S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Táto kryptomena môže byť Ethereom roku 2022

Poklesy trhu môžu byť šikovnou príležitosťou na nákup so zľavou. Ethereum $ETHUSD-0.1% je jedným z najsilnejších hráčov v krypto priestore, no má svoje slabiny. Tento projekt je už teraz obstojným konkurentom, no môže mať ešte lepšiu budúcnosť. 

Táto kryptomena má naozaj predpoklady byť solídnym konkurentom Etherea.

Výber správnej investície je ťažký, pretože všetky kryptomeny sú momentálne špekulatívne. Ale je tu jedna kryptomena, ktorá by mohla mať pred sebou svetlú budúcnosť. 

Porovnanie Solany $SOLUSD-1.2% a Etherea $ETHUSD-0.1% 

Ethereum je jednou z najpopulárnejších kryptomien za posledné dva roky a má množstvo výhod. Jeho sieť je najpoužívanejšia pre decentralizované aplikácie (dApps), vrátane projektov decentralizovaných financií (DeFi) a trhov s nezastupiteľnými tokenmi (NFT). Najväčším problémom, ktorý trápi Ethereum, je však jeho rýchlosť. V súčasnosti dokáže sieť spracovať iba približne 13 transakcií za sekundu. Nižšia rýchlosť znamená aj vyššie transakčné poplatky a vývojári aj používatelia sa v dôsledku toho hrnú ku konkurencii Etherea.

Jedným z týchto konkurentov je Solana, ktorá žiari v oblastiach, kde Ethereum pokulháva. Rovnako ako Ethereum, Solana je inteligentná zmluvná platforma, ktorá môže hostiť dApps. Môže sa však pochváliť rýchlosťou až 65 000 transakcií za sekundu, čo z nej robí jednu z najrýchlejších existujúcich sietí. Spoločnosť Solana tiež nedávno odhalila svoj najnovší projekt Solana Pay, čo je decentralizovaný platobný systém. Solana Pay umožňuje obchodníkom akceptovať kryptomeny ako spôsob platby. Jeho decentralizovaný charakter znamená, že neexistujú žiadni sprostredkovatelia, je neuveriteľne energeticky efektívny, transakcie sa uskutočňujú okamžite a poplatky sú len zlomok ceny. 

So Solana Pay kryptomena nielenže súťaží v priestore dApp, ale stáva sa aj silnejšou platobnou mincou. Tento typ rozmanitosti by mohol pomôcť spoločnosti Solana uspieť vo viacerých oblastiach, prípadne dokonca súťažiť so spoločnosťami ako Visa a Mastercard.

Teraz by mohla byť skvelá príležitosť na nákup. Jeho cena od novembra klesla takmer o 80 % a ak sa po tomto páde odrazí, mohli by ste vidieť značné výnosy. To znamená, že existujú riziká, ktoré je potrebné zvážiť. Po prvé, Solana používa mechanizmus konsenzu dôkazov o histórii, ktorý sa líši od väčšiny ostatných kryptomien. Podľa správy investičnej spoločnosti Grayscale z roku 2021 sa tým síce zvyšuje rýchlosť a efektívnosť spoločnosti Solana, ale môže byť aj menej bezpečná a zraniteľnejšia voči útokom. Solana by tiež mohla v budúcnosti čeliť tvrdšej konkurencii, najmä keď Ethereum dokončí svoj upgrade. Ethereum je v súčasnosti v procese prechodu na protokol proof of stake, čo by mohlo potenciálne viesť k rýchlosti až 100 000 transakcií za sekundu. Ak sa tak stane, Solana môže prísť o najväčšiu konkurenčnú výhodu. To nevyhnutne neznamená, že by ste do Solana nemali investovať. Každá kryptomena má svoje silné a slabé stránky a všetky sú v tomto bode špekulatívne. To, či je Solana pre vás to pravé, bude závisieť od toho, do akej miery veríte v jeho potenciál, ako aj od vašej tolerancie voči riziku.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Solana v posledni dobe nekolikrat zkolaboval, ten system je neuveritelne robustni, coz s rostoucim vyuzivanim znamena stale vice problemu, ktere se nedari odstranit. Osobne verim, ze vylepseni problemu s rychlosti a cenou transakci je v layer 2, coz je opakem toho, co dela Solana.

Líbí se mi, že na rozdíl od pochybnejch coinů má tohle aspoň reálný využití... 😂

Súhlasím

ale Solana aj bez predbehnutia ETH podľa mna super projekt

no Solana Pay a rychlost transakcii- kvalita

ak nevyrieši ETH v lete tu aktualizaciu tak tomu možno aj začnem veriť

no dosť saukaže po prechode na POS...

ano aj ja na to cakam...ohlasili august predbezne