S&P 500 ^GSPC 5,073.04 +0.05%
Tesla TSLA $162.78 +12.51%
Amazon AMZN $177.72 -1.01%
Apple AAPL $168.04 +0.68%
Nvidia NVDA $828.55 +0.52%
Microsoft MSFT $409.25 +0.41%
Meta META $495.30 -0.16%
Alphabet GOOG $159.93 +0.01%

Wall Street analytici dávají těmto 2 akciím potenciál růst 119 % a 145 %

Pokud jste investorem, který sedí na hotovosti, možná vás 2021 trochu frustruje. Referenční index S&P 500 $SPX pochoduje vzhůru jen s malými korekcemi po, takže nákupních příležitostí je málo a jsou vzácné. Ne všechny akcie se však nacházejí v blízkosti historických maxim. Občas analytici Wall Street odhalí společnosti, kterým se trh právě teď vyhýbá, ale v budoucnu by mohly být velkými růstovými příběhy. S blížícím se koncem roku 2021 může být vhodný čas začít se na tuto budoucnost připravovat právě teď. Tyto dvě akcie mají podle hlavních firem z Wall Street potenciál růstu od 119 % do 145 %.

 

 

C3.ai $AI+1.3% 

Společnost C3.ai $AI+1.3% je průkopníkem v rozvíjejícím se odvětví umělé inteligence. Ve skutečnosti vytvořila celý trh sama pro sebe, protože dokáže vytvářet aplikace umělé inteligence na zakázku pro jakékoli odvětví na světě a umožňuje tak běžným společnostem přístup k této revoluční technologii.

 

Ropný a plynárenský průmysl si většina investorů s umělou inteligencí pravděpodobně nespojuje, ale tvoří 35 % celkových příjmů společnosti C3.ai. Společnost vyvinula sadu aplikací AI například s ropným gigantem Baker Hughes. Ta pomáhá v tomto odvětví předvídat kritické poruchy zařízení při vrtání a těžbě, a navíc zvyšuje efektivitu, aby se snížily emise uhlíku.

 

Toto partnerství podtrhuje hodnotu, kterou C3.ai $AI+1.3% přináší do světa podnikání, protože bez něj by tyto zavedené organizace nemusely mít k umělé inteligenci vůbec přístup. Společnost získala potvrzení i od svých kolegů z technologického průmyslu, neboť společnosti Microsoft $MSFT+0.4% a Google $GOOG+0.0% ze skupiny Alphabet podepsaly prostřednictvím svých dceřiných cloudových společností dohody o spolupráci s C3.ai při vývoji aplikací umělé inteligence pro své zákazníky.

 

Společnost mezi fiskálními roky 2019 a 2021 zčtyřnásobila počet svých zákazníků a v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2022 v růstu pokračovala, takže jejich celkový počet dosáhl 98. Pro celý aktuální fiskální rok 2022 také předpokládá další 33% růst tržeb na 245 milionů dolarů. 

 

Je to vítané znamení vzhledem k tomu, že investoři vyjádřili pochyby o obchodním modelu společnosti C3.ai $AI+1.3% po jejím veřejném vstupu na burzu v prosinci 2020, což způsobilo pokles akcií o 70 % z jejich historických maxim na úrovni 161 dolarů.

 

Wall Street je však rozhodně nakloněna, přičemž společnost Wedbush Securities přiřadila cílovou cenu 100 dolarů, což znamená téměř 120% nárůst oproti dnešní ceně 46 dolarů. 

 

Oslovitelný trh společnosti C3.ai by měl v příštích několika letech výrazně vzrůst, protože firmy se učí nové způsoby využití umělé inteligence a poptávají službu, která jim ji dokáže přivést k životu.

 

Micron Technology $MU-1.6% 

Analytici z Wall Street dospěli k drtivé shodě ohledně společnosti Micron Technology $MU-1.6%. Domnívají se, že tohoto výrobce polovodičů je vhodné koupit, přičemž ani jeden z hlavních analytiků nedoporučuje akcie shortovat. Zejména jedna z firem - Rosenblatt Securities - však očekává, že by cena mohla vzrůst o 145 % na 165 dolarů za akcii.

 

Svět se posledních 12 měsíců potýká s nedostatkem polovodičů díky výpadkům výroby způsobeným pandemií. Společnosti jako Micron se předhánějí v odstraňování nevyřízených objednávek a navíc uspokojují rostoucí poptávku, protože stále více spotřební elektroniky potřebuje pokročilý výpočetní výkon. Nízká nabídka a vysoká poptávka po těchto součástkách vedla k růstu zisků výrobců, protože jsou schopni zvyšovat ceny.

 

Společnost Micron $MU-1.6% se specializuje na paměťové a úložné čipy, které se používají ve většině spotřebitelských zařízení včetně chytrých telefonů, tabletů a počítačů. Největší poptávku však ve skutečnosti vyvolávají jejich komerční aplikace, protože datová centra se zvětšují a stávají se složitějšími, aby vyhověla potřebám stále digitálnější ekonomiky. 

 

Většina společností udržuje datové centrum ve vlastních prostorách pro správu kritické IT infrastruktury, ale hybridní (off-premise) modely jsou stále běžnější, protože může být levnější a výhodnější je částečně outsourcovat. Bez ohledu na to, kde se nacházejí, může společnost Micron těžit ze zvýšené poptávky po správě datových center.

 

To se projevuje na finančních výsledcích společnosti Micron, která se od fiskálního roku 2020 chystá téměř zečtyřnásobit zisk na akcii. Odhady pro fiskální rok 2022 jsou možná dokonce konzervativní, protože výrobci všeho možného od spotřební elektroniky po automobily se domnívají, že nedostatek polovodičů by mohl přetrvat i v příštím roce.

 

S rozmachem nových technologií, jako je 5G, se však budoucí příležitosti Micronu $MU-1.6% stávají ještě lákavějšími. Například chytré telefony s podporou 5G vyžadují více pamětí DRAM a je pravděpodobné, že se rozšíří stejně jako stávající sítě 3G a 4G. Cílová cena 165 dolarů od společnosti Rosenblatt Securities vypadá v tuto chvíli atraktivně, ale pro dlouhodobé investory může být pouze výchozím bodem.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @almighty má karmu 1341 a je členem této skupiny od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jako $3AI vypadá velmi zajímavě. Problém je v tom, že se očekává trojnásobný příjem, ale 2.5krát navýšení dluhu a z toho plynoucí ztráty na výdělku. Do budoucna je to jistě skvělá investice. Ale upřímně si počkám až cena spadne někam mezi 40-35 dolarům.

DYOR samozřejmě