S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Elon Musk face aluzie la reacceptarea plății în bitcoin pentru Tesla

Elon Musk este unul dintre pionierii energiei sustenabile, Tesla $TSLA-3.6% fiind unul dintre liderii în domeniul energiei curate și al alternativelor energetice sustenabile, compania mizând foarte mult pe energia solară. Cel mai bogat om de pe Pământ a anunțat în martie 2021 că Tesla ar fi dispusă să accepte plăți în bitcoin $BTCUSD-1.4% pentru mașinile sale electrice de la cumpărătorii din SUA, anunț pe care ulterior l-a retras.

Reconsiderarea plății în BTC?

Musk a provocat o mulțime de controverse în prima jumătate a anului 2021 când a anunțat că firma sa va accepta bitcoin pentru vehiculele electrice. Această mișcare a provocat multe speculații și bucurie în rândul comercianților de criptomonede, deoarece Tesla era una dintre cele mai mari companii din lume, iar Musk era unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Faptul că era un fan al criptomonedelor a lovit o mulțime de comercianți de instrumente digitale, care erau siguri că bitcoin va atinge un nou ATH.

Inițial, exact acest lucru s-a întâmplat. Bitcoin a crescut până la 57.000 de dolari, ceea ce a reprezentat un nou maxim istoric în acel moment. Lucrurile au început să se precipite cu adevărat când, brusc, doar câteva săptămâni mai târziu, Musk a anunțat că revine asupra deciziei, deoarece era îngrijorat de perspectivele de exploatare minieră a bitcoin și de riscurile de mediu.

Musk și-a explicat raționamentul într-un interviu recent cu Cathie Wood de la ARK Invest: Misiunea Tesla este de a accelera energia regenerabilă. Tesla se ocupă de energie regenerabilă, este un jucător în domeniul energiei solare, iar noi interacționăm cu energia eoliană pentru bateriile noastre. Știam că nu se poate obține o asemenea creștere de energie atât de rapidă cu energie regenerabilă, dar se poate cu cărbune.

Musk crede acum că lumea bitcoin se îndreaptă din ce în ce mai mult către energia regenerabilă. În continuarea interviului de mai sus, el a menționat că, în opinia sa, cantitatea de energie curată folosită pentru a extrage BTC în prezent depășește 50% și, atâta timp cât acest număr continuă să crească, spune că Tesla nu va avea nicio problemă în a accepta BTC.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet