S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

100 000 $ za jeden Bitcoin? Spíš tak 500 tisíc až 1 000 000 $, abych byl upřímný...🤔

Mnoho investorů si myslí, že cena bitcoinu $BTC/USD skončí rok 2021 na 100 000 dolarech. Patřím mezi tyto lidi. Protože i když je můj cílový stav ceny Bitcoinu na konci roku 100 000 dolarů, věřím, že cena Bitcoinu v dlouhodobém horizontu vyletí mnohem, mnohem výš. Třeba 5x výše.

 

 

Přesně tak. Myslím si, že Bitcoin se dostane na 500 000 dolarů. A zdůvodnění jako vždy naprosto jednoduché. Bitcoin je ve své nejzákladnější podobě digitální verzí zlata. Trh se zlatem je trhem v hodnotě 11 bilionů dolarů. Pokud se Bitcoin stane tak velkým, mluvíme o trhu v hodnotě 11 bilionů dolarů na 21 milionů tokenů, což znamená cenu za jeden token přibližně 500 000 dolarů.

 

Samozřejmě, že tato matematika se opírá o obrovský předpoklad, že Bitcoin $BTC/USD je skutečně digitální verzí zlata. Zdá se však, že tomu tak již je...Stačí se podívat na následující graf. Modrá čára sleduje cenu Bitcoinu. Fialová čára sleduje výnos desetiletého státního dluhopisu, který je všeobecně považován za dynamický ukazatel inflace na trhu. A zelená linie sleduje cenu zlata.

 


Modrá a fialová linie spolu silně korelují. Zelená linie nekoreluje ani s jednou z nich.

To je velmi zajímavé. Pro nás to znamená, že trh již potvrdil Bitcoin jako digitální verzi zlata a skutečně jako lepší verzi zlata.

 

Zkrátka a dobře, s rostoucími inflačními očekáváními investoři prodávají dluhopisy a výnosy desetiletých státních dluhopisů také rostou. Na ochranu proti této inflaci investoři obvykle nakupují zlato jako uchovatel hodnoty. Letos však místo zlata nakupují Bitcoin $BTC/USD.

 

Bitcoin se stal v roce 2021 prostředkem k zajištění proti inflaci, nikoliv zlato.

To pro nás není žádným překvapením. Z fundamentálního hlediska je Bitcoin lepší než zlato.

 

Moderní hodnota zlata vychází z jeho nedostatku. Jistě, možná se kdysi dávno zlato používalo k výměnným obchodům za zboží nebo se z něj vyráběly meče a štíty. Není to tak dávno, co se používalo v některých polovodičových čipech.

 

Ale ty doby jsou pryč. Dnes se zlato nepoužívá k ničemu. Jeho hodnota spočívá v tom, že jeho zásoby jsou omezené, a proto je dobrým uchovatelem hodnoty. To však ještě více platí pro Bitcoin. Na světě je z definice pouze 21 milionů Bitcoinů. Nikdy jich nebude víc. Zatímco na trhu se zlatem lze vždy uvést do provozu další těžební úsilí, aby se zvýšila nabídka, protože poptávka roste.

 

Jinými slovy, Bitcoin $BTC/USD má větší nedostatek než zlato, a proto není jen digitální verzí zlata, je to digitální a lepší verze zlata. Bitcoin je přitom digitální, zatímco zlato je fyzické, a celý svět se v těchto dnech obrací k digitalizaci. Digitální je vše od médií, nakupování a zábavy až po komunikaci, práci a zdraví.

 

Všechno je digitální.

V tomto světě se peníze nevyhnutelně stanou také digitálními. To už se ostatně děje. Venmo, Cash App, PayPal, SoFi...všechny tyto digitální peněžní aplikace právě teď prudce rostou v používání, zatímco objem hotovostních transakcí prudce klesá.

 

Bitcoin $BTC/USD je tedy zlato jako stvořené pro moderní svět. Zlato nemůžete posílat prostřednictvím platformy sociálních médií nebo streamovací služby, ani ho nemůžete použít k nákupu zboží online. 

 

Ale Bitcoin k tomu použít můžete. V tomto rozsahu je snadné pochopit, proč lidé opustí fyzickou úschovu hodnoty (zlato) kvůli digitální úschově hodnoty (Bitcoin) a proč se trh s Bitcoinem stane stejně velkým (ne-li větším) jako trh se zlatem.

 

To se již děje. A to znamená, že ceny Bitcoinu budou dlouhodobě směřovat k 500 000 dolarům. Jak dlouho bude trvat, než se tam dostane? To ve skutečnosti nikdo neví. Můj nejlepší odhad je asi 10 let a pokud ano, mluvíme o aktivu, jehož hodnota se za 10 let zvýší 10x.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

autor myslí pravděpodobně cenu v US tether tokenech tzv. USDT, což neodpovídá fiat měně USD. Tether je soukromá společnost, co si “tiskne“ tyhle virtuální dolárky v řádech stamilionů, bez jakékoliv kontroly, což má vliv na cenu (pump it, dump it) dle toho jak whales potřebují ve spolupráci s burzami, které vydělávají především na likvidaci short / long pozic.

1 000 000 🤣🤣🤣....ne

100 % si myslím, že poroste, ale na překonání zlata budeme potřebovat asi ještě trochu déle

Víc takových příspěvků!