S&P 500 ^GSPC 5,033.49 +0.46%
Meta META $490.45 +1.81%
Nvidia NVDA $808.12 +1.63%
Microsoft MSFT $403.82 +0.71%
Alphabet GOOG $158.83 +0.56%
Tesla TSLA $141.37 -0.48%
Amazon AMZN $177.00 -0.13%
Apple AAPL $165.75 -0.05%

Legendární Robert Kiyosaki má zaručený recept, jak právě teď vydělat na bitcoinu

Bitcoin je aktuálně jako na horské dráze - ne že by nebyl vždycky... teď si ale dopřál solidní jízdu směrem dolů. Věřím, že přidělal vrásky nejednomu investorovi. Legendární autor jedné z nejznámějších knih o investování - Robert Kiyosaki - má aktuálně jasnou zprávu pro všechny, kteří na bitcoin zanevřeli, nebo naopak zvažují nákup v poklesu.

Jaký je aktuální názor Kiyosakiho na bitcoin?

Největší světová kryptoměna se loni v listopadu vyšplhala na 68 990 dolarů. Nyní se $BTCUSD-0.7% pohybuje kolem 29 500 dolarů - což představuje ohromující 57% pokles oproti vrcholu. Pokud bude klesající trend pokračovat, legendární autor knihy Bohatý táta, chudý táta Robert Kiyosaki říká, že je připraven začít nakupovat.

"BITCOIN SE HROUTÍ. Skvělá zpráva," napsal nedávno na Twitteru. "Čekám, až se bitcoin zhroutí na 20 tisíc. Pak bude čekat na test dna, které by mohlo být 17k dolarů. Jakmile budu vědět, že je dno, vrátím se. Krachy jsou nejlepší časy pro zbohatnutí."

https://twitter.com/theRealKiyosaki/status/1524811335829098497

Kiyosaki dodal, že bitcoin "je budoucností peněz" a že jeho dno může být ještě níže na 11 000 USD. V dnešním tržním prostředí není snadné být kontrariánským investorem. Pokud však sdílíte Kiyosakiho názor, zde jsou tři jednoduché způsoby, jak využít potenciálního odrazu bitcoinu.

Nakupujte bitcoiny přímo

První možnost je nejjednodušší: Pokud chcete koupit bitcoin, prostě si ho kupte. V dnešní době mnoho platforem umožňuje individuálním investorům nakupovat a prodávat kryptoměny. Jen si uvědomte, že některé burzy si za každou transakci účtují poplatek. Dá se ale najít i velice příjemná cesta.

Bitcoinové ETF

V posledních letech vzrostla popularita burzovně obchodovaných fondů. Obchodují se na burzách, takže je velmi pohodlné je nakupovat a prodávat. A nyní je mohou investoři využít i k tomu, aby získali podíl na bitcoinu.

Například fond ProShares Bitcoin Strategy ETF $BITO-0.1%  se začal obchodovat na burze NYSE Arca v říjnu 2021 a stal se tak prvním americkým ETF navázaným na bitcoin na trhu. Fond drží futures kontrakty na bitcoin, které se obchodují na Chicagské komoditní burze, a má nákladový poměr 0,95 %.

Existuje také ETF Valkyrie Bitcoin Strategy $BTF-0.2%, který debutoval několik dní po BITO. Tento ETF kótovaný na burze Nasdaq investuje do futures kontraktů na bitcoin a nákladový poměr je taktéž 0,95 %.

Akcie spojené s bitcoinem

Pokud společnosti vážou část svého růstu na trh s kryptoměnami, mohou se jejich akcie často pohybovat společně s kryptem. Nejprve tu máme těžaře bitcoinů. Výpočetní výkon není levný a náklady na energii mohou být značné. Pokud však cena bitcoinu poroste, těžaři, jako jsou Riot Blockchain $RIOT+2.3%  a Hut 8 Mining $HUT+0.5%, se pravděpodobně dočkají rostoucí pozornosti investorů.

Dále jsou tu zprostředkovatelé jako Coinbase Global $COIN+0.7%  a Paypal $PYPL+0.8%. Když bude více lidí nakupovat, prodávat a používat kryptoměny, budou z toho tyto platformy těžit. A konečně jsou tu společnosti, které jednoduše drží ve svých rozvahách velké množství kryptoměn.

Příkladem může být technologická společnost MicroStrategy $MSTR+0.1%, která se zabývá podnikovým softwarem. Její tržní kapitalizace činí 2,3 miliardy dolarů. Přesto počet jejích bitcoinů dosáhl na konci března 129 218, což představuje zásobu v hodnotě přibližně 3,8 miliardy dolarů.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Souhlasím

Jako není to nic úplně objevnýho... :D ale věřím, že pro spoustu lidí, ktěří při poklesech začnou panikařit to může být dobrá vzpruha

To asi taky. Ono se nám to tady zdá jako samozřejmost, ale spousta lidí ty věci takhle nevnímá