S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Miliardár Bill Gates vysvetľuje, prečo neinvestuje do tohto odvetvia

Jeden z najbohatších mužov sveta odhaľuje, že zostáva skeptický voči triede tohto druhu aktív. Napriek tomu stojí za zmienku, že Microsoft $MSFT-0.2%, spoločnosť, ktorú založil a kedysi ovládal sa o tento trh aktívne zaujíma.

Bill Gates vysvetľuje prečo je skeptický voči tomuto prostrediu.

Bitcoin $BTCUSD+2.0%nič neprodukuje, hovorí Bill Gates

Bill Gates povedal, že nevlastní žiadnu kryptomenu, počas relácie Ask Me Anything (AMA) na platforme sociálnych médií Reddit. Namiesto toho bývalý šéf Microsoftu a 4. najbohatší človek vyjadril obavy, že kryptotrhy boli poháňané čisto špekuláciami namiesto užitočnosti.

„Nevlastním žiadne kryptomeny. Rád investujem do vecí, ktoré majú hodnotný výstup. Hodnota spoločností je založená na tom, ako vyrábajú skvelé produkty. Hodnota kryptomien je len to, o čom niekto iný rozhodne, že za to zaplatí niekto iný, takže neprispieva k spoločnosti ako iné investície,“ povedal Gates.

Nie je to prvýkrát, čo miliardár vyjadril skepticizmus ohľadom kryptotrhov. V marci minulého roka Gates varoval retailových investorov pred investíciami na rozvíjajúcich sa trhoch s argumentom, že hoci priaznivci kryptomien s veľkým obnosom peňazí, ako Elon Musk majú dostatok bohatstva na to, aby odolali volatilite trhov, je nepravdepodobné, že by to tak bolo v prípade retailových investorov.

Nedávne vyhlásenia miliardára nápadne odzrkadľujú vyhlásenia skúseného investora a generálneho riaditeľa Berkshire Hathaway, Warrena Buffetta na stretnutí akcionárov. Stojí za zmienku, že Gates je bývalým členom predstavenstva Berkshire Hathaway. Šéf Berkshire Hathaway Buffett na stretnutí akcionárov o tom, prečo sa nezaujíma o bitcoiny, povedal :

   "Neviem, či to pôjde hore alebo dole v budúcom roku, alebo o päť či desať rokov." Ale jedinou vecou, ​​ktorou som si celkom istý, je, že to nič neprodukuje.“

Záujem Microsoftu o vznikajúce trhy

Zatiaľ čo Bill Gates zostáva opatrný voči vznikajúcemu trhu a kritizoval ho za úroveň anonymity, ktorú poskytuje a spotrebu energie, spoločnosť, ktorú založil- Microsoft sa aktívne zaujíma o budovanie technológie blockchain.

V súčasnosti sa zdá, že firma buduje zázemie pre Web3. Začiatkom tohto roka spoločnosť Microsoft získala giganta Activision Blizzard na vydávanie hier a zároveň odhalila v zozname práce, že hľadá niekoho, kto by stál na čele svojho podniku Web3. Pozoruhodné je, že Bill Gates stále vlastní približne 1,3 % firmy, aj keď už nehrá aktívnu úlohu v rozhodovacom procese.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Co taky čekat od člověka který vyprodal Google aby raději nakoupil farmářskou půdu?

Hodnotě BTC nevěří, ale jejich blockchain ochotně používají pro své zájmy;) https://identity.foundation/ion/

Take sypanie si popola na hlavu

Osobne sa snim asi nestotožňujem 😀

Má podobný pohled jako Buffett :)