S&P 500 ^GSPC
5,016.35
-0.12%
Tesla TSLA
$150.75
-3.02%
Meta META
$505.41
+2.27%
Microsoft MSFT
$406.42
-1.31%
Amazon AMZN
$179.62
-0.92%
Nvidia NVDA
$847.34
+0.83%
Alphabet GOOG
$158.08
+0.76%
Apple AAPL
$167.01
-0.59%

Rivian a další 2 akcie, které můžou přinést tento rok 100% zhodnocení

Dlouho jsem nikde neviděl žádnou šílenou predikci, kde by se střílelo se stovkami procent jako o závod. Rád bych to teď změnil a zaměřil vaši pozornost na typické růstovky, pro které jsou tyto šílené předpovědi jako dělané. Pojďme se podívat na 3 akcie, které tento rok výrazně zlevnily a můžou vyrůst ještě letos třeba i dvojnásobně.

Po nedávných propadech se jakoby o článcích s Rivianem slehla zem, avšak s vidinou možného býčího trhu se tato EV akcie vrací se vší parádou.

1. Bionano $BNGO-4.4% 

zdroj: Google

Stále se objevují nové důkazy, které ukazují na slibnost systému Saphyr od Bionana pro analýzu DNA. Společnost minulý měsíc oznámila výsledky studie schopnosti systému Saphyr odhalit strukturální varianty (SV) u pacientů s AML, což je častá rakovina krve u dětí.

Podle recenzované studie, která byla provedena v Německu, dokázal Saphyr v 70 % případů identifikovat výrazně více SV než konvenční metody. „Předpokládá se, že tyto SV jsou velmi důležité pro pochopení (vývoje) AML," uvedlo Bionano. Firma dodala, že Saphyr může být užitečný zejména u 30 % německých dětí s AML, u nichž nejsou známy žádné příznaky onemocnění.

Bionano rovněž oznámilo výsledky studie schopnosti přístroje Saphyr odhalit chromozomové abnormality, které mohou způsobit neplodnost, opakované ztráty těhotenství nebo genetické vady. Výzkumníci byli údajně ohromeni rychlostí a přesností systému Saphyr. Studie proběhla v Číně, což naznačuje, že společnost Bionano by mohla být na pokraji proniknutí na tento obrovský trh.

Vzhledem k obrovské hodnotě systému Saphyr by Bionano mohla brzy oznámit uzavření partnerských smluv s významnými společnostmi. Takové aliance jsou hlavním důvodem, proč se jedná o jednu z akcií, které by se letos mohly zdvojnásobit.

2. Rivian $RIVN+1.5% 

zdroj: Google

Mnozí recenzenti jsou nadále nadšeni z pickupu R1T.

Consumer Reports nedávno označilo tento elektromobil za „ultra rychlý, ultra schopný a překypující inovativními funkcemi".

Mizuho Americas mezitím očekává, že společnost ve druhé polovině roku zvýší výrobu a sníží své náklady. Mizuho předpovídá, že EBIT společnosti Rivian dosáhne bodu zlomu do roku 2024, a ponechává cílovou cenu a 80 dolarech s ratingem „koupit".

Obrovský počet objednávek od Amazonu a velká investice, kterou do ní vložil George Soros, věští pro výhled Rivianu dobré vyhlídky.

3. Plug Power $PLUG-1.1% 

zdroj: Google

Vlády zemí a velké společnosti pokračují v nových krocích, které podpoří využívání ekologického vodíku. Plug Power, který se stává předním výrobcem tohoto paliva a vyrábí elektrolyzéry používané k jeho výrobě, má velmi dobrou pozici, aby z tohoto trendu těžil.

Například začátkem tohoto měsíce EU oznámila, že plánuje do roku 2030 vyrobit deset milionů tun zeleného vodíku a do stejného data dalších deset milionů tun dovézt. Kromě toho, washingtonský dvoustranický zákon o infrastruktuře vyčlenil 10 miliard dolarů na podporu zavádění vodíku.

Mezitím společnost TGS Green Hydrogen chce utratit 840 milionů dolarů na spuštění „závodů na zelený vodík" ve Vietnamu a několik firem bude investovat až 10 miliard dolarů do zeleného vodíku v Egyptě.

Plug Power zase začátkem tohoto měsíce uvedl, že postaví největší závod na výrobu zeleného vodíku na světě a vyvine jednogigawattový elektrolyzér pro vodíkovou společnost H2 Energy Europe. Plug navíc hodlá prodávat Walmartu až 20 tun kapalného zeleného vodíku denně na pohon vysokozdvižných vozíků.

Upozornění: Inspirováno článkem Larryho Ramera, nejedná se o investiční doporučení. Nejsem profesionální investor.  

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @mada_ylam34 má karmu 77 a je členem této komunity od 02/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

takhle...může se stát cokoliv, ale tohle se do půl roku prostě nestane 😆

jsem čekal, kdy se už konečně s něčím takovým vytasíš 😀

je mi jasné, že to někoho pobouří 😎

ale ne, já si myslel, že bude už s tím $RIVN+1.5% pokoj 😂

nene, teď všichni jako @mada_ylam34 začnou vylejzat právě 😅

co už, přejme jim to 😉