S&P 500 ^GSPC
4,977.4
-0.67%
Nvidia NVDA
$793.62
-6.27%
Meta META
$484.22
-3.50%
Amazon AMZN
$175.04
-2.33%
Apple AAPL
$165.16
-1.13%
Tesla TSLA
$148.28
-1.10%
Alphabet GOOG
$155.88
-1.00%
Microsoft MSFT
$400.45
-0.94%

Burzovní apokalypsa: Největší tržní krveprolití nás teprve čeká, pokud nastane tento historický scénář

Doomsaying... tedy hlásání katastrofických scénářů. Je dost možné, že je na místě. Nemám ale jenom špatné zprávy. Mám pro investory dvě. Dobrou a špatnou. Dobrou zprávou je, že případná recese je v cenách akcií už započítána. Špatnou zprávou pak je to, že pokud se můžeme spolehnout na historii a vycházet z ní, tak to v ceně bohužel ještě zdaleka započítáno není. A pokud je to opravdu tak, tak se máme na co těšit.

Čeká trh apokalypsa?

Dnes už jsem přinesl jeden podobný článek s názorem Davida Rosenberga: Trh se propadne o 20 % a inflace brzy skončí, tvrdí akciový stratég. Jaké jsou jeho důkazy pro toto odvážné tvrzení? Ten doplním analýzou Keitha Lernera, který přináší ještě odlišný názor, důvody a data. Jejich konečný názor je ale totožný - propad trhu není zdaleka u konce 😢

Podle nové analýzy Keitha Lernera, spolušéfa investičního oddělení společnosti Truist, se index S&P 500 od svého vrcholu z 3. ledna, kdy dosáhl hodnoty 3 901, propadl přibližně o 19 %, a trh tak ve skutečnosti počítá s 60 až 75 % pravděpodobností recese.

Na základě historického průměru a mediánu poklesu v období recese od roku 1948 (viz graf níže) Lerner odhadl, že index S&P 500 má další 7% až 13% potenciál poklesu ze současných úrovní.

Zdroj: Yahoo finance

Podle Keitha Lernera ze společnosti Truist recese ještě není plně v cenách trhů.

Z historického hlediska poklesl index S&P 500 v období kolem recese v průměru o 29 %, přičemž medián poklesu činil 24 %, poznamenal Lerner.

Určitá historická perspektiva je nyní důležitá, protože portfolia jsou stále poškozována ve víru obav, jako je trvale vysoká úroveň inflace, jestřábí postoj Federálního rezervního systému a špatné výsledky maloobchodních prodejců Walmart $WMT+0.0% a Target $TGT+0.6%.

Nasdaq Composite se propadl hlouběji do medvědího trhu, přičemž tento technologický index poklesl o 30 % oproti svému rekordnímu maximu.

Lerner ale nabídl světlo na konci tunelu.

"Jakmile akcie během recese najdou své dno, průměrný jednoletý forward výnos činí 40 %," uvedl Lerner. "Jinak řečeno, i kdyby akcie klesly na 3 400, při předpokladu průměrného odrazu by se akcie pohybovaly poblíž 4 800. Další věc, kterou je třeba si uvědomit, je, že akcie mají tendenci dosáhnout dna několik měsíců před koncem recese a často v době, kdy dosáhneme vrcholu pesimismu. K tomu dochází, když si investoři říkají něco ve smyslu: "Nenapadá mě jediný důvod, proč by trhy měly jít nahoru. Všechny titulky jsou negativní."

No... Situace je taková jaká je. Zhodnocení už nechám na každém z vás. 

Pokud se vám líbí moje články, určitě neváhejte dát follow! Díky!

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 481 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Dobrá, u akcií se předpokládá další propad. Co reality? A komodity?

Dobrá připomínka, škoda pro mne, že nejsem víc zainteresován třeba v těch komoditách. Tam se podle mne nic podobného jako u akcií neočekává

Taky bych do tohohle rád viděl víc, ale bohužel to jde trochu mimo mě. Obecně co vím, tak panuje názor, že u realit to půjde už jen nahoru... ale to si ale při posledním krachu mysleli taky... 😅

Pokud se bavíme o US trhu, predikuji že dno bude tak za dva-třiměsíce. To by se mohly projevit snahy FEDu ohledně zmírnění inflace a velké tech firmy budou mít po zlém čtvrtletí. Pak by se snsd mohli věci obracet k lepšímu. Ale jen můj názor 😘

No tak uvidíme! 😁

Co myslíte. Analýzy obou pánů se shodnou na jednom - VŠICHNI SI MUSÍ MYSLET, ŽE HŮŘ UŽ BÝT NEMŮŽE, MAXIMÁLNÍ PESIMISMUS! Jsme už v tomto bodě, který by naznačoval, že může přijít zvrat?

No tak to jsme v pytli, pořád ještě nejsem úplně zdrcenej situací 😂

Taky ne...

Same here

Krucinál pánové, tak to běžte někam 😂😂 Máme bejt všichni úplně zničený a kompletně pesimictický 😂