S&P 500 ^GSPC 5,032.19 -0.78%
Meta META $438.22 -11.20%
Nvidia NVDA $823.62 +3.37%
Microsoft MSFT $396.24 -3.13%
Alphabet GOOG $157.00 -2.54%
Amazon AMZN $172.17 -2.50%
Tesla TSLA $164.71 +1.59%
Apple AAPL $169.21 +0.11%

Чакайте: защо известен технически анализатор смята, че до няколко дни пазарът ще се изстреля нагоре?

Пазарът на акции преживя ужасни няколко седмици. И през тези няколко седмици имаше няколко исторически спада и рекордно червени дни. Но според Том ДеМарко, който няколко пъти е успявал да разкрие дъното на пазара, сме в края на обрата. Какви са причините и основите, на които той основава това смело положително твърдение?

Според Том ДеМарко пазарът може да претърпи значителен обрат

Плюс това - Walmart, Target и Tencent отчетоха разочароващи резултати, което допълнително подклажда страховете от повишаване на лихвените проценти и количествено затягане.

Според Шон Дарби, главен стратег по капиталовите пазари в Jefferies, през последните шест седмици обратното изкупуване на акции е възлизало на 46 млрд. долара в сравнение с 91 млрд. долара, когато избухна епидемията COVID. Това е доста фундаментален аргумент за това, че пазарите може би все още не са достигнали дъното си.

Опростен анализ на DeMark. Източник:

Известният инженер Том ДеМарк, който определя 2020 г. като най-ниската точка при откриването на COVID, не е съгласен с това. Основателят на DeMark Analytics, известен с това, че съветва мениджъри на хедж фондове като Пол Тюдор Джоунс и Стивън Коен, заяви пред ръководителя на техническата стратегия на Fundstrat Марк Нютън, че пазарите са на прага на обрат.

Индикаторите на DeMark са предназначени да предвиждат повратните точки, да търсят преувеличени движения на цените в двете посоки.

Според ДеМарк S&P 500 $SPY-0.7% ще претърпи още една разпродажба със затваряне под 3863 пункта, преди "гигантски изстрел" да вдигне индекса до нива между 4400 и 4500 пункта.

И това не свършва с това предсказание. Може би ще се заинтересувате и от другите му прогнози: 10-годишните облигации ще достигнат още един връх, преди да достигнат своя пик, а петролът ще достигне своя връх след четири търговски дни - 117,29 долара за барел. След това ще настъпи обрат.

Ако той е прав, основните последици биха били, че инфлационните фактори под формата на енергия и суровини са достигнали своя връх, което би намалило натиска върху инфлацията.

Отказ от отговорност:Това в никакъв случай не е инвестиционна препоръка. Това е чисто мое тълкуване и анализ, основан на данни от интернет и няколко други анализа. Инвестирането на финансовите пазари е рисковано и всеки трябва да инвестира въз основа на собствените си решения. Аз съм просто аматьор, който споделя мнението си.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet