S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

5 biotechnologických akcií s potenciálem vyrůst díky pandemii COVID-19 až o 1000 %!

Koronavirus se jako hurikán prohnal těmi nejlidnatějšími oblastmi světa. Podle údajů Worldometers.info v době psaní tohoto textu podlehlo viru SARS-CoV-2 na celém světě okolo 4,9 milionu lidí. Ale jako každá pohroma i tato nakonec pomine. Na rok 2022 se netěší jen obyčejní lidé, kteří chtějí získat zpět svůj život, ale i spekulanti, kteří chtějí vydělat na biotechnologických penny stocks s obrovským růstovým potenciálem, porazit inflaci a konečně pořádně nakopnout svůj investiční kapitál.

 

Biotechnologie mění zdravotní péči, jak ji známe. Autor: urfinguss/Canva

 

Touha vydělat na kapitálovém trhu samozřejmě není nic nového. Upřímně řečeno, je to jedna ze složek, které z nás dělají lidi. Tentokrát je však jiná kvůli pandemii, která se objevuje jednou za století. Vlastně by se dalo říci, že jde o jedinečnou situaci, něco, co tu ještě nebylo. Díky kombinaci bezprecedentního přístupu na různé investiční trhy a nárůstu zájmu o biotechnologie mohou bio technologické penny stocks v tomto sektoru těžit tak, jako ještě nikdy předtím.

 

Hlavně má toto jinak ultra-spekulativní odvětví jeden hlavní katalyzátor, který vládne všem. S postupným odezníváním krize koronaviru na domácím i mezinárodním trhu se možná blížíme k jejímu konci. Pokud ano, mohou biotechnologické penny akcie vzkvétat, protože základní odvětví se pak může znovu zaměřit na jiné naléhavé akutní a chronické stavy. 


Ačkoli existuje mnoho definic penny stocks, já se zde zaměřuji především na společnosti, které mají potenciál růstu, ale zároveň vykazují EXTRÉMNÍ riziko volatility. Proto nejsem nutně vázán na doslovný výklad slova "penny". Přece jen nezapomínáme ale na legendární pravidlo Warrena Buffetta a řídíme se před každou investicí rozumem a daty, které se nám při vlastní analýze podařilo nasbírat: 

 

Pravidlo číslo jedna: nikdy neprodělej peníze. Pravidlo číslo dvě: nezapomeň na pravidlo jedna.  


Bellus Health $BLU+0.0% 

Farmaceutická společnost Bellus Health, která má momentálně produkt v klinické fázi testování a zaměřuje se na řešení různých poruch souvisejících s aferentní hypersenzitivitou, je pro současné prostředí a budoucnost po koronaviru obzvláště důležitá. Konkrétně hlavní kandidát společnosti Bellus, BLU-5937, je v současné době zkoumán ve 2. fázi klinických studií u refrakterního chronického kašle a chronického pruritu spojeného s atopickou dermatitidou.

 

Jak vysvětlila Mayo Clinic, "chronický kašel je kašel, který trvá osm týdnů nebo déle u dospělých nebo čtyři týdny u dětí". Dále je tento stav více než jen nepříjemný. "Chronický kašel může přerušit váš spánek a způsobit, že se budete cítit vyčerpaní. Těžké případy chronického kašle mohou způsobit zvracení, závratě a dokonce i zlomeniny žeber."

 

Mějte na paměti, že Mayo Clinic zveřejnila tento popis 9. července 2019. Jestliže tehdy byl chronický kašel špatný, dnes je kvůli obavám a stigmatizaci spojeným s koronavirem vyloženě horší. Proto by $BLU+0.0% mohla v případě schválení být jednou z firem, která bude v momentální situaci značně profitovat. 

