S&P 500 ^GSPC
4,957.23
-1.08%
Nvidia NVDA
$761.59
-10.05%
Meta META
$477.24
-4.89%
Amazon AMZN
$173.72
-3.07%
Tesla TSLA
$146.49
-2.29%
Alphabet GOOG
$155.12
-1.49%
Microsoft MSFT
$398.28
-1.48%
Apple AAPL
$164.84
-1.32%

Medvědí scénář se potvrzuje: Akcie Intel klesají o 5 %, protože společnost pravděpodobně nedosáhne odhadů pro rok 2022

Pro mnoho investorů je budoucnost společnosti Intel velmi rozporuplná, což potvrdily i nejnovější komentáře vedení, které poskytlo investorům aktuální informace. Analytici pokrývající INTC však moc spokojeni nebyli a okamžitě přispěchali s revizí odhadů budoucích zisků směrem dolů. Zde jsou jejich komentáře. 

Akcie INTC od středečního odpoledne klesly o 5 %

Zde je to, co během akce řekl David Zinsner, výkonný viceprezident a finanční ředitel společnosti Intel $INTC-2.3%.

"Makro stránka je jasně slabší a my jako všichni ostatní budeme ovlivněni makro událostmi, které se zde v poslední době odehrávají a jasně ovlivní prakticky všechny nejen v polovodičovém průmyslu, ale celosvětově, pokud jde o korporace. Druhá věc byla, že se potýkáme se třemi druhy protivětrů, které přicházely do čtvrtletí a o kterých jsme mluvili."

Tyto komentáře dnes analytiky přiměly k tomu, aby přehodnotili výhled pro akcie INTC. Pojďme si je rozebrat níže!

  • Analytik Citi Christopher Danely snížil odhady tržeb a zisku na akcii pro rok 2022. Rovněž očekává, že Intel nedosáhne odhadů pro aktuální čtvrtletí.
  • Analytik SMBC Nikko Securities America Srini Pajjuri snížil cílovou cenu pro akcie INTC z 62 USD na 54 USD. snížil také odhady pro rok 2022 pro čipovou společnost.

Snížení odhadů analytiků směrem dolů je pro společnost vždy negativní, ostatně dnes jsem to mohli vidět i na akciích Altria Group, které taktéž reagovaly několika procentním poklesem. Důležitější ale je se soustředit na dlouhodobý časový horizont společnosti a to, jak se jí bude dařit ne v dalším půl roce, ale v příštích 10 letech.

Upozorňuji, že se nejedná o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Informace uvedené v článku jsem čerpal od analytika William White. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 813 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Něco málo jsem dokupoval, pěkná dividenda (zatím). Jinak celkově jim věřím a to i přesto, že jsem ortodoxní uživatel AMD. Na dlouhé držení fajn.

Mě spíše zajímá co bude za 2-3 roky a to, zdali se jim podaří naplnit plán který stanovili

na to se upíná více investorů včetně mě, tak uvidíme jestli $INTC-2.3% zas někdy porostou tržby dvouciferným tempem

pěkná sleva dneska, ale čekám že bude ještě větší...

Slevy jsou obzvláště pěkné, už jsem toho i využil :))