S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Dva hlavní důvody, proč všichni naivně podhodnocují Teslu

  1. Nedostatek čipů bude pokračovat i v roce 2022, možná i v roce 2023. Intel $INTC-2.4% uvádí rok 2023 a mnoho dalších také. Zprávy o příjmech společnosti Tesla $TSLA-1.9% ukazují, že to zvládá lépe než její konkurenti. Jedná se o klíčové období v automobilovém cyklu, protože stále více lidí zvažuje přechod na elektromobily. Tesla $TSLA-1.9% patří mezi několik málo společností, které jsou schopny plnit své úkoly. To se projeví v příštích letech (vazba na značku atd.).
  2. Bylo by chybou považovat Teslu pouze za automobilku. Je to energetická společnost. Podívejte se na další věci, na které se Elon Musk zaměřuje: SpaceX, SolarCity, Powerwall / Gigafactory...Všechny vytvářejí, skladují nebo potřebují spoustu čisté energie. Klíčem k ukládání čisté energie budou baterie. Ten, kdo vyhraje válku o baterie, ovládne skladování čisté energie: půjde o mnohamiliardový byznys. Pokud se SolarCity prosadí, bude to klíč k výrobě elektřiny. Myslím, že silné stránky SpaceX ve vesmíru povedou nejen k vesmírné turistice, ale i k výrobě solární energie ve vesmíru.

 

Energie je energie. Kdo dokáže vyrábět, skladovat a využívat velké množství energie, má licenci na tisk peněz. Průmysloví giganti minulého století byli většinou spojeni s energií. A tak tomu bude i v budoucnosti. Myslím, že Elon Musk je tu od toho, aby investoval do levné a čisté energie a budoval ji. Tesla je k tomu prostředkem.

 

Myslíte si, že je Tesla $TSLA-1.9% dnes nadhodnocena, podhodnocena, nebo její momentální ocenění relativně sedí? 

Vote to see the results! 18 answers already!

Podle mě $TSLA-1.9% zatím těží z monopolu na trhu. Když to tak sleduji, tak se karta může obrátit až bude mít dostatečnou konkurenci. Při té kvalitě vyrobených aut, se divím, že to někdo kupuje 🤣 A už jenom P/E přes 450 je hnus 😁

Partner

Jako kdo kupuje $TSLA-1.9% při dnešních cenách je solidní blázen :))

Teslu člověk dneska buď drží z loňska a pak může asi směle držet dál (nebo zvážit výběr zisků, pokud už tam má pěknou sumičku), anebo musí dělat, že zkrátka neexistuje, při téhle valuaci si obhajobu nákupu jen těžko představit.

Tesla má ve své valuaci už od loňska prakticky pohádkový scénář, během kterého se z ní stane jeden z hlavních hráčů automobilového průmyslu. To musí být každému jasné, když si tu valuaci srovná s firmami jako $TM-1.3%, $VWAGY nebo $GM-0.2%.

$TSLA-1.9% je extrémně nadhodnocena