S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Túto Warrenovu Buffettovu akciu čaká podľa Wall Street 80% nárast ceny

Analytici sú optimistickí, pokiaľ ide o akcie, ktoré tvoria veľkú časť veľkého akciového portfólia Berkshire Hathaway $BRK-B-0.7%. V polovici roku 2020 investovali Buffett a Berkshire do akcií viac ako 2 miliardy USD, čo v súčasnosti tvorí takmer 11 % portfólia akcií Berkshire v hodnote takmer 347 miliárd USD.

Jednu z najobľúbenejších akcií Warrena Buffeta čaká veľký nárast podľa Wall Street.

Od pandémie mali Warren Buffett a jeho spoločnosť Berkshire Hathaway komplikovaný vzťah s bankovými akciami. Na začiatku pandémie predali mnohé zo svojich bankových podielov v obavách o ich celkovú expozíciu voči tomuto sektoru. V prvom štvrťroku 2022 začali Buffett a Berkshire opäť nakupovať akcie bánk. Ale jedna akcia banky bola stabilná v portfóliu Berkshire po celý čas: Bank of America $BAC-0.1%.

Prečo sú analytici optimistickí

V nedávnej výskumnej poznámke  analytik Wells Fargo Mike Mayo opäť zopakoval Bank of America ako svoju obľúbenú bankovú investíciu.

Jedným z dôvodov, prečo je Mayo taký optimistický, je to, ako veľmi banka profituje v prostredí rastúcich úrokových sadzieb. Jedným z hlavných spôsobov, ako banky zarábajú peniaze, je čistý úrokový príjem (NII), čo je v podstate zisk, ktorý dosahujú z pôžičiek, cenných papierov a hotovosti po financovaní týchto aktív. Keď Federálny rezervný systém zvýši svoju referenčnú sadzbu jednodňových pôžičiek, sadzbu federálnych fondov, banky zaznamenajú vyšší výnos z veľkej časti svojich úverov, ktoré sa prispôsobia vyššie sadzbe federálnych fondov.

Ak teda banky dokážu udržať svoje financovanie alebo náklady na vklady pod kontrolou, môžu rozšíriť svoje ziskové rozpätia a Bank of America odviedla v posledných rokoch skvelú prácu pri zlepšovaní svojej vkladovej základne.

Mayo vo svojej výskumnej poznámke uviedol, že Bank of America demonštruje tézu „NII to the Sky“ – dokonca aj v prípade medveďa – lepšie ako ktorákoľvek iná veľká banka. Na konci marca banka odhadovala, že 1% zvýšenie zo strany Fedu bude mať za následok 5,4 miliardy dolárov v NII v priebehu budúceho roka. V tom čase sa sadzba federálnych fondov pohybovala v rozmedzí 0,25 % až 0,5 %. Horná hranica sadzby federálnych fondov by mohla skončiť rok na úrovni okolo 2,8 % alebo možno ešte vyššie. Bank of America tiež očakáva, že tento rok ponechá výdavky na rovnakej úrovni.

Možno ešte pôsobivejšie je, že v „typickej recesii“ Mayo stále predpokladá, že Bank of America vytvorí 10% návratnosť hmotného kmeňového kapitálu (ROTCE), čo je výnos banky z akcionárskeho kapitálu po odpočítaní nehmotných aktív a goodwillu. V recesii by to bol skvelý výsledok.

Aký je cenový cieľ?

Kvôli všetkým týmto faktorom má Mayo cenový cieľ 66 USD pre Bank of America, čo znamená asi 80 % nárast z ceny jeho akcií 36,70 USD ku dňu uzavretia trhu 2. júna. Analytici majú stredný cenový cieľ pre banku 47 USD, čo tiež znamená silný rast.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Domnívám se, že bankovní tituly se kvůli chabému ekonomickému výhledu zatím nikam nechystají :/

Navíc pokud $BAC-0.1% poroste o 80 %, další banky rozhodně nebudou pozadu

Oracle of Omaha vie do čoho investuje :)

bankový sektor klasika, ktorá by nemala sklamať :D

a do toho Buffettova participacia

mě zaujala ta nejnovější sázka na $C-0.3% :))

pekná predikcia nie? :D