S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Shiba Inu letí na měsíc, může za to kdo jiný než Elon Musk

Shiba Inu $SHIB/USD je jednou z nejoblíbenějších kryptoměn. V poslední době vzrostla o více než 400 % a dosáhla nejvyšší tržní kapitalizace téměř 14 miliard dolarů, než se zisků vzdala. Stejně jako v případě předchozích rallye se o tento nárůst zasloužil generální ředitel společnosti Tesla $TSLA-3.6% Elon Musk. Musk 4. října zveřejnil na Twitteru fotografii svého nového štěněte se jménem "Floki Frunkpuppy".

 

 

Cena kryptoměny během několika hodin po jeho příspěvku vylétla o 40 % výše. Tento prudký nárůst připomíná, Dogecoin $DOGE/USD, který byl po léta považován za internetový meme. V roce 2020 však popularita kryptoměny prudce vzrostla, a to především díky Elonu Muskovi. Nebezpečí podpory ze strany celebrit se však ukázalo, když poprvé vystoupil v pořadu Saturday Night Live. V pořadu Musk hrál burzovního experta, samozvaného "Dogefathera", a o minci mluvil jako o hastrošovi. To stačilo k tomu, aby aktivum prudce kleslo.


V posledních několika měsících však bylo opět ticho. Investoři začali na meme coiny zapomínat a soustředili se na alt-coiny jako Ethereum $ETH/USD a Cardano $ADA/USD, které mají působivý seznam případů použití.

 

Nejnovější část cenové akce dále podtrhuje stop stav u meme coinů. Někdy se jim bude dařit velmi dobře. Při jiných příležitostech se však mohou ocitnout na dně. Nejvíce znepokojující je však důvod, proč se jim daří dobře nebo špatně. Nejčastěji je to tweet nebo podpora slavné osobnosti, co zamíchá náladou investorů a vede k velké rally. 

 

Stejně tak když se do vás pustí krypto nadšenec jako Musk, může meme coin utrpět těžké škody. Tyto kryptoměny vedou k velmi hektickému stylu investování. Shiba Inu je po několika klidných měsících opět ve zprávách. Jeden z důvodů, proč k této rally došlo, jsme již identifikovali, ale není to jediný důvod. V zásadě platí, že když "velryby" dělají pohyby, maloobchodní obchodníci je následují. A to byl i případ této poslední rally.

 

Nedávný cenový impuls je tedy kombinací maloobchodního impulsu a Muskem vyvolaného humbuku. $SHIB/USD, který je na svých webových stránkách popisován jako "decentralizovaný meme token, který se vyvinul v živoucí ekosystém", bude i nadále stoupat, pokud tyto faktory budou hrát roli i v budoucnu.

 

Když jej však porovnáte s alt-coiny s Ethereum a Cardano, je jasné, že Shiba Inu není dlouhodobou investicí. Například Ethereum je uprostřed významného přechodu na efektivnější systém proof-of-stake (PoS) - což je energeticky a časově méně náročný mechanismus než mechanismus proof of work (PoW). 

 

Mezitím Cardano, které již na PoS funguje, nedávno implementovalo významnou verzi softwaru, která umožní plynulejší transakce a aplikace. V neděli se blockchain Cardano dočká velkého upgradu, přičemž jeho nová verze "alonzo" přinese více funkcí a aplikací.


To vše zdůrazňuje, jak obě tyto kryptoměny zvyšují funkčnost. To samé se bohužel nedá říct o meme kryptu jako Dogecoin a Shiba Inu. Zůstávají do značné míry závislé na hypu celebrit...


Nedávné šílenství kolem investování do kryptoměn vedlo k tomu, že mnoho lidí vrhlo peníze do trhů s bitcoiny a ethereem. Je však pravda, že tyto investice mohou být lukrativní, ale zároveň s sebou nesou určité riziko. Vzhledem k funkčnosti těchto mincí jsou však stále přijatelná.

 

Kryptoměny jsou novou formou decentralizované měny určené k řešení problémů reálného světa. V poslední době získávají na popularitě díky své schopnosti provádět transakce rychleji a levněji než tradiční metody, jako jsou kreditní karty. Jsou také bezpečnější, protože se na nich nepodílí žádný zprostředkovatel.

 

Meme mince však v současné době neslouží žádnému reálnému účelu a byly vytvořeny pouze z důvodu rychlého výdělku, což se některým lidem docela úspěšně daří, když je celebrity silně propagují na internetu.

 

Mnoho investorů meme mince rychle prodá, jakmile jejich cena prudce vzroste, protože daná kryptoměna je určená pouze pro zábavu nemá žádný reálný užitek. Jakmile se z trhu přesunou na jinou akcii nebo kryptoměnu, vaše investice s nimi pravděpodobně spadne přinejlepším dolů do bezvýznamnosti.


Autor @almighty má karmu 1239 a je členem této skupiny od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

ehm, trochu manipulace trhem bych řekl

On prostě ví, jak něco vyhnat nahoru 😂

Víc takových textů!