S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Ethereumi juhtiv arendaja on määratlenud kauaoodatud tähtaja proof-of-stake üleminekule

Preston Van Loon, peamine arendaja $ETHUSD+0.0%, ütleb, et võrgu kauaoodatud üleminek tõestusmaksetele toimub tõenäoliselt sel suvel, täpsemalt augustis, kui kõik läheb plaanipäraselt.

Ethereumi ülemineku kuupäev muutub selgemaks.

Ethereumi juhtiv võrguarendaja Preston Van Loon teatas Permissionlessi konverentsil osalejatele, et kui kõik läheb plaanipäraselt, toimub üleminek, mida nimetatakse The Merge'iks, millalgi augustis. Van Loon ütles 5000 inimesest koosnevale publikule, et meeskonna eesmärk on teha üleminek enne, kui nn "kõva pomm" muudab selle nii, nagu see on kavandatud.

"Niipalju kui me teame, et kui kõik läheb plaanipäraselt, siis augustis - see on mõistlik. Kui me ei pea [raskuspommi] liigutama, siis teeme seda nii kiiresti kui võimalik."

Kolleeg Justin Drake kordas seda arvamust, öeldes, et ühinemise kiirendamine on peamine prioriteet ja väljendades oma "tugevat soovi, et see toimuks enne augustikuist raskuspommi".

Asjatundmatute jaoks viitab mõiste "raskuspomm " Ethereumi plokiahelasse kodeeritud programmile, mis aeglustab tahtlikult võrgu tehinguid. Eesmärk oli lihtsustada üleminekut PoS-ile, muutes kaevurite jaoks raskemaks jääda pärast The Merge'i (The Merge) tõestustöötlusahelasse (Proof-of-Work, PoW).

Ethereumi arendaja Tim Beiko teatas 11. aprillil, et The Merge on taas edasi lükatud . Hoolimata edukast "testist" teatas Beiko, et The Merge'i ei võeta juunis kasutusele nagu plaanitud. Beiko ütleb, et kui arendajad ei tegutse kiiresti, peavad nad pommi viivitamiseks esitama veel ühe uuenduse.

Uuesti ajakava järgib selle nädala teadet, et Ethereumi võrk kogeb 8. juunil, kui Ropsteni testvõrk sulandub, "massiivset testimise verstaposti". Ropsteni testvõrgu ühinemise käigus ühendatakse PoW testvõrk ja uus PoS konsensuskihi testvõrk. See simuleerib seda, mis juhtuks pärast Ethereumi ja Beacon Chaini tegelikku ühinemist ja võrgu muutumist PoS-võrguks.

Investorid ootavad Ethereum 2 uusi võimalusi, mis toidab nende põnevust. Näiteks on uute müntide levitamise tehnika liikunud PoW-lt PoS-ile. Ethereum 2 energiatarbimine väheneb selle muudatusega eeldatavasti umbes 99% võrra. Lisaks toodab PoS-mehhanism väiksema arvu ETH-münte aja jooksul kui Ethereum Core.

Kui The Merge on augustis edukas, on Ethereumi, varem Eth2 nime all tuntud Ethereumi teekaardi viimane verstapost katkiste ahelate rakendamine 2023. aasta alguses. Vahepeal jätkavad Polygoni ja Optimismiga sarnaste kihi 2 võrkude kasutamist ning tegelevad suurte tehingumahtude ja võrgu skaleeritavusega seotud probleemidega.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet