S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Těchto 5 akcií má potenciál pro 50% nárůst do konce roku 2022

Růstové akcie v prvních pěti měsících roku 2022 nesmírně utrpěly. Index S&P 500 se během tohoto období snížil o víc jak 16 %. Existují však desítky růstových akcií, které zažily daleko větší propady. I když převládá globální ekonomická nejistota, existují akcie, které je vhodné nakupovat v druhé polovině roku 2022 a dosáhnout tak solidních výnosů, které v mnoha případech mohou smazat aktuální propady bez problémů.

U kterých akcií si myslíte, že dosáhnou 50% zhodnocení do konce roku 2022?

Dnes se zaměříme na cenově propadlé a růstové akcie k nákupu, které mohou být potenciálně svědky prudkého obratu rally. Stojí za zmínku, že ať už se jedná o euforii, nebo korekci, reakce jsou na hraně. Při poklesu to představuje dobrou příležitost k nákupu.

Dobrým příkladem je čínská společnost Li Auto (LI), která vyrábí elektromobily. Akcie LI za poslední měsíc prudce vzrostly o 40 %. Bez ohledu na širší podmínky na trhu se takové příležitosti budou vyskytovat.

Pojďme si říci o pěti akciích k nákupu, které mohou v příštích šesti měsících potenciálně přinést 50% výnos. Věřím, že tyto akcie se vyplatí držet i dlouhodobě.

Nio $NIO-3.5%

Číslo jedna nemůže obsadit nikdo jiný než můj EV oblíbenec $NIO-3.5%.

Z vaší strany to může být bráno možná trochu jako zaujatý pohled, ale nemyslím si ,že jednám jen v souladu se svým přesvědčením. Nio je jedna z akcií, která má potenciál a příslib do budoucna, který se může začít pomalu odrážet i do výkonnosti.

  • Za poslední měsíc vzrostly akcie společnosti Nio o 40 %.

Nedávno politici v Číně oznámili, že se sníží daň z nákupu osobních vozidel s nízkými emisemi. Čína rovněž jedná s výrobci automobilů o prodloužení dotací na elektromobily. To je další potenciální katalyzátor růstu akcií společnosti Nio.

Vzhledem k těmto politickým faktorům je pravděpodobné, že dodávky vozidel zůstanou vysoké. Za zmínku také stojí, že společnost Nio má v roce 2022 uvést na trh tři nová vozidla. To zajistí, že růst dodávek zůstane silný až do roku 2023. Dalším katalyzátorem růstu dodávek je expanze společnosti na evropských trzích.

Z finančního hlediska vykázala společnost Nio k prosinci 2021 hotovost a ekvivalenty ve výši 8,7 miliardy USD, což představuje dostatečnou hotovostní rezervu pro agresivní expanzi. 

PVH Corp. $PVH+0.9%

Obrázek vám jasně napovídá o jaký druh společnosti se jedná.

$PVH+0.9% je americká oděvní společnost, která vlastní značky jako Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Warner's, Olga a True & Co.

$PVH+0.9% se v posledních 12 měsících vyvíjela nevýkonně s korekcí 37 %. Při forwardovém poměru ceny k zisku 7 se však akcie jeví jako atraktivně oceněná.

Nedávno se banka UBS vyjádřila, že akcie $PVH+0.9% mají potenciál růstu o 83 %. Hlavním důvodem tohoto býčího názoru je významné uvolnění marží, které se projeví v průběhu několika příštích let. Vzhledem k tomu, že investoři hledají hodnotné akcie se silnou rozvahou, budou akcie $PVH+0.9% pravděpodobně v centru pozornosti.

  • Přestože se jedná o dražší značkové oblečení, tak věřím, že i v této době si své kupce tyto značky najdou.

Za zmínku také stojí, že společnost nedávno oznámila výsledky za 1. čtvrtletí roku 2022. Zisk společnosti na akcii překonal výhled. $PVH+0.9% má navíc robustní výhled do roku 2022. I vzhledem k makroekonomickým překážkám je pravděpodobné, že zdravý výhled na tento rok vynese akcie výše.

Díky silné rozvaze je $PVH+0.9% také schopna vytvářet hodnotu prostřednictvím zpětného odkupu akcií a dividend. Pro letošní rok společnost zvýšila cíl pro zpětný odkup na 400 milionů USD z dřívějšího výhledu 225 milionů USD. Ačkoli současný dividendový výnos činí pouze 0,21 %, je zde stále viditelný růst dividend.

Coupang $CPNG+1.0% 

Na jedné stránce máme až frustrující propad 57% od začátku roku. Pokud se však podíváme na poslední měsíc, tak vidíme známku zlepšení v podobě 16% růstu.

Mezi akciemi e-commerce je podle mého názoru atraktivně oceněna společnost Coupang (přezdívaná také druhým Amazonem). Jedním z důvodů hluboké korekce akcií $CPNG+1.0% byla nejistota spojená s růstem a ziskovostí.

