S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Považujete se za investora do bitcoinu? Pak byste měli tento týden sledovat 5 důležitých věcí

Bitcoin tento týden jednoduše odmítá zemřít, protože propad pod 60 000 dolarů trval sotva hodinu a medvědi jsou opět odepsaní. Po poměrně klidném víkendu došlo v neděli 17. října k typickému poklesu, než se o pouhou hodinu později odehrálo dramatické oživení $BTC/USD. Tím si Bitcoin zachoval nejen svou býčí trajektorii, ale také zpečetil svůj vůbec nejvyšší týdenní závěr, kolem 61 500 dolarů.

 

 

Vzhledem k tomu, že se trh připravuje na možné zahájení obchodování s prvním burzovně obchodovaným fondem (ETF) na bitcoin ve Spojených státech, je podle analytiků volatilita téměř zaručena. Podívejme se, ale na 5 věcí o kterých byste tento týden jako investor do bitcoinu rozhodně měli vědět. 

 

Bitcoin nám dal méně než jen hodinu na nákup propadu 

Když už se zdálo, že běh na historická maxima narazil na kámen úrazu, Bitcoin přes noc všechny opět překvapil. Poté, co v neděli pozdě večer ztratili 60 000 dolarů, neměli býci na oslabení ceny $BTC/USD čas a ještě předtím, než bitcoin dosáhl 59 000 dolarů, zahájili agresivní nákupní horečku. O několik hodin později se pár vrátil nejen nad 60 000 dolarů, ale i nad 62 000 dolarů. Tato epizoda neměla vliv ani na týdenní uzávěrku Bitcoinu, která se navzdory volatilitě stále pohybovala na nejvyšší úrovni všech dob - kolem 61 500 dolarů. Dnes jsme zase překonali hranici 62 tisíc a rychle se blížíme na 63 000 dolarů. 


ETF jsou cestou, ale ne pro každého

Ať už ho milujete, nebo nenávidíte, tento týden je celý ve znamení bitcoinových ETF. Když se koncem minulého týdne začaly šířit zvěsti o svolení amerických regulačních orgánů, cenová akce Bitcoinu $BTC/USD se rozhořela a tento týden se zdá, že bude v tomto trendu pokračovat. Po letech odmítání se americká Komise pro cenné papíry a burzy chystá být svědkem spuštění dvou produktů ETF, přičemž oba jsou založeny na futures na Bitcoin od CME Group.

 

Ty předcházejí zdlouhavému rozhodovacímu procesu, který začne příští měsíc a který se týká fyzických Bitcoin ETF - těch, jejichž podkladovým aktivem je skutečný $BTC/USD a které tvoří téma skutečného zájmu analytiků. Neexistuje žádná záruka, že tyto tradiční ETF budou schváleny, a již nyní panují obavy, že trh může být nakonec opět zklamán. 


Obtížnost těžení se zvyšuje již posedmé v řadě

Základní ukazatele bitcoinové sítě tento týden pokračují v růstu a v čele stojí obtížnost těžení. Pravděpodobně nejzásadnější vlastnost bitcoinu je obtížnost těžení a dnes 19. října má dojít k sedmému zvýšení v řadě. Naposledy se tak stalo v roce 2019. Díky tomuto nárůstu se obtížnost poprvé od června vrátí nad hranici 20 bilionů. K tomu dochází i přes určitou volatilitu hashovací rychlosti, kdy odhady nyní klesly zpět na 123 exahashe za sekundu (EH/s), přičemž tento měsíc dosáhly více než 140 EH/s. Vzhledem k celkovému vzestupnému trendu, který je stále neporušený, jsou však obavy na pozadí zpráv, že USA nyní (místo Číny) poskytuje domov těžební síly Bitcoinu, malé.

 

Dodavatelský šok předpovídá "dobrý rok" 2022

Zatímco se předpovědi cen Bitcoinu zaměřují na to, co by mohlo být možné ve 4. čtvrtletí letošního roku, někteří se již dívají dále - a na základě údajů dospívají k ještě více býčím závěrům. Rostoucí nedostatek bitcoinu je pravděpodobným katalyzátorem pro trvalé stlačení ceny. Historicky, klesající nabídka v kombinaci s větší částí této nabídky, která zůstává v rukou hodlerů, kteří nemají v plánu prodávat, vytváří silný býčí signál. Jak uvedl Cointelegraph, dlouhodobí držitelé již kontrolují téměř rekordní podíl nabídky $BTC/USD, což vede k očekávání, že boj o zbývající bitcoiny bude ještě vyhrocenější než kdykoli předtím.

 

Příští medvědí trh bitcoinu přijde

S tolika vzrušeními ohledně možného letošního vrcholu ceny Bitcoinu a toho, jak vysoko by mohl být, někteří analytici již obracejí svou pozornost k odvrácené straně - medvědímu trhu. Z historického hlediska nic neroste po přímce a Bitcoin není výjimkou. V každém cyklu půlení došlo k vrcholu ceny rok po půlení, po němž následovalo cenové dno v polovině cyklu. Tento cyklus, jak tvrdí několik známých účastníků trhu, nebude jiný. Po cenovém vrcholu jako takovém bude následovat delší pokles, v souladu s rokem 2014 i 2018.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

pravda 🤔 dobré vědět

Super, tohle se hodí 😄

Díky díky díky :-)