S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

3 důvody, proč budu agresivně přikupovat každý dip na akciích společnosti Nvidia 🤫

Akcie společnosti Nvidia $NVDA+0.1% konečně získávají zasloužený kredit. Přestože společnost vykazovala jedno hvězdné čtvrtletí za druhým, akcie $NVDA+0.1% se prostě nechtěly pohnout z místa. Po dosažení vrcholu 2. září 2020 byly akcie ještě 20. května 2021 v podstatě na stejné úrovni (pokles o méně než 1 %). Pro některé investory je to jedna z nejvíce frustrujících věcí. Společnost v tomto období vykázala několik vynikajících čtvrtletí. Plány se stále zvyšovaly, stejně jako očekávání analytiků, květnová konference Nvidia GTC byla působivá a společnost konečně rozdělila splitem své akcie.

 

 

Rozdělení akcií by nemělo být katalyzátorem, ale často jím je. Stačí se podívat na to, jak se v srpnu 2020 obchodovaly společnosti Tesla $TSLA-2.2% a Apple $AAPL-1.1%. Každopádně i přes všechny tyto skvělé zprávy se akcie $NVDA+0.1% obchodovaly převážně do strany. No a trpěliví investoři byli nakonec odměněni. Nyní však není čas se společnosti Nvidia vzdát. Zde je důvod, proč tomu tak je.

 


Sekulární růst

Dlouhodobý sekulární růst je důvodem č. 1, proč je Nvidia jednou z mých nejdéle držených akcií. Pomohlo mi, že jsem se v minulosti účastnil konferencí GTC. Ne že by to umožnilo nějaký extra pohled do její nabídky. Ale umožnilo mi to vidět z první ruky, co společnost dělá a jak její produkty zrychlují několik odvětví najednou.

 

Mám-li být upřímný, možná je to určitá forma konfirmační tendence a já jsem hledal pouze informace, které potvrzovaly mé vlastní přesvědčení. Možná to tak ale nebylo. Teď už je to jedno, protože společnost tato očekávání splnila, možná by se dalo říct, že je dokonce rozdrtila.

 

Její produkty podporují silný růst v oblasti autonomního řízení, datových center, umělé inteligence a strojového učení, her, grafiky, výpočetního výkonu, superpočítačů, dronů, robotiky a dalších.

 

Všechny tyto koncové trhy představují nejen růst, ale také dlouhodobý sekulární růst. Rozdíl? Pravidelný růst - známý také jako cyklický růst, může být příjemnou vzpruhou na několik čtvrtletí nebo let, ale nakonec vyprchá. Sekulární růst prostě pokračuje.

 

Když se podívám na tyto koncové trhy, vidím právě to, dlouhodobý růst, který bude pokračovat. Analytici letos očekávají 54% růst tržeb na 25,75 miliardy dolarů a 65% růst zisku na 4,14 dolaru na akcii. To je po 52% růstu tržeb v loňském roce.

 

Vezměte však v úvahu následující. K 1. lednu. a navzdory veškerému rozmachu, který Nvidia měla při vstupu do letošního roku, očekávali analytici tržby jen něco málo přes 16 miliard dolarů. Tento odhad nyní, jak je uvedeno výše, činí téměř 26 miliard dolarů.

 

Pro příští rok analytici v současnosti očekávají 13% nárůst tržeb na 29 miliard dolarů. Na začátku letošního roku byla tato očekávání o něco nižší než 20 miliard dolarů. Že by byly opět příliš konzervativní?

 

Mluvíme o společnosti, která ve fiskálním roce 2020 dosáhla tržeb 10,9 miliardy dolarů a která má ve fiskálním roce 2023 dosáhnout tržeb téměř 30 miliard dolarů. Teď fakt není čas vzdát se akcií NVDA.

 

 

Fúze a akvizice přinášejí společnosti Nvidia pozitivní přidanou hodnotu

Poslední část byla poněkud dlouhá, takže tuhle si necháme krátkou a stručnou. Když společnost Nvidia provádí fúze a akvizice, mají tendenci být pro její podnikání poměrně důležité.

 

V dubnu 2020 společnost Nvidia uzavřela akvizici společnosti Mellanox v hodnotě 6,9 miliardy dolarů. Jednalo se o největší akvizici společnosti a Nvidia kvůli ní dokonce předstihla Intel $INTC+0.9%. Přesto společnost za Mellanox nepřeplatila, což jejím akcionářům přineslo vysokou přidanou hodnotu.

 

Bude na tom Arm stejně, přestože přišla s mnohem vyšší cenou 40 miliard dolarů?

Na dohodu se společností Arm se dívám dvěma způsoby. Zaprvé, pokud bude dohoda schválena, Nvidia se stane prakticky nezastavitelnou, protože Arm má tak skvělý byznys a obrovské portfolio produktů. Mezi její klienty patří dokonce i Apple.

 

Na druhé straně je zde největším rizikem schválení regulačními orgány. Pokud se to nepodaří, Nvidia si ponechá obrovskou část hotovosti na svých účtech a může se věnovat jiným příležitostem. Přesto Nvidia dokázala, že dokáže vytvářet hodnotu svými akvizicemi, a očekával bych, že Arm také, pokud získá souhlas regulačních orgánů. 

 

Obchodování s akciemi Nvidia

Možná se v tomto případě mýlím, ale pevně věřím, že společnost Nvidia je na cestě k budoucí tržní kapitalizaci ve výši 1 bilionu dolarů. V krátkodobém horizontu bych rád viděl, že akcie  $NVDA+0.1% zde najdou oporu v oblasti 205 až 210 dolarů. Nejenže se zde nachází 10týdenní a 50denní klouzavý průměr, ale je to také místo předchozího průrazu.

 

Pokud akcie dále prorazí dolů, není vyloučen ani 21týdenní průměr. Skutečný výprodej by ji mohl dostat až do oblasti 200denního průměru, který byl v posledních letech skvělou příležitostí k nákupu. Bez ohledu na to, co akcie $NVDA+0.1% udělají v krátkodobém horizontu, jsem kupcem pro jejich dlouhodobý potenciál.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nejde jinak než upvote 👌

$NVDA+0.1% je super