S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Vyhněte se akciím nové firmy Donalda Trumpa pro aplikaci "TRUTH Social", které včera vyletěly o 356,8 % ⚠️

Cena akcií společnosti SPAC Digital World Acquisition Corp včera prudce vzrostla při extrémně vysokém objemu obchodů po zprávě o fúzi, která by měla spustit plánovanou platformu sociálních médií bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Akcie (DWAC) vzrostly o až neuvěřitelných 356,8 % 😲 a uzavřely na 35,54 dolarech za akcii. 

 

 

Obchodování s SPAC bylo kvůli volatilitě několikrát zastaveno. V jednu chvíli akcie vzrostly o více než 400 % a dosáhly maxima 52 dolarů. Digital World Acquisition byla včera jedinou nejaktivněji obchodovanou akcií na platformě Fidelity a byla zdaleka nejobchodovanějším jménem na konsolidované pásce newyorské burzy a Nasdaqu.

 

 

(DWAC) je takzvaná účelová akviziční společnost založená za účelem získání kapitálu na veřejných trzích pro nákup soukromých firem. Podle údajů společnosti FactSet změnilo během čtvrteční seance majitele více než 470 milionů akcií (DWAC). Pro srovnání, burzovně obchodovaný fond $SPY-0.9%, který sleduje index S&P 500 $SPX, zobchodoval pouze asi 32 milionů akcií.

 

Bývalý americký prezident Donald Trump chce založit alternativní sociální síť. Kromě oznámení však zatím není nic moc k vidění. V tiskové zprávě ze středečního večera Trumpova nová společnost Trump Media & Technology Group uvedla, že s (DWAC) uzavřely definitivní dohodu o fúzi, která stanoví obchodní spojení, jehož výsledkem bude, že se Trump Media & Technology Group stane veřejně obchodovanou společností, což podléhá schválení regulačních orgánů a akcionářů.


Trump rovněž uvedl, že zavede platformu nazvanou "TRUTH Social", která se podle něj "postaví tyranii velkých technologií". Trump má od začátku letošního roku zakázanou účast na sociálních sítích Twitter a Facebook poté, co byl obviněn z podněcování nepokojů v Kapitolu 6. ledna davem svých příznivců. 

 

Násilnosti přerušily potvrzení Trumpovy prohry ve volbách s prezidentem Joem Bidenem. Před zákazem byl Trump kompulzivním uživatelem Twitteru $TWTR a během svého prezidentství často posílal několik tweetů denně.

 

Reakce trhu na fúzi byla velmi pozitivní, což by mohlo podpořit další růst. Jak jsme se letos opakovaně přesvědčili, např. v případě GameStop $GME+1.1% a AMC Entertainment $AMC+8.2%, trhy mohou být značně iracionální. Pokud se dostatečně široká investorská základna rozhodne zdražit akcie společnosti jen proto, aby je zdražila, mohou ceny akcií vyletět na extrémní úrovně.
 

Společnost GameStop letos vzrostla o 1 200 % a na vrcholu investoři zaznamenali nárůst akcií o hodně přes 2 000 %. Nebylo to dáno fundamentálními faktory a řekl bych, že zcela vykloubeno ze základních vyhlídek společnosti - GameStop je koneckonců stále ztrátový podnik.

 

Podobným způsobem se zdá být možné, že akcie (DWAC) budou i nadále prudce růst, aniž by k tomu byl jasný fundamentální důvod. Přinejmenším prozatím podle mého názoru není možné vyčíslit, jak velkého zisku by TMTG mohla dosáhnout, a vůbec není známo, jak budou vypadat zisky za několik let - a zda vůbec nějaké budou. 

 

Upřímně bych ale po včerejším růstu v žádném případě neinvestoval. DWAC doprovází extrémní volatilita a stejně tak, jako včera vzrostly o více než 350 % se mohou zítra o 90 % propadnout. Momentální valuace 1,47 miliardy dolarů se s jejím budoucím potenciálem může zdát relativně odůvodněná, přesto ještě SPAC dohoda neproběhla a firma nevydala ani svůj produkt...

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kevinporters má karmu 5854 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Já už mám nakoupeno a hodlám pokračovat...není to jen o výnosu, je to i o tom nechat šířit pravdu, a to i za cenu toho, že na to ty prostředky padnou. Přes  kontrakty na krypto se dá vydělat tolik, že do tohohle moře klidně pár kbelíků přileju ✌

Ten hype chápu, Trump sice volby prohrál, ale ne o moc a má obrovskou masu podporovatelů. A ti budou cokoli, co bude dělat dál, podporovat, protože to budou vnímat jako formu odporu proti současné vládě. Taky bych se ale zatím držel dál, tohle je příliš velká divočina.

Partner

Ten název je tak hrozně blbej 😅

Díky za super analýzu!