 

Nyní je velkou nevýhodou, pokud lovíte skvělé nabídky, že $BLU+0.0% v posledních týdnech již prudce vzrostla. Ze svého vrcholu poněkud sestoupila, což může naznačovat období konsolidace, než se opět posune výše. Ale vzhledem k rizikům spojeným s penny akciemi bych teď prostě nakoupil malou rizikovou pozici a počkal, co trh může nabídnout později.

 

 

Entera Bio $ENTX-6.8% 

Společnost Entera Bio se sídlem v Izraeli se zaměřuje na vývoj léků pro neuspokojené lékařské potřeby. Společnost Entera je známá zejména svou inovativní technologií podávání velkých molekul prostřednictvím polykacích tablet. Právě zde má $ENTX-6.8% potenciál mezi ostatními spekulativními penny stocks.

 

Podle článku Harvard Health Publishing citujícího údaje Centra pro kontrolu a prevenci nemocí se až 25 % dospělých Američanů bojí jehel, což může vést k tomu, že 16 % z nich v USA vynechá očkování. Anekdoticky jsem se ještě nesetkal s nikým, kdo by se rád nechal píchnout 😅.

 

Stejně tak se ve skutečnosti bavíme o kontextuálním strachu. Pokud by se injekce týkaly určitých částí těla, mohl by tento strach stoupnout až na 100 % a možná i více kvůli čiré hrůze.

 

Pokud jde o přípravu, společnost Entera nedávno dokončila 2. fázi klinické studie EB613, perorální formulace lidského parathormonu (1-34) neboli PTH, pro léčbu osteoporózy. Tato zpráva $ENTX-6.8% nijak nevynesla akcie nahoru, což může být pro spekulanty vlastně příležitost.

 

V současné době se zdá, že akcie našly podporu na úrovni 4,40 dolarů. Případné nákupy v její blízkosti by mohly vést k výraznému růstu, i když mějte na paměti volatilitu penny stocks.

 


CytoDyn $CYDY 

Při čtení historických knih se nelze ubránit úžasu nad barbarstvím starověkých lékařských technologií, jako byly například chirurgické zákroky bez anestezie. Jistě, v té době nebylo k dispozici nespočet technologií, ale přesto...fuj!

 

Za stovky let budou děti pravděpodobně na naši dobu vzpomínat se stejnou hrůzou. Jistě, v současné době máme možnosti léčby různých nemocí, ale mnohé z nich mají tendenci k brutálnímu přístupu; to znamená, zabít to, co pacienta trápí, a pokud se mu do cesty připletou zdravé buňky, jsou to jen vedlejší škody.

 

Společnost CytoDyn doufá, že toto paradigma naruší výzkumem a vývojem precizní medicíny, podle jejích slov "větší specifičnost, méně vedlejších účinků". Její cíl, receptor CCR5, "byl zapojen do mnoha chorobných procesů od HIV, GVHD, NASH, zotavení po mrtvici, roztroušené sklerózy, Parkinsonovy choroby až po metastazující rakovinu".

 

Díky svým četným katalyzátorům, včetně studie fáze 3 pro léčbu závažných příznaků koronaviru nabízí CytoDyn velmi zajímavou investiční příležitost. Ale bude to mít pro CYDY skutečně význam? Opět se tu ale bavíme o penny akcii, takže na to nedokážu hned teď odpovědět. Pokud však hledáte relativní slevu, $CYDY akcie se od 8. října propadly o 50 %.

 

 

Diffusion Pharmaceuticals $DFFN+10.3% 

Společnost Diffusion Pharmaceuticals se specializuje na nové terapie, které zvyšují schopnost těla dodávat kyslík. Její hlavní produkt, transkrocetinát sodný (TSC), umožňuje tkáním s nízkou hladinou kyslíku přijímat tento kritický chemický prvek. Tento stav, který je známý jako hypoxie, představuje závažnou komplikaci v několika léčebných procesech.