Zdá se však, že v této oblasti je již více jasno. V první řadě se v 1. čtvrtletí 2022 snížila upravená ztráta EBITDA společnosti. Dále společnost Coupang stanovila dlouhodobý cíl pro upravenou EBITDA marži ve výši 7 -10 %. Společnost rovněž očekává, že upravený zisk EBITDA z obchodování s produkty bude ziskový ve 4. čtvrtletí roku 2022.

Z hlediska růstu má společnost Coupang v Koreji 18 milionů aktivních zákazníků. Celkový počet online nakupujících v Koreji je přibližně 37 milionů. Existuje tedy prostor pro růst založený na akvizici zákazníků. Společnost Coupang se rovněž zaměřuje na expanzi mimo Koreu. Vzhledem k zaměření na jihovýchodní Asii existuje potenciál pro širší oslovitelný trh.

K březnu 2022 vykázala společnost Coupang hotovost a ekvivalenty ve výši 3,3 miliardy USD. Tato hotovostní rezerva poskytuje zdroje pro mezinárodní expanzi a investice do nových růstových iniciativ (Coupang Eats). 

  • Celkově se od této ''kopie'' Amazonu očekávají velké věci - uvidíme, co nám společnost předvede po zbytek tohoto roku.

 

Palantir Technologies $PLTR-6.1%

Na tomto seznamu nesmí chybět ani jedna z nejoblíbenějších akcií napříč EU.

Společnost Palantir Technologies se od začátku roku propadla o 53 %. Aktuálně se cena akcie pohybuje na 8,6$ za akcii přičemž se předpokládá, že nákup pod 10$ je výhodný.

Pokud jde o pozitiva, Palantir vykázal za 1Q 2022 zdravý růst tržeb o 31 % na 446 milionů dolarů. Společnost rovněž vykázala upravený volný peněžní tok za čtvrtletí ve výši 30 milionů USD.

Za zmínku také stojí, že společnost si stanovila cíl růstu nejvyššího příjmu o více než 30 % do roku 2025. Zdá se, že po významné korekci jsou akcie $PLTR-6.1% připraveny na rally.

  • Za zmínku také stojí i pozornost ze strany Německa a dalších zemí, které se začínají zajímat o služby $PLTR-6.1%.

Společnost Palantir rovněž zaznamenala zdravý růst počtu zákazníků. Za první čtvrtletí roku 2022 společnost získala 37 nových čistých komerčních zákazníků. Vzhledem k tomu, že společnost ukončila 1. čtvrtletí 2022 s čistým dolarovým retenčním fondem ve výši 124 %, zdá se, že dlouhodobý výhled cash flow je solidní.

  • Hodně pozornosti si získává $PLTR-6.1% i díky válce na Ukrajině, kde jsou využívány jejich služby. Právě díky vzrůstajícímu zájmu si myslím, že PLTR může v druhé polovině roku získat další důležité zákazníky, kteří posunou výkonnost společnosti zase o level výš.

Marathon Digital $MARA+2.3% 

Normálně by tato společnost nedostala v mém seznamu prostor, ale chci být komplexní a přinést od každého něco. Upozorňuju, že je zde nejvyšší riziko.

Společnost Marathon Digital bych zařadil mezi akcie, které se vyplatí koupit v příštím půlroce. Bezpochyby se jedná o vysoce rizikovou sázku. Na úrovních pod 10 USD se však akcie jeví jako velmi atraktivní.

  • $MARA+2.3% je společnost zabývající se technologií digitálních aktiv, která se zabývá těžbou kryptoměn se zaměřením na blockchainový ekosystém a generování digitálních aktiv. 
  • Pokud věříte, že se krypto vrátí do svých starých býčích kolejí, tak je tato podhodnocená společnost takřka nutností. Pokud se podíváme na rok 2021, kdy se kryptoměnám dařilo, tak společnost dosahovala hodnot až 75$ za akcii.
  • V současné době je více než jen jasné, proč společnost padla až na 7,6$ za akcii. Je samozřejmé, že propad akcií $MARA+2.3% byl v souladu s poklesem Bitcoinu. 

Společnost Marathon Digital vykázala za duben 2022 hashovací kapacitu 3,9EH/s. Společnost očekává, že do poloviny roku 2022 zvýší kapacitu na 13,3EH/s. Dále je cílem zvýšit kapacitu na 23,3EH/s do začátku roku 2023.

Tyto cíle se zdají být vysoké. Vzhledem k postupnému přidávání těžařů má však společnost předpoklady k trvalému růstu v příštích 12-24 měsících. Digitální aktiva budou také nadále bobtnat v rozvaze společnosti.

Jakmile se bitcoin vydá směrem vzhůru, může být růst akcií $MARA+2.3% značný. Proto bych zvážil určitou expozici vůči této vysoce rizikové sázce pro několik příštích čtvrtletí.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1055 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Palantirek pojdme pojdme🚀🚀

Nio, Coupang a Palantir naprosto souhlasím. U PVH si nedokážu troufnout říct, že dají 50% dokonce roku, ale těžko říct. U mara bude záležet na tom, jak si povedou celkově kryptoměny. V dobách kdy krypto jelo rallye, tak se dařilo i společnosti, ostatně jak píšete v článku.