S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

"BITO" ETF na bitcoin je fajn, ale tady je dalších 5 nadcházejících fondů o kterých by investoři měli vědět

Díky uvedení fondu ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) mohou investoři konečně investovat do futures na bitcoin $BTC/USD prostřednictvím burzovně obchodovaného fondu. Možná ještě důležitější je, že debut ETF BITO naznačuje, že na cestě by mohly být další bitcoinové ETFs.

 

 

Co tedy potřebujete vědět? A proč jsou tyto čekající bitcoinové ETF tak důležité?

Toto ETF umožní investorům vystavit svá portfolia Bitcoinu tradičnějším způsobem - pomůže investorům vyhnout se přímým investicím do této kryptoměny. Tímto způsobem by BITO mohl pomoci dále prosadit Bitcoin do hlavního proudu.

 

Navíc nyní, když společnost ProShares dostala od regulačních orgánů zelenou a BITO vstoupil na newyorskou burzu, by se mohly objevit další dobré zprávy. Investoři se připravují na to, že v nadcházejících měsících bude uvedeno na trh pět dalších Bitcoin ETF.


Co znamená ETF BITO

Zatímco investoři čekali na zprávy o schválení fondu americkou Komisí pro cenné papíry, ceny kryptoměn rostly. Včera tento trend pokračoval a bitcoin i ethereum $ETH/USD posílily o více než 2 %.

 

Není těžké pochopit, proč by vyhlídka na možnost vydělat na boomu Bitcoinu bez rizik, která jsou spojena s držením samotné kryptoměny, byla pro investory lákavá. Navíc pro fondy, které investují do jiných fondů, je to skvělá příležitost, jak získat expozici vůči Bitcoinu.

 

Jak však Rearick také zdůrazňuje, ne všichni kryptoměnoví býci jsou tímto prvním Bitcoin ETF nadšeni. Je to proto, že místo sledování ceny přední kryptoměny sleduje futures na Bitcoin. To znamená, že sleduje sázky na to, kam se bude cena $BTC/USD v budoucích měsících pohybovat.

 

Naštěstí již pracuje několik emitentů, kteří se chtějí k ProShares připojit na veřejných trzích. Někteří z nich nabízejí konkurenční futures produkty na Bitcoin a jiní slibují přímější expozici.

 

5 ETF na bitcoin, které je třeba znát a sledovat

 

Grayscale Investments: Společnost Grayscale, která je lídrem v oblasti investic do digitálních měn, se pokusila nastoupit do vlaku s bitcoinovými fondy brzy. Nyní firma, která spravuje fond Grayscale Bitcoin Trust $GBTC v hodnotě 40 miliard dolarů, který představuje zhruba 3,4 % světové nabídky bitcoinů, podává žádost o jeho přeměnu na ETF. Na rozdíl od společnosti ProShares drží Grayscale Bitcoin $BTC/USD přímo, což je struktura, kterou SEC pro tento typ podniku zatím neschválila. 

 

VanEck Bitcoin Strategy ETF: Odborníci také velmi očekávají schválení Bitcoin ETF od společnosti VanEck, která podala žádost u SEC v březnu 2021. Regulační orgány rozhodnutí o produktu společnosti VanEck odložily, ale generální ředitel Jan van Eck zdůraznil, že investiční komunity stále hledají způsoby, jak získat přístup k Bitcoinu $BTC/USD.

 

Valkyrie Bitcoin Strategy ETF: V lednu 2021 navrhla společnost Valkyrie Digital Assets ETF, které by se obchodovalo na newyorské burze a jehož správcem by byla společnost Coinbase $COIN+3.3%. Valkyrie očekává, že její bitcoinový EFT bude brzy spuštěn. Až se s ním začne obchodovat, společnost zvolila chytrý symbol - BTFD - který by mohl znamenat (výslovné) přitakání investiční strategii krypto býků.

 

ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB): Jeden z nejznámějších krypto bijců začal letos v létě pracovat na vlastním ETF na bitcoin. Cathie Woodová, generální ředitelka společnosti Ark Invest, podala u SEC žádost o spuštění ETF Art21Shares Bitcoin ETF ve spolupráci s kryptoměnovou brokerskou platformou 21Shares. 

 

Již dříve nakoupila GBTC společnosti Grayscale prostřednictvím zástupce. Tento navrhovaný ETF by se obchodoval pod symbolem ARKB a jeho funkcí by bylo především sledovat výkonnost Bitcoinu. Woodové firma v podání přiznala, že i když chápe volatilní povahu kryptoaktiv, odměny převažují nad riziky. Fond Ark Next Generation Internet ETF $ARKW+0.4% této firmy počítá s GBTC jako s top-10 holdingem.

 

Galaxy Bitcoin Strategy ETF: Společnost Galaxy Digital podala žádost o spuštění ETF sledujícího futures na bitcoin v srpnu 2021. Stejně jako ostatní na tomto seznamu přichází návrh poté, co předseda SEC Gary Gensler signalizoval svou podporu ETF s futures na Bitcoin.


ETF na bitcoinové futures společnosti Invesco nemá budoucnost

Za zmínku také stojí, že zatímco mnoho emitentů doufá, že jejich ETF půjdou ve stopách BITO, jeden si dává pauzu. Společnost Invesco již dříve podala žádost o spuštění ETF s futures na bitcoin $BTC/USD, ale včera oznámila, že s těmito plány již nebude pokračovat. Místo toho společnost Invesco doufá, že se znovu zaměří na více přímé ETF na bitcoin.

 

Po dlouhém čekání mají investoři v ETF BITO konečně nástroj, který hledali, a brzy budou mít k dispozici několik dalších. Závod o to, kdo bude první na trhu, je sice u konce, ale způsoby, jakými mají investoři expozici vůči kryptoměnám, se rychle mění.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

BITO mě taky moc nezaujalo, abych byl upřímný

Ty ostatní vypadají některé docela zajímavě 😄

🧐