S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Elon Musk naznačuje opätovnú akceptáciu platbu Bitcoinmi za Teslu

Elon Musk je jedným z priekopníkov udržateľnej energie, pričom Tesla $TSLA+1.8% je jedným z lídrov v oblasti čistej energie a udržateľných energetických alternatív, pričom spoločnosť vsádza predovšetkým na solárnu energiu. Najbohatší muž na Zemi v marci 2021 oznámil, že Tesla bude ochotná akceptovať platby v bitcoinoch $BTCUSD-0.6% za svoje elektrické autá od kupujúcich v USA, čo následne vrátil späť.

Opätovné zváženie platby v BTC?

Musk spôsobil veľa kontroverzií v prvej polovici roku 2021, keď oznámil, že jeho spoločnosť bude akceptovať bitcoiny za elektrické vozidlá. Tento krok vyvolal medzi obchodníkmi s kryptomenami veľa špekulácií a radosti, pretože Tesla bola jednou z najväčších spoločností na svete a Musk bol jedným z najbohatších ľudí na svete. Skutočnosť, že bol takým fanúšikom kryptomien, zasiahla množstvo digitálnych obchodníkov a boli si istí, že bitcoin pravdepodobne zasiahne nové ATH.

Spočiatku sa presne toto stalo. Bitcoin vzrástol na neuveriteľných 57 000 dolárov, čo bolo v tom čase jeho nové historické maximum. Veci sa skutočne začali objavovať, keď zrazu, len o niekoľko týždňov neskôr, Musk oznámil, že ruší rozhodnutie, pretože sa obával ťažobných vyhliadok bitcoinu a toho, aké sú environmentálne riziká.

Musk vysvetlil svoje úvahy v nedávnom rozhovore s Cathie Wood z ARK Invest: Poslaním Tesly je urýchliť obnoviteľnú energiu. Tesla sa zaoberá obnoviteľnou energiou, je hráčom v oblasti solárnej energie a sme v interakcii s veternou energiou pre naše batérie. Vedeli sme, že tak rýchlo sa nedá vyrobiť taký nárast energie pomocou obnoviteľnej energie, ale dá sa to s uhlím.

Musk je teraz presvedčený, že svet bitcoinov čoraz viac prechádza smerom k obnoviteľnej energii. V nadväznosti na rozhovor uvedený vyššie poznamenal, že si myslí, že množstvo čistej energie, ktorá sa dnes používa na ťažbu BTC, presahuje 50 percent a pokiaľ toto číslo bude neustále narastať, hovorí, že Tesla bude bez problémov prijímať BTC.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 895 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Po všech těch jeho extempore už to na propagaci Tesly nebude mít žádný vliv a koukám že už ani na BTC. V době kdy to řeší ve své pracovní době centrální bankéři a vláda tak tyhle newsky o "adopci" časem přejdu zivnutim protože to bude samozřejmostí. Elon po těch všech jeho recech pro získání peněz z povolenek je v seriózní krypto komunite mimo hru.

akože Elon áno... ale Tesla by mala mať stále hodnotu a váhu pre investorov

len si to pokazil tými tweetmi a manipulovanim

alebo nakupil vytlači si cenu UP a preda :D

skôr či neskôr dojde k akceptacii

aj ja si myslim