S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

Elon Musk mení stratégiu v spojitosti s Twitterom a Teslou

Elon Musk musí reagovať na prepad akcií Tesly $TSLA+1.8% a táto štruktúra by mohla znížiť riziko prepadu akcií Tesla. Zároveň poskytne dodatočných 6,25 miliardy dolárov na kapitálové financovanie v spojitosti s kúpou Twitteru $TWTR.

Elon Musk mení stratégiu, aby redukoval riziko pre Teslu.

Elon Musk upúšťa od plánov čiastočne financovať svoju kúpu Twitter Inc. s maržovým úverom viazaným na jeho podiel v Tesle Inc. a navýšením veľkosti majetkovej zložky dohody na 33,5 miliardy dolárov. Musk poskytne dodatočných 6,25 miliardy dolárov na kapitálové financovanie na odkúpenie v hodnote 44 miliárd dolárov, podľa stredajšieho regulačného podania. To stačí na elimináciu maržového úveru rovnakej veľkosti, ktorý bol už začiatkom tohto mesiaca znížený.

Nová štruktúra by mohla znížiť riziko transakcie pre Muska a jeho veriteľov, najmä vzhľadom na nedávny pokles ceny akcií spoločnosti Tesla. Výrobca elektromobilov klesol približne o 40 %, odkedy Musk prvýkrát oznámil svoj podiel na Twitteri začiatkom apríla. Predĺžený prepad zvýšil vyhliadku, že nebude mať dostatok nezaložených akcií na pokrytie maržového úveru.

Akcie Twitteru počas štvrtkového obchodovania pred trhom v New Yorku vzrástli o približne 5,1 % na 39,06 USD. Akcie uzavreli v stredu na 37,16 USD, čo je výrazne pod Muskovou ponukovou cenou 54,20 USD. Musk sa snaží získať dodatočné finančné záväzky, vrátane diskusií so spoluzakladateľom Twitteru Jackom Dorseym a ďalšími investormi o vložení vlastného kapitálu do súkromnej spoločnosti, podľa najnovšieho podania. Začiatkom tohto mesiaca už oznámil, že zabezpečil kapitálové záväzky vo výške 7,1 miliardy dolárov od investorov vrátane miliardára Larryho Ellisona, Sequoia Capital a Binance. Bloomberg začiatkom tohto mesiaca informoval, že Musk dostal od tohto počiatočného kola záväzky na ďalšiu 1 miliardu dolárov vo forme vlastného imania a jeho poradcovia žiadali od potenciálnych investorov záujem až o 6 miliárd dolárov v preferovanom kapitálovom financovaní.

Musk sa už zbavil akcií Tesly v hodnote 8,5 miliardy dolárov, aby pomohol získať hotovosť pre svoj obchod v spojitosti s Twitterom, pričom v tom čase tweetoval, že neplánuje žiadne ďalšie predaje.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Uvidíme či to prinesie ovoce 🤔

Bude to ešte určite zaujímavé 🙈

Elon isto nemá problém s peniazmi 😀