S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Need 3 aktsiat on praegu enamiku investorite selge valik. Kas sina oled nende hulgas?

Me kõik teame, mis turul praegu toimub. Suur langus ja seega märkimisväärsed allahindlused. Ja need allahindlused on väga selge signaal investoritele, kes kaaluvad või juba omavad positsioone nendes kolmes pealkirjas, et osta rohkem. See konkreetne kolmik on praegu hinnaga, mis ei pruugi kunagi korduda. Nii et valdav enamus huvilistest peaks hakkama kohe huvi tundma!

Kas need kolm aktsiat jätkavad siit vaid tõusu?

Turu langus oli ülereaktsioon ja nüüd on tugev ostuvõimalus.
Kuna turg on langenud, on paljud aktsiad jõudmas hindadesse, mida ei ole juba mõnda aega nähtud. Ja nad ei pruugi enam kunagi olla. See langus toimub vaatamata sellele, et paljud neist ettevõtetest on viimastel aastatel teinud monumentaalset kauplemiskasumit. Kolm ettevõtet, mida investorid praeguste hindade juures tugevalt üle ostavad, on $GOOG+0.4%, $SHOP+0.1%, $MELI-2.0%

Kõigil neil aktsiatel on unikaalsed asjaolud, mis on neid sellesse punkti viinud, kuid ükski neist asjaoludest ei takista neid ettevõtteid järgmise viie aasta jooksul kasvamast. Pikaajaliste investoritena oleme vähem mures selle pärast, mida turg praegu arvab, ja rohkem põnevil selle pärast, mida tulevik toob. Kuna Alphabeti, Shopify ja MercadoLibre aktsiad kauplevad vastavalt 26,4%, 76,4% ja 58,5% allpool oma kõigi aegade kõrgeimat taset, pakub praegune periood suurepärase pikaajalise ostuvõimaluse.

Tähestik

Alphabeti $GOOG+0.4% jaoks on peamine mure majanduslangus, mis võib tulla USAs. 80% tema tuludest saadakse reklaamipõhistest platvormidest (Google ja YouTube) ning majanduslanguse ajal vähenevad tavaliselt reklaamikulutused. See koondumine on hirmutanud paljud investorid müüma Alphabeti aktsiaid, kuigi majandus on endiselt tugevas hoos.

Sõltumata sellest, kas tuleb majanduslangus, on Alphabet viie aasta pärast tugevam ettevõte. Ettevõtte tulud on võrreldes eelmise aastaga kasvanud 23% ja tegevuskasum 30%. Selle tulemusena tekitavad Alphabeti tugev kasv ja head marginaalid üha suurenevat rahavoogu, mis täiendab tema niigi tohutut 134 miljardi dollari suurust rahavaru.

Alphabeti juhtkond kasutab rahavoogu aktsiate tagasiostmiseks. Vähem aktsiaid tähendab suuremat kasumit aktsia kohta, mis vähendab selle hinna ja kasumi suhtarvu (PE) nimetajat. Kui aktsia hindamine jääb samaks, peab aktsia hind tõusma, et kompenseerida kasvavat kasumit.

Alphabet on aasta algusest alates juba ligi 25% langenud

Kui aktsia on alahinnatud, võib juhtkond tagasi osta aktsiaid parema hinnaga tagasiostuprogrammi raames, mis ongi toimumas.
Alphabet kaupleb vaid 21-kordse kasumiga ja on seega odavalt hinnatud. Alphabet on täna tänu oma tugevale ja kasvavale äritegevusele ning madalale hindamisele fantastiline ostuobjekt.

Shopify

Shopify $SHOPi+0.1% tööriistad võimaldavad igas suuruses ettevõtetel viia oma tegevus veebi. Selle äritegevus koges pandeemia ajal suurt buumi, kuid on pärast seda jälle veidi aeglustunud. See aeglustumine on pannud investorid mõtlema.

Alates 2020. aasta esimesest kvartalist kuni 2022. aasta esimese kvartalini kasvas tulu 60% aastas, kuid aktsia hind on langenud alla pandeemia-eelse taseme. See hind ei ole väga mõistlik ja investorid peaksid kaaluma selle aktsia ostmist enne, kui see põhjast välja põrkab. Juhtkond eeldab, et ettevõtte kasv on aasta teisel poolel suurem, seega võib Shopify taastumine tulla kiiresti.

Mõned langused on tõeliselt uskumatud...

Arvestades aga, et aktsia on oma kõigi aegade kõrgeimast tasemest ligi 80% langenud, peaks selle väärtus tõusma peaaegu neli korda, et jõuda tagasi oma varasemale kõrgele tasemele. Uue rekordini jõudmine võib võtta aega, kuid see on liiga odav, et seda ignoreerida - Shopify'd hinnatakse vähem kui kümnekordse käibega. Viimase viie aasta jooksul ei ole Shopify kunagi kaubelnud alla 12-kordse müügimahu.

Shopify'i platvormilt on raske lahti saada, kui äri käivitub, nii et see jätkab kasvu nii kaua, kuni e-kaubandus muutub üha populaarsemaks. Tõenäosus, et tarbijad hakkavad järgmise viie aasta jooksul vähem internetis oste tegema, on väike, seega jääb Shopify tugevaks äriks.

MercadoLibre

MercadoLibre $MELI-2.0% on täiesti koletuslik pood. Sellel Ladina-Ameerika juhtival elektroonikakaupade pakkujal on tiivad ka finantstehnoloogia, tarbijakrediidi ja laevanduslogistika valdkonnas. Võrreldes 2021. aasta esimese kvartaliga, kus tulude kasv oli 158%, oli 2022. aasta esimene kvartal endiselt silmapaistev, kasvades 67% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Veel üks massiline langus

Veelgi muljetavaldavam oli selle fintech-osakond, mis kasvas kvartalis 113% ja saavutas 971 miljonit dollarit. Kauplemisdivisjon oli vähem domineeriv, kuid selle netokäive kasvas siiski 44% võrra 1,3 miljardi dollarini. Kuid kuna MercadoLibre rahvaarv on üle 600 miljoni ja e-kaubanduse leviku määr on 4,9%, ei ole MercadoLibre veel kaugeltki kasutanud täielikult ära oma turuvõimalusi Ladina-Ameerikas.

Arvestades MercadoLibre hindamist, võivad investorid siiski arvata, et ettevõte on kahanemas. MercadoLibre hinna ja müügi suhe (PS ) on veidi alla viie; see ei ole viimase kümne aasta jooksul olnud alla kuue. Keskmiselt kaubeldakse umbes kümnekordse müügiga, nii et aktsial on palju tõusupotentsiaali isegi siis, kui see lihtsalt pöördub tagasi oma tavapärase hindamise juurde.

Viimati kauples MercadoLibre vähem kui viiekordse kasumiga 2008. aasta novembrist kuni 2009. aasta aprillini, mis oli suure majanduslanguse lõpus. MercadoLibre ei ole kaugeltki selliste probleemide ees nagu siis, kui kogu finantssüsteem oli kokkuvarisemise äärel, kuigi aktsia hindamine viitab sellele.

Kõik kolm ettevõtet on odavalt hinnatud, kuid see ei saa olla ainus põhjus aktsia ostmiseks. Investorid peavad ettevõtteid üksikasjalikult uurima, analüüsima ümbritsevaid mõjusid ja paigutama ettevõtte praeguse turu üldpilti.

Vastutusest loobumine:See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetiandmetel ja mitmetel teistel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet