S&P 500 ^GSPC
5,251.79
+0.06%
Tesla TSLA
$176.83
-1.67%
Meta META
$488.05
-1.18%
Apple AAPL
$171.36
-1.13%
Amazon AMZN
$180.46
+0.35%
Microsoft MSFT
$420.16
-0.30%
Nvidia NVDA
$904.66
+0.24%
Alphabet GOOG
$152.10
+0.11%

3 inovace, díky kterým se Tesla stane první společností s obratem 10 bilionů dolarů

Akcie společnosti Tesla $TSLA-1.7% se v uplynulém měsíci dočkaly několika snížení hodnocení na Wall Street, přičemž někteří dříve býčí analytici vydali nižší cílové ceny kvůli obavám z výroby, konkurence a dále pak i z propouštění zaměstnanců a nejistot ohledně koupě Twitteru. Společnost Wright's Research však vidí u lídra v oblasti elektromobilů značný potenciál. Firma se domnívá, že Tesla se může stát první společností na světě s hodnotou 10 bilionů dolarů.

Podívejme se, co by tato nejnovější býčí teze znamenala pro akcie TSLA.

3 klíčové inovace

Společnost Wright's Research se domnívá, že velkou roli v růstu společnosti Tesla sehrají její další inovace. V centru zprávy je jeden konkrétní názor; nikdo by neměl vnímat Teslu jako "pouhou automobilku".

Podle firmy pomohou Tesle k 10 bilionům dolarů tři klíčové oblasti.

1. Škálovatelnost trhu s elektromobily a snižování nákladů na baterie:

Tesla má nejzkušenější tým v oblasti EV.

Wright's Research je ohromena komponentou elektromobilů Tesla, a to i přes nedávná omezení výroby. Firma uvádí, že vzhledem k tomu, že celkový trh s automobily poroste v letech 2020 až 2030 složenou roční mírou růstu (CAGR) ve výši 3,5 %, "očekává se, že celkový trh s automobily dosáhne 90 milionů kusů ročně. Firma také věří, že klesající náklady na baterie pomohou zvýšit rozšíření elektromobilů.

Společnost Wright's vidí v odvětví elektromobilů, konkrétně u společnosti Tesla, značnou škálovatelnost. Předpovídá, že "počáteční pořizovací náklady na elektromobil budou do roku 2023 stejné jako u běžného benzinového vozu". Pokud bude platit odhad firmy o 60% penetraci, bude 54 milionů z 90 milionů kusů, které se dostanou na trh, elektrických. Tesla tak vedle 20% podílu na trhu s elektromobily získá také 12% podíl na celkovém trhu s automobily.

2. Plně autonomní vozidla:

Autonomní vozidla budou schopné generovat pasivní příjem.

Wright's se rovněž domnívá, že společnost Tesla může v budoucnu získat povolení regulačních orgánů k prodeji plně automatizovaných vozidel. Podle výzkumné společnosti by takový vývoj "radikálně" změnil její vyhlídky:

"V takovém případě by Tesla mohla drasticky snížit ASP na prodej/rozvoj mnoha autonomních vozidel a snížit náklady na vlastnictví, protože majitelé by byli schopni generovat příjem ze svého vozu, když ho nepoužívají, za předpokladu, že jsou ochotni ho provozovat v síti autonomních taxíků Tesla."

Tato budoucnost se zdá být vzdálená. Pasivní příjem z autonomních vozidel by však jistě pomohl zvýšit prodeje i akcie $TSLA-1.7%. Wright's také poznamenává, že Tesla by díky výhodě sběru dat mohla nabídnout lepší cenu pojištění. Firma uvádí: "Kombinace elektromobilů a autonomie by mohla snížit náklady na ujetý kilometr na 25 centů, tedy na polovinu nákladů na osobní automobil."

3. Sběr dat, umělá inteligence a Optimus:

Optimus neboli Tesla bot - budoucnost a možná záhuba dalších pracovních míst?

Nakonec společnost Wright's ve své zprávě vyzdvihuje sílu rozsáhlého sběru dat společnosti Tesla. Firma v něm vidí skryté aktivum, které by investoři do akcií $TSLA-1.7% neměli přehlížet:

"Množství dat, které Tesla dokázala shromáždit za posledních více než 7 let, za miliardy ujetých kilometrů a jízd v desítkách tisíc vozů, jí dává světelný náskok před konkurencí, která teprve nyní začíná shromažďovat data a zkoumat plně samořídící vozy."

Výzkumná společnost také vidí hodnotu v inovacích společnosti Tesla v oblasti umělé inteligence (AI). Její součást pro elektromobily by mohla potenciálně generovat milionové příjmy, jakmile bude plně schválena její technologie plně samočinného řízení (FSD). Firma však také poznamenává, že pokroky společnosti Tesla v oblasti umělé inteligence mají širší uplatnění. Ačkoli se aktualizace humanoidního robota opozdily, společnost Wright's věří, že Optimus má obrovský potenciál narušit pracovní trhy. Tato prognóza se podobá předpovědi Elona Muska, že Optimus bude mít nakonec "větší hodnotu než automobilový průmysl".

  • Budou tyto tři hlavní pilíře schopné naplnit svá očekávání? 
  • Myslíte si, že Optimus bude jednou důležitější části než sektor automobilů (pro Teslu)?
  • Co říkáte na budování pasivního příjmu s možným nástupem a využitím autonomního řízení jako taxi?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1036 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Kam se hrabou dividendy, když můžete mít Tesla auto, které bude samo rozvážet lidi a vydělávat 😄 Geniální

Vidím to stejně - jen nevím jak vymyslí průběh platby😄 Nevysypeš peníze do kasičky, tak tě auto zamkne a odveze na policejní stanici? :D

Otázkou bude, jaká bude cena na pořízení optimuse, aby bylo reálné nahrazování lidí v práci.

Z počátku to rozhodně nebude žádná levná sranda pro klasické fabriky a spol. Myslím si, že lidé rychle pochopí efektivitu strojů, které budou efektivnější, rychlejší a přeci jen mohou pracovat 24/7 s dopomoci nějaké základní údržby a kontroly. Oříznou se tím platy, dovolené, platby zdravotní péče, benefity, volna atd - klasické věci, co člověk potřebuje a požaduje.

Tyto benefity nepožaduje ani průměrný ukrajinský zaměstnanec. Stačí mu pivo a rohlík

Uz dnes mas staty kde minimalna mzda je 20$/h - pri 16h kazdodennej prevadzke je to 10k$ mesacne - ak ti leasingovka ponukne za 5k$/m porovnatelne schopnu techniku tak to zoberies.