S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Rok 2021 nebyl pro tyhle 2 akcie nejlepší, ale 2022 jim zatím věští raketový růst 🚀

Po volatilním obchodování po většinu roku a obzvláště bouřlivém září se mnohé technologické akcie závislé na růstu v poslední době zotavují. Stále však existuje několik slibných technologických akcií, které se obchodují hluboko pod nedávnými maximy.

 

 

S ohledem na to by investoři mohli využít příležitosti k nákupu některých oslabených akcií, které by mohly zaznamenat velké oživení a odtud vykázat další růst. Podívejte se na dvě společnosti s hvězdným růstovým potenciálem, které se obchodují s atraktivními slevami.

 

1. PubMatic $PUBM-0.1% 

Společnost PubMatic $PUBM-0.1% poskytuje platformu poháněnou umělou inteligencí, která pomáhá maximalizovat efektivitu reklamy pro vydavatele a zadavatele reklamy, a její akcie obzvlášť po nedávných výprodejích vypadají jako velmi atraktivní nákup.

 

Společnosti Alphabet $GOOG+0.4% a Apple $AAPL-0.6% mění standardy sledování dat, ochrany soukromí uživatelů a digitální reklamy na svých mobilních platformách, což vrhlo stín na výhled tohoto reklamního specialisty. Investoři, kteří jsou tolerantní k riziku, však mohou z této nejistoty jenom těžit.

 

Akcie společnosti PubMatic se obchodují o zhruba 62 % níže než jejich životní maximum, kterého dosáhly v březnu. Tržní kapitalizace společnosti nyní činí pouhých 1,5 miliardy dolarů a obchoduje se za přibližně 7,1násobek letošních očekávaných tržeb a 51násobek letošního očekávaného zisku. To zní fajn ne? 😉 Je to dokonce ještě lepší!

 

Vzhledem k novým omezením v oblasti mobilní reklamy, která vstoupí v platnost, může být výkonnost v příštím roce sice nerovnoměrná, ale současná úroveň ocenění vypadá poměrně levně pro firmu, která rychle roste a má stále slibný prostor pro expanzi v dlouhodobém horizontu.

 

Tržby společnosti PubMatic v minulém čtvrtletí meziročně vzrostly o 88 % a čistý zisk společnosti se zvýšil na 9,9 milionu dolarů z 0,7 milionu dolarů v předchozím čtvrtletí. Vedení společnosti předpokládá, že současný fiskální rok uzavře s meziročním nárůstem tržeb o zhruba 39 %. 

 

I s ohledem na některé negativní body společnost očekává, že v roce 2022 vykáže roční tempo růstu tržeb ve výši zhruba 25 %, takže to nevypadá, že by růstový příběh $PUBM-0.1% firmy mohl jen tak skončit.

 

Na společnost, která má stále atraktivní dlouhodobé vyhlídky, vypadá PubMatic $PUBM-0.1% poměrně levně oceněná. Do konce října plánuji osobně nakoupit další akcie a myslím si, že akcie má dobrou šanci přinést trpělivým investorům drtivé tržní výnosy.

 

2. Ubisoft $UBSFY 

Pro akcionáře společnosti Ubisoft $UBSFY to byl neuspokojivý rok. Cena akcií tohoto francouzského vydavatele videoher se během obchodování v roce 2021 propadla zhruba o 45 % a zdá se, že mnoho investorů na akcie zanevřelo 😬.

 

Poté, co se hry Ubisoftu v roce 2020 těšily prudkému nárůstu angažovanosti v době vrcholících sociálních distancí, čelily letos náročným srovnáním a zdá se, že některé velké franšízy společnosti ztrácejí dech. 

 

Zatímco série Assassin's Creed společnosti se zdá být stále silná, hry včetně Rainbow Six a Ghost Recon ztratily část hypu, který okolo nich byl. Dlouhá zpoždění některých dalších titulů také naznačují, že v porovnání s konkurencí v oboru vypadá nabídka společnosti slabě.

 

Jistě, Ubisoft $UBSFY může vypadat nezajímavě, když se postaví proti takovým společnostem, jako jsou Activision Blizzard $ATVI+0.1% a Take-Two Interactive $TTWO-1.8%. Akcie společnosti však také vypadají poměrně levně a při současných cenách nabízejí potenciál růstu.

 

Tržní kapitalizace společnosti Ubisoft $UBSFY nyní činí pouhých 6,4 miliardy dolarů. Vydavatel je v současnosti oceněn na méně než 2,5násobek loňských tržeb a očekává, že se mu v současném fiskálním roce podaří vykázat jednociferný růst. 

 

Akcie se obchodují za pouhý dvanáctinásobek středu letošního cílového upraveného provozního zisku. Ubisoft $UBSFY zdaleka není nejlepší společností v herním průmyslu, ale investoři by se tím neměli nechat odradit od této stále atraktivní akcie. 

 

Výkonnost vydavatele může být v nejbližší době i nadále poněkud nevyrovnaná, ale při současných cenách vypadají akcie velmi levně a dodání jediného nového hitu by mohlo způsobit, že ocenění společnosti prudce vzroste.

 

*Toto není investiční doporučení

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Na Ubisoft mám zamířenou mušku ale čekám až jim bude lépe vidět do "kuchyně".

$PUBM-0.1% vidím podobně! 🚀🚀

Hned mám nad čím přemýšlet :-)