S&P 500 ^GSPC 5,050.18 -0.40%
Tesla TSLA $158.13 +9.30%
Nvidia NVDA $802.32 -2.66%
Amazon AMZN $176.40 -1.75%
Meta META $488.97 -1.44%
Apple AAPL $168.53 +0.98%
Alphabet GOOG $159.33 -0.37%
Microsoft MSFT $407.10 -0.11%

Hlavný vývojár Etherea definoval dlhoočakávaný termín prestupu na proof-of-stake

Preston Van Loon, hlavný vývojár $ETHUSD-1.6%, hovorí, že dlho očakávaný prechod siete na proof-of-stake sa pravdepodobne uskutoční v lete, konktrétne v auguste, ak všetko pôjde podľa plánu.

Termín prechodu Etherea dostáva jasnejší dátum.

Hlavný vývojár siete Ethereum, Preston Van Loon informoval účastníkov konferencie Permissionless, že posun, známy ako The Merge, sa uskutoční niekedy v auguste, ak všetko pôjde podľa plánu. Van Loon povedal publiku 5 000 ľudí, že cieľom tímu je vykonať prechod skôr, ako ho takzvaná „náročná bomba“ znehodnotí tak, ako bol navrhnutý.

„Pokiaľ vieme, ak všetko pôjde podľa plánu, august – dáva zmysel. Ak nemusíme presunúť [náročnosť bomby], urobme to hneď, ako to bude možné.“

Justin Drake, kolega zopakoval tento postoj a uviedol, že urýchlenie zlúčenia je kľúčovou prioritou a vyjadril svoju „silnú túžbu, aby sa to stalo pred augustovou bombou s ťažkosťami“.

Pre nezasvätených sa výraz „ náročná bomba “ vzťahuje na program zakódovaný v blockchaine Ethereum, ktorý cielene spomaľuje transakcie siete. Zámerom bolo uľahčiť prechod na PoS tým, že baníkom sťaží zostať v reťazci proof-of-work (PoW) po The Merge.

Tim Beiko, vývojár Etherea, 11. apríla oznámil, že The Merge bolo opäť odložené. Napriek úspešnému „ testu“ Beiko uviedol, že The Merge nebude nasadený v júni podľa plánu. Beiko hovorí, že ak vývojári nebudú konať rýchlo, budú musieť poskytnúť ďalšiu aktualizáciu, aby oddialili bombu. 

Opätovné zaviazanie sa k harmonogramu nasleduje po oznámení tohto týždňa, že sieť Ethereum zažije „masívny míľnik testovania“ 8. júna, keď dôjde k zlúčeniu testovacej siete Ropsten. Počas zlúčenia testovacej siete Ropsten sa zlúčia testovacia sieť PoW a nová testovacia sieť vrstvy konsenzu PoS. Bude simulovať to, čo by sa stalo po skutočnom zlúčení medzi Ethereom a Beacon Chain a sieť sa transformovala na sieť PoS.

Investori očakávajú nové možnosti Etherea 2, čo podporuje ich nadšenie. Napríklad technika distribúcie nových mincí sa presunula z PoW na PoS. Očakáva sa, že spotreba energie Ethereum 2 sa touto zmenou zníži približne o 99 %. Okrem toho mechanizmus PoS bude produkovať menší počet ETH coinov za čas ako Ethereum Core.

Ak sa The Merge úspešne uskutoční v auguste, posledným míľnikom v pláne pre Ethereum, predtým známy ako Eth2, bude implementácia roztrhaných reťazcov začiatkom roku 2023. Medzitým sa budú naďalej používať siete vrstvy 2 ako Polygon a Optimism a zvládať veľké objemy transakcií a problémy so škálovateľnosťou v sieti.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 906 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

ak všetko pôjde ako má, čiže isté to nieje

o ich technologickej vyspelosti nepochybujem a na kvalitu sa čaka haha

To zniženie energetickej náročnosti je dost dolezite...

o 99% krása :)

áno to bude veľmi dobré pre projekt som ešte zvedavy na tie fees