S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Водещият разработчик на Етериум определи дългоочаквания краен срок за преминаване към доказателство за залог

Престън Ван Лоон, главен разработчик на $ETHUSD+1.7%, казва, че дългоочакваният преход на мрежата към доказателство за залог вероятно ще се осъществи това лято, по-точно през август, ако всичко върви по план.

Датата на прехода към Ethereum става все по-ясна.

Водещият разработчик на мрежата на Етериум, Престън Ван Лоон, информира участниците в конференцията Permissionless, че промяната, известна като The Merge, ще се осъществи някъде през август, ако всичко върви по план. Ван Лоон заяви пред аудиторията от 5000 души, че целта на екипа е да направи промяната, преди така наречената "твърда бомба" да я направи по проект.

"Доколкото знаем, ако всичко върви по план, август - има смисъл. Ако не се налага да преместваме [бомбата с повишена трудност], нека го направим възможно най-скоро."

Колегата му Джъстин Дрейк повтори това мнение, като заяви, че ускоряването на сливането е ключов приоритет и изрази "силното си желание то да се случи преди бомбата с трудности през август".

За непосветените терминът "difficulty bomb" се отнася до програма, кодирана в блокчейна на Ethereum, която умишлено забавя транзакциите в мрежата. Целта беше да се улесни преходът към PoS, като се затрудни оставането на миньорите във веригата за доказване на извършена работа (PoW) след сливането.

На 11 април Тим Бейко, разработчикът на Ethereum, обяви, че The Merge отново е отложен . Въпреки успешния "тест", Бейко заяви, че The Merge няма да бъде внедрен през юни, както беше планирано. Бейко казва, че ако разработчиците не действат бързо, ще трябва да предоставят друга актуализация, за да забавят бомбата.

Повторното придържане към графика следва съобщението от тази седмица, че мрежата на Етериум ще преживее "мащабен етап на тестване" на 8 юни, когато тестовата мрежа Ropsten ще се слее. По време на сливането на тестовата мрежа на Ropsten тестовата мрежа PoW и новата тестова мрежа на консенсусния слой PoS ще се слеят. Тя ще симулира това, което би се случило след реално сливане между Ethereum и Beacon Chain и превръщането на мрежата в PoS мрежа.

Инвеститорите очакват новите възможности на Ethereum 2, което подхранва вълнението им. Например техниката за разпределяне на нови монети премина от PoW към PoS. Очаква се консумацията на енергия на Ethereum 2 да бъде намалена с около 99% с тази промяна. Освен това механизмът PoS ще произвежда по-малък брой монети ETH за определен период от време, отколкото Ethereum Core.

Ако The Merge се реализира успешно през август, последният етап в пътната карта за Етериум, известен преди като Eth2, ще бъде реализирането на разбити вериги в началото на 2023 г. Междувременно ще продължат да се използват мрежи от слой 2 като Polygon и Optimism, които се справят с големи обеми трансакции и проблеми с мащабируемостта на мрежата.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet