S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

3 za mě nejlepší bateriové akcie k nákupu

Akcie baterií mají před sebou neuvěřitelné vyhlídky, a to hned z několika důvodů. Elektromobily (EV) měly v roce 2020 rekordní rok a trend se výrazně zlepšil i letos. Růst prodejů elektromobilů v první polovině roku 2021 překonal růst celého odvětví.

S rozšířením elektromobilů se samozřejmě očekává, že poptávka po anodách a katodách baterií pro elektromobily poroste zdravým tempem.

 

 

V současné době v oblasti elektromobilů dominují lithiové baterie. Ačkoli mnozí považují polovodičové baterie za svatý grál elektrifikace, lithiové baterie v současnosti představují pro výrobce elektromobilů nejperspektivnější možnost.

 

Baterie pro elektromobily se rychle zlepšují, ale stále jsou ještě daleko od toho, co by v tuto chvíli měly již umět. Stále přetrvávají problémy s dojezdem, dobou nabíjení a hustotou energie. Starší výrobci automobilů i začínající společnosti však pilně pracují na zdokonalování stávajících baterií, které budou pohánět novou generaci elektromobilů. Zde jsou tři akcie bateriových společností, které jsou považovány za špičky ve svém oboru a které osobně považuji za perfektní možnost investice, pokud se chcete do EV odvětví naplno ponořit. 
 

Lithium Americas $LAC+1.5% 

Společnost Lithium Americas zkoumá ložiska lithia a v současnosti vlastní dva nízkonákladové zdroje lithiové rudy s dlouhou životností. Společnost se sídlem v Kanadě vlastní podíly v projektu Cauchari-Olaroz nacházejícím se v Argentině a v projektu Thacker Pass nacházejícím se ve Spojených státech. Oba zdroje se do roku 2023 stanou těžebními aktivy.

 

Akcie $LAC+1.5% mají před sebou zářnou budoucnost, protože generální ředitel Jon Evans předpovídá, že v příštím desetiletí vzroste poptávka po lithiu o 7 000 %.

Těžba v jejím argentinském aktivu bude zahájena ve druhém čtvrtletí roku 2022. Prudce rostoucí ceny lithia přesvědčily společnost k rozšíření produkce o 50 % oproti původnímu cíli.

 

Projekt The Thacker Pass navíc letos dostal zelenou také od amerického Úřadu pro správu půdy. Vedení společnosti doufá, že díky uspěchanému harmonogramu by mohla být výroba uvedena do provozu do konce roku 2022.

 

Albermarle $ALB+0.3% 

Společnost Albemarle Corporation je jedním z předních světových výrobců speciálních chemikálií, který působí v segmentech lithia, bromových specialit a katalyzátorů.

 

Ačkoli je její podnikání vysoce diverzifikované napříč všemi třemi segmenty, její podnikání v oblasti lithia bude dlouhodobě posilovat akcie $ALB+0.3%. Společnost bude těžit z očekávaného nárůstu poptávky po lithiu. 

 

Investuje velké prostředky do svých lithiových dolů v Austrálii a Chile, které budou uvedeny do provozu v příštím roce. Jedná se o součást projektu Albemarle Wave 2, který zahrnuje výrobu 175 000 tun uhličitanu a hydroxidu lithného z nových dolů společnosti. Kromě toho plánuje pracovat na projektech 3. a 4. vlny v závislosti na poptávce.

 

Lithium tvoří zhruba 41 % jejích celkových příjmů a jeho podíl se v příštích letech pravděpodobně výrazně zvýší. Z hlediska základních ukazatelů očekává, že v roce 2022 vygeneruje 6 až 7 miliard dolarů, včetně meziročního nárůstu upraveného zisku EBITDA o 25 až 35 %.

 

QuantumScape $QS-1.7% 

Společnost QuantumScape je v současné době lídrem ve vývoji pevnolátkových lithium-metalových baterií, které připraví půdu pro budoucnost elektromobilů.

Pevnolátkové baterie využívají pevný elektrolyt a jsou mnohem lehčí, hustší, rychleji se dobíjejí a nabízejí větší dojezd než lithium-iontové baterie.

 

Společnost je zatím na dobré cestě k realizaci svých cílů a k tomu, aby se stala průkopníkem v oblasti baterií pro elektromobily. Akcie $QS-1.7% zůstávají v oblasti elektromobilů vysoce rizikovou a výnosnou hrou.

 

Společnost QuantumScape odvedla dobrou práci při hledání partnerů, kteří jí pomohou realizovat její vizi a získat finanční prostředky. Jejím hlavním klientem je automobilový gigant Volkswagen $VWAGY, s nímž si stanovila milníkové cíle, které musí splnit. 

 

Dosud dosáhla pozoruhodného pokroku ve vývoji svých jednočlánkových baterií.

V budoucnu plánuje vyvinout čtyřčlánkové a desetičlánkové baterie, které by mohly změnit pravidla hry v různých odvětvích. Akcie $QS-1.7% mají silné dlouhodobé předpoklady, které by mohly přinést velké dividendy.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$ALB+0.3% jsem ani neznal, díky 😄

taky jsem na $ALB+0.3% narazil až teprve nedávno 😄

Skvělé čtení!