S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Tesla už není největší pozicí fondu Ark Invest řízeném Cathie Wood. Která akcie ji nahradila?

Akcie Tesly už déle nejsou největší pozicí populárního fondu Ark Invest spravovaném investorkou Cathie Wood. Fond se obecně od začátku roku potýká s výrazným poklesem jeho hodnoty, který nyní dosahuje přes 56 %. Pokles ceny akcií si očividně vyžádal značné úpravy portfolia, kdy tou vůbec největší je navýšení jedné ze stávajících pozic, která navíc nahradila Teslu na místě akcie s největším zastoupením v rámci celého ETF fondu. 

Cathie Wood

Podle údajů agentury Bloomberg je nyní na prvním místě vlajkového ETF společnosti Ark Invest společnost Roku $ROKU-3.0%, která poprvé po zhruba čtyřech a půl letech předstihla společnost Tesla $TSLA-1.9%.

Ark Disruptive Innovation ETF vlastnil ke čtvrtečnímu závěru 717 milionů dolarů Roku, což je jen o málo více než jeho 702 milionový podíl v Tesle. Změna v držbě nejvýznamnějších akcií ETF byla způsobena jak probíhajícími tržními volatilitou a také tím, že společnost Ark Invest v uplynulém roce důsledně snižovala svůj podíl ve společnosti Tesla a získané prostředky použila na nákup společnosti Roku. Fond Disruptive Innovation ETF snížil svůj podíl ve společnosti Tesla o 75 % oproti svému vrcholu za poslední rok. Za stejné období ARK svou pozici v Roku více než zdvojnásobil. 

A přestože společnost Roku předstihla Teslu na pozici nejvýznamnější akcie ve vlajkovém ETF společnosti Ark, Tesla zůstává podle údajů Cathie's Ark na prvním místě ve všech ETF společnosti Ark Invest. Společnost Ark vlastní ve svých 6 aktivně spravovaných ETF akcie Tesla v hodnotě 907 milionů USD, zatímco akcie Roku v hodnotě 843 milionů USD. Ukazuje se tedy, že ačkoli Wood akciím Tesla stále věří, hledá nové inovativní společnosti u kterých může očekávat vysoké zhodnocení, což Roku podle ní je.

Článek slouží pouze k informativním účelům a nejedná se o investiční doporučení. O změnách ve fondu Ark Invest informoval portál Business Insider, konktrétně pak analytik Matthwe Fox.  

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 675 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Najlepšie by bolo vyhnúť sa všetkým ARK fondom :)

ještě lepší by bylo tyto fondy shortovat :ddd

ačkoli teď už ten potenciál není takový jako třeba před rokem...

Že bych se na $ROKU-3.0% podíval trochu z blízka? :d

Možná by to stálo za to, osobně společnost nastudovanou nemám