S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Konec maloobchodního řetězce Target? Akcie prodělaly jeden z největších propadů v historii

Na trhu převládá strach a tak je jakékoli zaváhání v rámci výsledků okamžitě bez milosti trestáno. Jednou ze společností, která to pocítila na vlastní kůži byla společnost Target $TGT-0.7%. Akcie se na základě překvapivě slabých zisků za první čtvrtletí propadly o téměř 25 % a dosáhly tím nejhoršího jednodenního výsledku za poslední dekády. 

Target Store

Akcie TGT se dočkaly největšího jednodenního poklesu od roku 1987

Společnost uvedla jako hlavní příčinu zhoršení své ziskovosti rostoucí náklady, ne nepodobně jako hlavní konkurent Walmart $WMT+1.3%, jehož cena akcií se rovněž propadla v důsledku nedávného nesplnění výsledku hospodaření. Konkrétně se Target v uplynulém čtvrtletí potýkal s vyššími náklady na dopravu a přepravu. Kromě toho společnost oznámila neočekávané zpomalení diskrečních výdajů, které je pravděpodobně důsledkem desetileté inflace v zemi.

Brian Cornell, výkonný ředitel společnosti Target, se k problémům tohoto čtvrtletí vyjádřil:

"V průběhu celého čtvrtletí jsme se potýkali s nečekaně vysokými náklady, které byly způsobeny řadou faktorů, což vedlo k tomu, že ziskovost byla výrazně nižší, než jsme očekávali, a výrazně nižší, než očekáváme, že budeme fungovat dlouhodobě. Navzdory těmto krátkodobým problémům je náš tým i nadále vášnivě oddán našim hostům a uspokojování jejich potřeb, což nám dává trvalou důvěru v náš dlouhodobý finanční algoritmus, který předpokládá střednědobý jednociferný růst tržeb a dlouhodobou míru provozní marže ve výši 8 % nebo vyšší."

https://youtu.be/5SfCVsJgHNs

Navzdory rostoucím nákladům se společnost Target snažila ujistit zákazníky a investory, že se bude snažit vyhnout zvyšování nákladů jako způsobu posílení zisku. Společnost Target se tak připojuje ke stále se rozšiřujícímu seznamu společností, které se v poslední době potýkají s někdy až brutálními výpadky zisků. Stejně jako ostatní podniky vyjádřili investoři své zklamání z tohoto posledního nevykázání zisků svými peněženkami. V době psaní tohoto článku klesly akcie společnosti Target o více než 25 %. Pokud se ztráty udrží i během dneška, bude to pro společnost znamenat největší jednodenní pokles od roku 1987.

Otázka na zamýšlení může být, zdali se nyní z akcií TGT nestala nákupní příležitost? Článek slouží k informativním účelům a nejedná se o investiční doporučení. Uvedená data jsem čerpal od analytika Shrey Dua. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 659 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Za mě to určitě příležitost být může.

zatím čekám, že by akcie mohla ještě vyklesat...

vtipné bylo, že $TGT-0.7% spolu včera stáhl celý trh

jednom tím to nebylo, ale ke zhoršení nálady to definitivně přispělo

za mě už docela zajímavá cena

pomalu to začíná dávat smysl :))