S&P 500 ^GSPC 5,061.11 +1.01%
Nvidia NVDA $823.12 +3.51%
Meta META $493.06 +2.35%
Tesla TSLA $145.02 +2.09%
Microsoft MSFT $406.68 +1.43%
Alphabet GOOG $160.07 +1.34%
Amazon AMZN $178.62 +0.78%
Apple AAPL $166.41 +0.34%

3 akcie, ktoré majú potenciál predbehnúť META

Nedá sa poprieť, že Meta Platforms $FB+0.5% – spoločnosť predtým známa ako Facebook – bola odmeňujúca akcia. Aj keď sa ich cena akcií od septembra minulého roka takmer znížila o polovicu, akcie sú stále rádovo o 1 000 % nad ich najnižším hitom po IPO v roku 2012. Minulá výkonnosť však nie je zárukou budúcich výsledkov. Nasledujúcich 10 rokov môže vyzerať úplne inak ako posledných 10 rokov a nižšie uvedené spoločnosti vyzerajú naozaj veľmi atraktívne.

Tieto 3 firmy majú dobre našliapnuté na to predbehnúť Meta.

Vzhľadom na to, že vlajková loď sociálnej siete Facebook spoločnosti Meta začína vykazovať známky spomalenia rastu, šance sú príliš dobré, že najbližších 10 rokov spoločnosti môže byť skutočne nevýrazných. Možno je načase začať hľadať mená s overiteľnejšími vyhliadkami rastu namiesto toho, aby ste sa držali v defenzíve.

1. Nvidia $NVDA+3.5% 

Možno ich poznáte ako značku počítačových grafických kariet, ktoré milujú hráči videohier, hoci ich technológiu nájdete aj vo všeobecných počítačoch a notebookoch. Väčším rastovým motorom, ktorý môžete u Nvidie prehliadať , je však jej podnikanie v oblasti spracovania dátových centier. Z tržieb Nvidia v hodnote 8,3 miliardy dolárov v minulom štvrťroku pochádzalo niečo vyše 3,7 miliardy dolárov od operátorov dátových centier, ktorí hľadali novšie a lepšie technológie. V skutočnosti s 83 % medziročným rastom výnosov, sú dátové centrá teraz najväčším biznisom Nvidie.

A toto je len začiatok.

Ako sa ukazuje, rovnaká architektúra spracovania, ktorá poháňa grafické karty, sa dobre hodí aj pre aplikácie umelej inteligencie (AI), čo je prinajmenšom rýchlo rastúci trh. Spoločnosť Polaris predpovedá, že trh s infraštruktúrou AI porastie odteraz do roku 2030 priemerným ročným tempom o viac ako 27 %. Nvidia je pripravená zachytiť viac, než je jej spravodlivý podiel na tomto raste. Jeho systémy DGX A100 sú napríklad navrhnuté a vyrobené od základov špeciálne pre trh AI. Podniky milujú, čo môže urobiť pre svoje úsilie o vývoj umelej inteligencie, od energetického manažmentu cez lekárske zobrazovanie až po boj proti budúcim pandémiám a mnoho ďalšieho...

2. Adobe $ADBE+0.7% 

Adobe je ďalšia technologická spoločnosť, ktorá je oveľa viac a má toho za sebou oveľa viac, ako si investori myslia. Pravdepodobne poznáte Adobe ako názov softvéru, ktorý umožňuje používateľom webu efektívne spravovať súbory PDF. Niektorí ľudia môžu tiež vedieť, že softvér Adobe Photoshop bol do značnej miery priekopníkom na trhu so softvérom na digitálne obrázky a tvorbu. Spoločnosť sa však posunula ďaleko za grafický softvér a online správu dokumentov. 

Teraz je to spoločnosť, ktorá pomáha podnikom s webovými stránkami optimalizovať každý aspekt ich webovej prezentácie. Cloudová platforma s názvom Creative Cloud dramaticky rozširuje možnosti pôvodného Photoshopu, zatiaľ čo firemný Experience Cloud poskytuje nástroje umožňujúce prispôsobenie webovej stránky pre každého konkrétneho používateľa. Súčasťou repertoáru tejto platformy je aj správa obsahu, e-commerce a marketingové kampane. V skutočnosti, bez toho, aby ste si to uvedomovali, je možné, že ste navštívili webovú stránku, ktorá bola nakoniec prispôsobená nástrojmi Adobe.

Najmä Experience Cloud a Creative Cloud sú ponúkané na základe predplatného. Aj keď je ich mesačný poplatok relatívne malý, ide o opakujúce sa príjmy, čo znamená, že Adobe musí neustále prichádzať s novšími verziami svojho softvéru. Tento meniaci sa obchodný model je jedným z hlavných dôvodov, prečo príjmy neustále rastú dvojciferným tempom. Očakáva sa, že horná línia sa tento rok zlepší o 13 % a v budúcom roku sa zrýchli na začiatok rastu o 15 %.

3. Salesforce $CRM-0.6% 

Salesforce bol jedným z prvých názvov cloud computingu na webe a bol spustený už v roku 1999, teda ešte predtým, ako sa výraz „cloud computing“ stal bežným. Vzhľadom na to, koľko času odvtedy uplynulo a koľko novej konkurencie sa vkradlo do priestoru softvéru na riadenie vzťahov so zákazníkmi, by sa dalo ľahko predpokladať, že najlepšie dni tejto spoločnosti má už za sebou. A pokiaľ ide o dni jeho vysokého rastu, tie už minulosťou.

Pre 23-ročnú spoločnosť má však Salesforce stále v rukáve prekvapivé množstvo trikov. Vylepšenia, ako je rozšírenie nástrojov na automatizáciu úloh a umožnenie priameho prepojenia používateľov s populárnou platformou sociálnych médií TikTok, sú len niekoľkými aktualizovanými dôvodmi, prečo komunita analytikov tento rok požaduje rast príjmov o 20 %. Akcie nie sú lacné, uvedomte si, že cena je viac ako 40-násobok očakávaného zisku na akciu v tomto fiškálnom roku. Keďže sa očakáva, že tieto zisky v budúcom roku vzrastú o 22% v súlade s predpokladaným 18% rastom výnosov, táto akcia pravdepodobne stojí za svoju prémiovú cenu.

Vypísal som tu 3 zaujímavé spoločnosti a rozhodnutie je na vás, ja osobne som názoru, že Meta vykazuje známky "slabosti" a šancu im dávam možno v spojitosti s metaverse, ktoré by ich mohlo nakopnúť, ale ak sa tak nestane, asi to budú mať celkom ťažké. Za mňa je určite veľmi zaujímavá Nvidia :) Avšak nie som investičný radca, len retail investor, čiže pred investíciou si treba spraviť vlastný širší prieskum spoločnosti.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$CRM-0.6% je svetovy lider v tom co robi, hoci v Europe sa mi zda, ze je skor zastupenie $SAP+4.8% . $NVDA+3.5% drzim a malo nieco prikupujem. $FB+0.5% je , co sa tyka metaverse, snad asi aj najlepsie pripravena s obrovskym balikom FCF.

áno určite FB čo sa týka kapitalu a možného "ovladnutia" metaverse má najvyššie šance...

Ja taktiež dávam najviac šanci $NVDA+3.5%

no oni tam maju vela priestoru aj cez metaverse aj cez AI aj cez grafiku atď...

veľmi veľké diverzifikovanie portfólia, čo je super

Za mna možno $NVDA+3.5%

tak víťaz je za nás všetkých jasný evidentne :D

tak má najväčšie reálne predpoklady

Za mě teda spíš ne. $FB+0.5% je oproti nim extrémní monstrum

Ale rataj napr v horizonte 10 rokov