S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Havi passzív jövedelmet szeretne? Akkor ez a 3 REIT csak az Ön számára készült

A piaci volatilitás miatt ez a három havi osztalékot fizető részvény diszkontálásra kényszerült, ezáltal növelve osztalékhozamukat. A mostani vásárlás még magasabb osztalékhozamot eredményezhet. Ha a havi jövedelem növelése a cél, akkor ez a három részvény ideális befektetés lehet.

Ez a 3 vállalat havi passzív jövedelmet biztosít Önnek.

Az ingatlanbefektetési társaságokat (REIT) a jövedelemre összpontosító befektetők szeretik. Mivel a REIT-eknek adóköteles jövedelmük 90%-át vagy annál nagyobb részét osztalékként kell kifizetniük, vonzó osztalékhozamot és megbízható passzív jövedelmet kínálnak. Bár a legtöbb REIT negyedévente fizet osztalékot, van néhány havi osztalékot fizető REIT, amelyek most magas hozamot kínálnak, és ezt a hármat mindenképpen érdemes megfontolni.

1. Realty Income $O+1.1%

A megbízható havi osztalékfizetéseiről és hatalmas ingatlanportfóliójáról ismert Realty Income az egyik legnagyobb és legnépszerűbb nettó bérbeadású REIT. Elsősorban kiskereskedelmi REIT, portfóliójában több mint 11 000 kiskereskedelmi ingatlan található. A világjárványnak a kiskereskedelmi és szállodaiparra gyakorolt kihívásokkal teli hatása ellenére a Realty Incomenak sikerült 39%-kal növelnie hozamát a 2019-es év egészében. Ez nagyrészt a 2021-es masszív portfólióbővítésnek köszönhető, amikor a vállalat 6,4 milliárd dollárt költött, felvásárolt egy másik REIT-et, és teljesen új eszközosztályokkal bővítette portfólióját, többek között szállodákkal, kaszinókkal és irodahelyiségekkel. 2022 első negyedéve pedig folyamatos lendületet mutat, ahogy a vállalat bővíti európai jelenlétét. A korrigált működési eredmény (AFFO), egy fontos mutató, amely a REIT nyereségességét mutatja, 14%-kal nőtt az előző évhez képest. A bevételek 17%-kal nőttek negyedévről negyedévre és 82%-kal az előző év azonos időszakához képest, míg a kihasználtság továbbra is erős, 98%-os.

A Realty Income 2020-ban bekerült az osztalékarisztokraták jól ismert listájára, amely csak olyan osztalékrészvényeket jelöl, amelyek 25 éve folyamatosan emelik az osztalékot. 2022 márciusáig a vállalat 115 alkalommal emelt osztalékot és 622 egymást követő havi osztalékot fizetett, ami a tőzsdei bevezetés óta 4,4%-os éves osztaléknövekedési rátát jelent. Ma az osztalékhozam 4,26% körül van, és a havi osztalék részvényenként 0,247 dollárt fizet a befektetőknek.

2. EPR tulajdonságok $EPR+0.6%

Az EPR Properties egy diverzifikált REIT, amely 355 ingatlanból álló portfóliót birtokol a szórakoztatóiparban, beleértve kaszinókat, síközpontokat, vidámparkokat, víziparkokat, múzeumokat, állatkerteket, mozikat és zenei helyszíneket, valamint sok mást. Nem meglepő módon a világjárvány teljesen tönkretette az EPR üzleti modellt. A megrendelt bezárások és a nyilvános szórakozási élmények iránti fogyasztói kereslet hiánya azt jelentette, hogy a legtöbb ingatlana 2020 nagy részében zárva volt. A 2021-ben és 2022-ben megnövekedett oltási arányok azonban az élmények és utazások iránti kereslet jelentős fellendüléséhez vezettek, ami az EPR Properties számára a szükséges lendületet adta.

Teljesítménye még mindig nem tért vissza a pandémia előtti szintre, de 2021 és 2022 első negyedéve ígéretes jeleket mutat a vállalat számára. Portfóliója 2022 márciusától 96%-ban bérbe van adva. A bevételek 40%-kal, az FFO 123%-kal nőtt, a nettó működési eredmény (NOI) pedig a nettó veszteségről részvényenként 0,48 dolláros nettó nyereségre emelkedett. Az EPR a COVID-19 világjárványra reagálva csökkentette osztalékfizetését, különösen 2020-ban. Ez okos lépés volt a készpénz megőrzése érdekében egy nagyon bizonytalan időszakban. De ahogy a dolgok kezdtek helyreállni és újraindulni, a vállalat visszaállította a havi osztalékot, és az elmúlt 11 hónapban fenntartotta a kifizetéseket. 2022 márciusában havi 0,2750 dollárra emelte az osztalékot, ami ma valamivel több mint 5%-os osztalékhozamot biztosít a befektetőknek. Tekintettel a jövőbeli osztalékemelések valószínűségére, az EPR egy nagyszerű osztalékjáték, amely hosszú távon sokkal magasabb potenciális hozamot kínál.

3. Stag Industrial $STAG+0.9%

Néhány versenytársával ellentétben a Stag Industrial az Egyesült Államokban található ipari ingatlanokra specializálódott, elsősorban az e-kereskedelmi szektoron belül. Összesen 551 ipari ingatlanban van érdekeltsége vagy tulajdona 40 amerikai államban. A Stag Industrial az egyetlen olyan ipari REIT, amely negyedéves helyett havi osztalékfizetést kínál, így vonzó belépő ebben a fejlődő ingatlanszektorban. Az ipari REIT-ek a kereskedelmi ingatlanok egyik legjobban teljesítő ágazatává váltak. Az elégtelen kínálat és a megnövekedett kereslet emelkedő bérleti díjakhoz és rekordalacsony üresedési szintekhez vezetett.

A Stag Industrial teljesítménye a világjárvány idején is erős maradt. A nettó nyereség 130%-kal nőtt az előző évhez képest, a részvényenkénti FFO 8,2%-kal emelkedett, és a portfólió kihasználtsága egészséges 96,9%-os. A részvények ára az utóbbi időben a piaci volatilitásnak köszönhetően visszaesett, ami a REIT osztalékhozamát versenyképes 4,19%-ra emelte - ez több mint kétszerese a többi ipari REIT átlagos osztalékhozamának. Tekintettel a folyamatos keresletre ebben a növekvő ágazatban és az e-kereskedelem folyamatos növekedésére, az elemzők arra számítanak, hogy az ipari ingatlanok növekedése csak most kezdődik, és az egyik ok, amiért a Stag most vonzó, az az, hogy 12. éve osztalékemeléssel rendelkezik, és 2013 vége óta havonta fizet osztalékot, így az egyik legjobb havi osztalékfizető részvény.

Szerintem sok minden közül lehet választani, és ez mindenképpen vonzó, ha havi rendszerességgel fizetett passzív jövedelemmel nyergel. Az osztalék részvények nagyon népszerűek voltak az utóbbi időben, mivel ilyen "biztonságos menedéket" és biztonságot nyújtanak ezekben a változékony időkben, természetesen meg kell tennie a saját szélesebb körű kutatását, és nem befektetési tanácsként kell ezt elfogadnia, csak egy tippként.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet