S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Držte se: Proč si známý technický analytik myslí, že během několika dní přijde na trhu obří výstřel vzhůru?

Akciový trh nyní zažil několik hrozných týdnů. A v těchto několika týdnech se odehrálo hned několik historických propadů a rekordně červených dnů. Podle Toma DeMarka, kterému se již několikrát podařilo odhalit dno trhu, jsme ale na sklonku obratu. Jaké jsou jeho důvodu a fundamenty, na kterých toto své odvážně pozitivní tvrzení staví?

Trh by mohl dle Toma DeMarka čekat výrazný obrat

Navíc - Společnosti Walmart, Target a Tencent oznámily neuspokojivé výsledky a přilily tak olej do ohně obavám ze zvyšování úrokových sazeb a kvantitativního zpřísňování.

Podle Seana Darbyho, hlavního akciového stratéga společnosti Jefferies, činily za posledních šest týdnů odkupy akcií 46 miliard USD oproti 91 miliardám USD v době, kdy vypukla epidemie COVID. To je dost zásadní argument, proč trhy možná ještě nedosáhly svého dna.

Zjednodušená DeMarkova analýza. Zdroj

Známý technik Tom DeMark, který při objevení COVIDu označil za dno rok 2020, s tím nesouhlasí. Zakladatel společnosti DeMark Analytics - známé pro poradenství manažerům hedge fondů, jako jsou Paul Tudor Jones a Steven Cohen - řekl vedoucímu technické strategie společnosti Fundstrat Marku Newtonovi, že trhy jsou na pokraji obratu.

Indikátory společnosti DeMark jsou určeny k předvídání bodů obratu, k vyhledávání přehnaných cenových pohybů, ať už v jakémkoli směru.

Podle DeMarka se index S&P 500 $SPY-0.9% dočká ještě jednoho výprodeje s uzavřením pod 3 863 body, než "obří výstřel" zvedne index na hodnoty mezi 4 400 a 4 500 body.

A touto předpovědí nekončí. Mohly by vás zajímat také jeho další predikce: Desetiletý dluhopis dosáhne ještě jednoho maxima, než dosáhne vrcholu, a ropa dosáhne vrcholu během čtyř obchodních dnů - 117,29 USD za barel. Poté přijde obrat.

Pokud by měl pravdu, fundamentální důsledky by spočívaly v tom, že inflační faktory v podobě energií a komodit dosahují vrcholu, což by snížilo tlak na inflaci.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o mojí interpretaci a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 473 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Počkám si na další měsíc co FED a zhodnocení inflace.

Jop, to by mohl být ten zásadní fundament, o kterém jsme se bavili níž.

Bylo by to hezké 😇

To rozhodně. Teda pro shortaře asi ne :D

No, pro ty asi ne. Pravda 😂

Samozřejmě obrat by byl super. Dost možná i nějaký obrat přijde. Ale trh potřebuje nějaký fundament, změnu celkové nálady aby mohl znovu začít dlouhodobě růst.

No jasně, samozřejmě. Ale pokud by opravdu přijde obří rally, tak by to mohl být první impuls k tomu, aby se věci začaly vracet do normálu

No bojím se, že jenom rally stačit nebude

K technické analýze mám docela dost výhrad, ale DeMarkovi bych skoro možná i nějakou váhu přikládal

Pokud si ho za rady platí takhle velké hedge fondy, tak asi možná i ví co dělá :D

Že si ho někdo platí ještě není záruka toho, že ví co dělá... se svou zkušeností s řemeslníky bych mohl mluvit 😂