S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Stați puțin: de ce crede un cunoscut analist tehnic că va avea loc o creștere uriașă a pieței în câteva zile?

Piața bursieră a avut parte de câteva săptămâni teribile. Iar în aceste câteva săptămâni au avut loc mai multe scăderi istorice și zile roșii record. Dar, potrivit lui Tom DeMarco, care a reușit să expună de mai multe ori partea de jos a pieței, ne aflăm la capătul unui reviriment. Care sunt motivele și fundamentele pe care se bazează această afirmație îndrăzneață și pozitivă?

Potrivit lui Tom DeMarco, piața ar putea avea parte de o revenire semnificativă

În plus - Walmart, Target și Tencent au raportat rezultate dezamăgitoare, ceea ce a pus gaz pe focul temerilor legate de majorarea ratelor dobânzilor și de înăsprirea cantitativă.

Potrivit lui Sean Darby, strategul șef de acțiuni la Jefferies, răscumpărările de acțiuni din ultimele șase săptămâni au fost de 46 de miliarde de dolari, comparativ cu 91 de miliarde de dolari când a izbucnit epidemia COVID. Acesta este un argument destul de fundamental pentru a explica de ce este posibil ca piețele să nu fi atins încă punctul minim.

Analiză DeMark simplificată. Sursa

Inginerul de renume Tom DeMark, care a identificat anul 2020 ca fiind cel mai de jos atunci când a fost descoperit COVID, nu este de acord. Fondatorul DeMark Analytics - cunoscut pentru consilierea managerilor de fonduri speculative, precum Paul Tudor Jones și Steven Cohen - i-a spus lui Mark Newton, șeful departamentului de strategie tehnică al Fundstrat, că piețele sunt pe punctul de a se schimba.

Indicatorii DeMark sunt concepuți pentru a anticipa punctele de cotitură, pentru a căuta mișcări exagerate ale prețurilor, în ambele direcții.

Potrivit lui DeMark, S&P 500 $SPY-0.9% va mai înregistra încă o vânzare, cu o închidere sub 3.863 de puncte, înainte ca o "lovitură uriașă" să ridice indicele între 4.400 și 4.500 de puncte.

Și nu se termină cu această predicție. S-ar putea să vă intereseze și celelalte previziuni ale sale: nota pe 10 ani va mai atinge încă un maxim înainte de a atinge un maxim, iar petrolul va atinge în patru zile de tranzacționare un maxim de 117,29 dolari pe baril. După aceea, va veni răsturnarea de situație.

Dacă are dreptate, implicațiile fundamentale ar fi că factorii inflaționari sub forma energiei și a materiilor prime au ajuns la apogeu, ceea ce ar reduce presiunea asupra inflației.

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu interpretarea și analiza mea, bazată pe datele de pe internet și pe alte câteva analize. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet