S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Bitcoin ETF se začne na NYSE obchodovat již příští týden 💰

Futures ETF na bitcoin od společnosti ProShares se začne obchodovat příští týden, jak vyplývá z pozměněného podání společnosti z konce pátku, což představuje milník ve vývoji kryptoměnového průmyslu ve Spojených státech.

 

 

Komise pro cenné papíry a burzy do pátečního odpoledne vytvoření bitcoinového futures ETF formálně neschválila a je možné, že úřad nikdy neučiní formální prohlášení o jeho schválení. 

 

Oznámení společnosti ProShares však naznačuje, že v tuto chvíli je nepravděpodobné, že by agentura kótování zablokovala. NYSE Arca v pátek pozdě odpoledne potvrdila "svůj souhlas s kótováním", což znamená, že burza umožní investorům obchodovat s fondy, jak to umožňuje federální zákon, bez zásahu SEC.

 

Osoba obeznámená s rozhodováním SEC upřesnila, že ETF se bude moci začít obchodovat příští týden, pokud na poslední chvíli nedojde ke stížnosti ze strany regulátora.

 

Fond ProShares Bitcoin Strategy ETF, který poskytne expozici vůči futures kontraktům na bitcoin, ale ne na spotovém trhu, se bude obchodovat pod tickerem "BITO".

 

Navrhovaným datem pro uvedení na burzu je podle nového podání pondělí, ale to nutně neznamená, že se s ním začne obchodovat právě tehdy. K tomu by mohlo dojít později v průběhu týdne. Společnost ProShares se prozatím v médiích odmítla vyjádřit.

 

Zastánci kryptoměn již několik let usilují o to, aby regulátor schválil ETF související s bitcoinem, a mnozí očekávají, že jeho příchod přinese novou třídu investorů do digitálních měn.

 

Zdá se, že očekávání uvedení ETF na trh v uplynulém týdnu zvýšilo cenu bitcoinu. Kryptoměna za poslední týden vyskočila o více než 10 % a v pátek odpoledne se obchodovala nad 61 000 dolary.

 

Několik společností, včetně Invesco a Valkyrie, podalo žádost o uvedení podobných ETF, které by mohly v následujících týdnech následovat společnost ProShares na trh.

Schválení futures ETF na bitcoin budou někteří členové kryptokomunity považovat pouze za částečné vítězství, protože vyhlídky na podobný fond sledující cenu bitcoinu na spotovém trhu zůstávají nejasné.

 

ETF, což je zkratka pro "burzovně obchodovaný fond", je aktivum, které se obchoduje na volném trhu jako akcie a je přístupné běžným investorům. Některé společnosti, jako například Grayscale, již mají produkty, které nabízejí expozici vůči bitcoinu, ale jsou dostupné pouze kvalifikovaným bohatým investorům nebo na mimoburzovních trzích, kde se akcie často obchodují za cenu, která neodpovídá podkladové kryptoměně.


Autor @kseniia má karmu 1249 a je členem této skupiny od 07/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

doufám, že to neudělá nic negativního s $BTC/USD

no konečně, to trvalo teda 😅

tohle bude ještě zajímavé $BTC/USD 🚀🚀🚀 až ke 100

Na to se upřímně nemůžu dočkat 😄