 

Produkt TSC společnosti Diffusion má samozřejmě význam pro řešení problematiky pandemie koronaviru. Podle zprávy časopisu BMJ Journals je hypoxie "často přehlíženou klinickou jednotkou u pacientů" trpících koronavirem. Problém pro zdravotníky v první linii spočívá v tom, že pacienti nemusí vykazovat žádné dýchací potíže, ale mají nízkou saturaci kyslíkem, což pak může vést k závažným onemocněním.

 

BMJ proto zdůrazňuje důležitost pečlivého klinického vyšetření včetně měření saturace kyslíkem u pacientů s podezřením nebo potvrzeným onemocněním. Takové pozadí logicky činí z $DFFN+10.3% v současnosti relevantní investici mezi biotechnologickými penny akciemi.

 

Jak dlouho však tato relevance vydrží? Vzhledem k nejistotě pandemie bych na společnost $DFFN+10.3% nesázel jen na základě jejího spojení s koronavirem. Místo toho bych se před rozhodnutím podíval na další využití TSC společností.

 

 

Therapeutic Solutions International $TSOI 

Podle firemní tiskové zprávy se společnost Therapeutic Solutions International zaměřuje na imunitní modulaci pro léčbu několika specifických onemocnění. V srpnu letošního roku vedení společnosti oznámilo, že Therapeutic Solutions úspěšně dokončila řadu před klinických experimentů požadovaných Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv Spojených států amerických (FDA), aby mohla zahájit fázi I/II klinických zkoušek.

 

Dotyčným terapeutickým přípravkem je JadiCell s ochrannou známkou společnosti, který se používá k léčbě chronické traumatické encefalopatie (CTE). Jak sportovní fanoušci vědí, CTE je způsobena opakovanými otřesovými údery do hlavy, které se opakují po několik let, a často se vyskytuje u fotbalistů. Tento stav je charakterizován ztrátou paměti, impulzivním/erotickým chováním, poruchou úsudku, agresivitou, depresí a demencí.

 

Vzhledem k tomu, že CTE je velmi populární, může společnost Therapeutic Solutions získat podporu veřejnosti. To platí zejména nyní, kdy se amatérský, vysokoškolský a profesionální sport opět rozjel naplno. Samozřejmě, že s akciemi, které se v současné době obchodují pod 5 centů, je třeba přistupovat velmi opatrně.

 

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Už se straší s omezeními a všechno se to tlačí na to podělané očkování, ale proč si nevydělat že? 😂

jak píšu v textu, jestli se jedna chytne, může z toho být pořádný výnos 😁

Jelikož pandemie nikdy neskončí, tak tyhle firmy budou růst každým rokem 🤑

yess, to by bylo super 😁

Tohle rozhodně nejsou fun akcie, tady musí být člověk už sakra opatrný 😄, ale zajímavý výběr

Naprosto souhlasím, tady je už -99 %, ale i zdvojnásobení hodnoty možné 😅

Kdo do nich jde s námi? 😎🚀🚀

Jááá 🙏‍🤑

budu vám držet palce 😄

Hmm, tohle rozhodně není nic pro investory se slabým žaludkem. A bude to chtít ještě další due diligence, ale díky za inspiraci. ;-)

@kaizy jak říká Buffett, hlavně neprodělat 😄

zajímavý výběr spojený s koronavirem 😄. Většina z nich bude pravděpodobně sh*t akcie, ale to nevadí...😂 I tak jsem si dobře početl

😂 Ne úplně sh*t akcie, spíš, že hodně volatilní

$BLU+0.0% vypadá, že narazila na opravdový obchodní potenciál 😄

taky jsem si říkal, v budoucnu by se to krásně mohlo odrazit na jejich tržbách

ani jednu neznám, ale zní rozhodně zajímavě

dd bude potřeba v tom případě

$BLU+0.0% a $ENTX-6.8% držím, tak uvidíme, jestli mi někdy v blízké době udělají radost :)

držím palce a myslím, že ano

Partner

Zajímavý výběr, vidím to na studijní sobotu 😎

super, přesně tak, víkend je na tohle nejlepší 😄