březen s investičním portfoliem v hodnotě 68,6 miliardy USD, z čehož 97,5 % tvořila agenturní aktiva. "Agenturní" cenný papír je v případě selhání zajištěn federální vládou. Investice do těchto bezpečných cenných papírů sice snižují výnosy, ale zároveň umožňují společnosti využívat pákový efekt s cílem zvýšit své zisky.

Během příštích osmi let je velká šance, že účetní hodnota společnosti AGNC vzroste a cena jejích akcií ji bude následovat. V kombinaci s mamutí měsíční dividendou existuje recept na značnou tvorbu bohatství.

Antero Midstream

Druhou dividendovou akcií s vysokým výnosem je energetický prostředník Antero Midstream $AM+0.8%. Antero má v době psaní tohoto článku výnos 9,27 %. Společnost Antero Midstream zajišťuje shromažďování, kompresi, zpracování a dodávky vody pro mateřskou společnost Antero Resources. Ta je jedním z největších producentů zemního plynu ve Spojených státech.

Antero Midstream

Existují tři faktory, díky nimž je společnost Antero v příštích osmi letech tak solidní investicí. Zaprvé je to struktura smluv společnosti Antero Midstream s její mateřskou společností. Poskytovatelé služeb v oblasti středního proudu obvykle spoléhají na smlouvy založené na objemu nebo na smlouvy s pevnými poplatky, které zajišťují vysoce předvídatelnou úroveň provozních peněžních toků v každém roce. Za druhé, společnost Antero Resources zintenzivňuje vrty na pozemcích společnosti Antero Midstream. A za třetí, velké oživení cen zemního plynu spolu s přáním společnosti Antero Resources zvýšit těžbu umožnilo společnosti Antero Midstream zlepšit svou rozvahu. 

Walgreens Boots Alliance

Poslední a jednou z mých oblíbených akcií s vysokým výnosem je řetězec lékáren Walgreens Boots Alliance $WBA+0.3%. Walgreens v současné době vyplácí výnos 4,33 % a v každém z posledních 46 let zvýšila základní roční výplatu.

Walgreens Boots Alliance

Obecně jsou akcie zdravotnických zařízení relativně bezpečnou investicí bez ohledu na to, jak dobře či špatně se daří americké ekonomice. Společnost Walgreens a její kolegové z lékáren však tvrdě zjistili, že jsou do značné míry závislé na pěším provozu, pandemie COVID-19 je negativně ovlivnila. Společnost Walgreens zaznamenala oslabení v oblasti předsunutých maloobchodních prodejů a také v oblasti příjmů z klinik. Dobrou zprávou však je, že toto dočasné oslabení umožňuje investorům levně koupit vysoce ziskovou společnost.

Walgreens Boots Alliance je uprostřed realizace vícebodového plánu na změnu, který je zaměřen na zvýšení provozních marží, zvýšení organického růstu a podporu opakovaných návštěv a zapojení. Za účelem zvýšení provozních marží společnost takříkajíc odřezává tuk. Když její fiskální rok 2021 skončil 31. srpna 2021, společnost Walgreens oznámila, že snížila své roční provozní náklady o více než 2 miliardy dolarů, tedy o celý rok dříve, než bylo plánováno. Přestože společnost snižuje náklady, klade zároveň důraz na digitalizační iniciativy, které mají podpořit pohodlí. Přestože kamenné pobočky společnosti Walgreens budou i nadále generovat většinu jejích příjmů, povzbuzování spotřebitelů k nákupům online by mělo přinést příjemné zvýšení tržeb.

Z uvedených akcií je to právě Walgreens, kterou mám ve svém portfoliu. Nejedná se o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Jednotlivými akcie se zabýval analytik Sean Williams. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$WBA+0.3% mám, za mě je to dost safe dividendová akcie

o dividendu u $WBA+0.3% bych se vůbec nebál, společnost má dlouhou historii výplat a payout ratio je jen něco málo nad 30 % :))

$AM+0.8% je pro mě novinka :d

je to jedna z těch méně známých společností