S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

2 akcie v obřím propadu, na kterých podle legendárního Jima Cramera zaručeně zbohatnete

Několik posledních týdnů to na trhu vypadá, že absolutně nedokážeme najít dno. Index S&P 500 se od začátku roku propadl přibližně o 16 %, Nasdaq za stejnou dobu klesl o 26 %. Legendární investiční "guru" Jim Cramer ze stanice CNBC však vidí v poklesu trhu spoustu příležitostí. Moderátor pořadu Mad Money nedávno odhalil dvě akcie, které chce právě teď koupit.

Legendární investiční moderátor Jim Cramer

2 akcie, které jsou podle Cramera poslední týdny tak bité, že by byla škoda je nekoupit jsou $AAPL+0.6% a $NVDA+3.6% 

Apple

Cramer je fanouškem společnosti Apple již řadu let. Říká, že je na tuto společnost "long" od doby, kdy jeho dcera vlastnila růžový iPod. A vzhledem k nedávnému poklesu ceny akcií společnosti Apple - technologický gigant od začátku roku klesl o 20 % - si Cramer myslí, že je čas znovu začít nakupovat.

Technologický gigant se solidně propadl

V posledním konferenčním hovoru k výsledkům generální ředitel společnosti Apple Tim Cook uvedl, že společnost nebyla imunní vůči narušení dodavatelského řetězce. Finanční ředitel Luca Maestri dodal, že omezení dodávek - vyplývající z narušení v souvislosti s COVIDem a nedostatkem křemíku - by mohla ovlivnit tržby o 4 až 8 miliard dolarů.

https://www.youtube.com/watch?v=oXUhDt_ArrA

Cramer si přesto myslí, že výrobce iPhonů bude v pořádku, a odvolává se na svůj nedávný rozhovor s generálním ředitelem společnosti Micron Technology Sanjayem Mehrotrou. V posledním čtvrtletí vzrostl prodej iPhonů meziročně o 5,5 % na 50,6 miliardy dolarů a tvořil 52 % celkového prodeje společnosti Apple.

Nvidia

Akcie společnosti Nvidia jako předního výrobce grafických karet zažily v uplynulém desetiletí solidní bullish jízdu. Tato rallye však v listopadu 2021 náhle skončila. Od dosažení vrcholu 346 USD na konci listopadu se akcie propadly přibližně o 50 %.

Propad společnosti Nvidia je značný i ve srovnání s ostatními poraženými akciemi v sektoru polovodičů. A Cramer si toho všiml.

Výrazně lepší a rozumnější cena než na podzim 21

"Nvidia se propadla na polovinu," říká . "Je to nejhorší graf, jaký jsem kdy viděl. Upřímně řečeno, je tak strašný, že bych teď hned nejraději nakoupil." Typický Cramer 😂

Společnost Nvidia si vede dobře, což z ní dělá obzvláště zajímavou kontrariánskou volbu. Výrobce čipů dosáhl ve svém čtvrtém fiskálním čtvrtletí tržeb ve výši 7,64 miliardy dolarů. Tato částka představovala nejen 53% meziroční nárůst, ale také nový čtvrtletní rekord.

Příjmy z her - největšího segmentu společnosti Nvidia - se meziročně zvýšily o 37 % na rekordních 3,42 miliardy dolarů. Mezitím příjmy z datových center - druhého největšího segmentu společnosti - vzrostly o 71 % na rekordních 3,26 miliardy dolarů.

Jaký je váš názor na podobná prohlášení Jima Cramera? Přikupujete některou z těchto společností i bez přičinění tohoto mediálně velice hlasitého guru? 😁 Podělte se v komentáři! A pokud vás baví moje články, neváhejte mi hodit follow. Díky!

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn akcií na základě dat z internetu a prohlášení Jima Cramera. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 463 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

O Cramerovi jsem nikdy nic neslyšel, ale co tak čtu komentáře, tak jsem možná i rád :D Každopádně $AAPL+0.6% a $NVDA+3.6% jsou za mě velmi dobré společnosti.

These are the picks Jim Cramer told his audience to buy at the start of 2021 and what they're worth now.

 https://t.co/23vKYBe93l :))

Tak ono je téměř vše v tuto chvíli dole, ale rozumím tomu, co tím chcete říct.

To je tweet ze začátku ledna, dneska to bude hádám jeste mnohem horsi;)

Já naopak Cramera rád poslouchám. Samozřejmě ne jako zdroj ultra kvalitních informací, ale líbí se mi ten styl a brajgl kolem toho 🤘🤘

Má to něco do sebe, žejo :)

Baví mě sledovat, jak je v tomhke Amerika úplně jiný svět. Myslím, že tohle by u nás neprošlo

$AAPL+0.6% i $NVDA+3.6% přikupuju. Ale rozhodně ne protože to říká Cramer 😂

Chápu, uznávám, že jsou i zásadnější indikátory :D

Lehce no 😁

:)))

Tohohle blázna ještě někdo poslouchá? Vždyť si je schopnej protiřečit v rozmezí klidně dvou dnů 😂

Hele spousta lidí ho rádo psolouchá, tak právě pro ně jsem tenhle článek nějakým způsobem zpracoval. Co si s tím každý udělá už je jeho věc. Každý investujeme podle svých rozhodnutí 🤷

Jasně. Já to nijak nehaním. Jen já osobně už ho úplně ignoruju, protože je to fakt peklo co říká 😂

Vůbec nevím o koho jde :D