S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

3 podstatné důvody, proč využít nynější slevy a investovat do akcií Google

Jeden z největších technologických gigantů na světě společnost Alphabet $GOOG+0.2%, $GOOGL+0.1% letos spolu s ostatními technologickými akciemi výrazně koriguje. Pro ty, kteří rádi investují do velkých technologických akcií je tento pokles poměrně bolestivý. Na druhou stranu trh nabízí příležitost nakoupit akcie GOOG za nižší cenu, což je v tomto případě nabídka, která se neodmítá. 

Akcie GOOGL se letos zatím propadly o 28 %, z toho jen za poslední měsíc o 13 %. 

3 důvody, proč ocenit akcie GOOGL

1. Akcie společnosti Alphabet $GOOG+0.2%, $GOOGL+0.1% jsou ve slevě. Přesně tak. Akcie Alphabet jsou srovnatelně výhodné a součástí investování je hledat solidní společnosti, které jsou podhodnocené, a podle toho nakupovat. Společnost Alphabet je dlouhodobě jednou z nejlepších akcií na trhu a na jejím podnikání se nic zásadního nezměnilo, aby byla ztrátová.

Má rostoucí cloudový byznys. Se svým prohlížečem Chrome doslova ovládla trh s vyhledáváním na internetu v USA a ovládá obří podíl na reklamních dolarech. A má silnou platformu pro chytré telefony se svými produkty se systémem Android.

Pětiletý graf akcie GOOG, Zdroj: Google Finance 

2. Rozdělení akcií. Rozdělení akcií je pro společnosti skvělé a Alphabet plánuje rozdělení akcií v poměru 20:1 na konci letošního léta. Rozdělení znamená, že každý, kdo vlastní jednu akcii GOOGL, ji nahradí 20 akciemi. To je důležité, protože se tím akcie stanou dostupnější pro drobné investory.

3. Peněžní rezervy společnosti Google. Společnost Alphabet měla na konci roku v hotovosti přibližně 139 miliard dolarů. To jí dává možnost dělat v podstatě cokoli, včetně akvizice nového podniku. Mohla by investovat do nové produktové řady, která by jí vydělala peníze v budoucnu. Nebo by mohla jen sedět na hotovosti, využít vyšších úrokových sazeb a letos dosáhnout zhruba 4% nárůstu zisku.

Každá z těchto možností je v tuto chvíli skvělým důvodem, proč si oblíbit akcie GOOGL - i když akciový trh tlačí cenu Alphabet dolů.

Podtrženo a sečteno

Společnost Alphabet je nyní doslova ve výprodeji. Můžete ji získat za nižší cenu, když si pár týdnů počkáte? Možná. Ale za rok nebo dva se budete ohlížet zpět a litovat, že jste na palubu akcií GOOGL nenaskočili za tyto ceny. Sám jsem těchto cen už využil a vytvořil si menší pozici, dále čekám na dosažení psychologické hladiny $2000 za akcii, kde budu opět aktivně nakupovat. 

Nejedná se o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Důvody ke koupi akcií GOOG se zabýval analytik Patrick Sanders. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 703 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

slevu už je poměrně hezká, ale taky bych si počkal na 2k USD

ocenění dost kleslo, zmíním třeba p/e, které je teď 19

to je poměrně nízké ocenění pro společnost jako je $GOOG+0.2%